OPINIONS

Μην υποτιμάτε τον Ολυμπιακό

Μην υποτιμάτε τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το πρωτάθλημα που πλέον απέκτησε ενδιαφέρον, για τον Μίτσελ που έχει διαψευστεί σχετικά με την πρόβλεψή του για εύκολο τίτλο και για την ενίσχυση του ρόστερ τον Γενάρη.

Να λοιπόν που το πρωτάθλημα απέκτησε ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό στο μείον 5, τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί κατά πόδας, τον ΠΑΟΚ στο ρετιρέ και τις αναλύσεις να δίνουν και να παίρνουν, παρότι οι περισσότερες έχουν τον πρωταθλητή εκτός πλάνου.

Μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή, όποια κι αν είναι η εικόνα του, γιατί το πρόβλημα του δεν είναι οι αντίπαλοι του, αλλά ο ίδιος ο εαυτός του. Κι άλλες φορές στο παρελθόν κάλυψε σημαντικές διαφορές, όπως τον Φεβρουάριο του 2012, όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει 1-0 από την Ξάνθη με γκολ του Βλαχοδήμου, είχε φέρει ισοπαλία 0-0 με την ουραγό Δόξα Δράμας, 2-2 στον Πειραιά με τον ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός είχε ξεφύγει 5 βαθμούς. Τώρα βρισκόμαστε αρχές Δεκεμβρίου, τότε αρχές Φλεβάρη, άρα το χρονικό διάστημα που απομένει ως το τέλος του πρωταθλήματος είναι μεγαλύτερο.

Ο Ολυμπιακός έκανε λοιπόν το χειρότερο ξεκίνημα του την τελευταία δωδεκαετία στο πρωτάθλημα, όπως και το 2002, με 23 βαθμούς και τότε όμως είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, έστω και στο νήμα.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν είναι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, αλλά ο εαυτός του. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με υπεροψία(θύμιζε όπως γράψαμε και στο παρελθόν την ιστορία με το λαγό και χελώνα), πιστεύοντας ότι θα επαναληφθεί η ιστορία των προηγούμενων χρόνων και στου δρόμου τα μισά είδε να θρυμματίζεται το όνειρο του και να πέφτει από το ... συννεφάκι.

Ο Μίτσελ έστησε την ομάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ, πιστεύοντας ότι έχει το πρωτάθλημα στο τσεπάκι και διαψεύστηκε οικτρά, παραμένοντας στην εμμονές του, χωρίς να έχει πλάνο Β, σε περίπτωση που κάτι στράβωνε, όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με τους Μαζουακού, Ελαμπντελαουί μπλοκαρισμένους.

Τίποτα δεν έχει κριθεί λοιπόν. Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει 3-4 παίκτες τον Ιανουάριο, ένα εξτρέμ, ένα-δυο στόπερ, ένα χαφ και μάλιστα από το πάνω ράφι, ενώ θα φύγουν όσοι κριθούν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν.

Απο εκεί και πέρα ο Μίτσελ πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα και όχι στην Ευρώπη, απ όπου παίρνει λάμψη και προσδοκά την επιστροφή του στο ισπανικό πρωτάθλημα. Να μην είναι επιβεβλημένη η χρησιμοποίηση δυο Ελλήνων παικτών, αν οι Μανιάτης, Μήτρογλου δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Ο σκοπός αγιάζει πλέον τα μέσα και είναι καλύτερες οι νίκες με 11 ξένους, από τις ήττες με Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα.

Πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα Κασάμι, που ήταν κορυφαίος στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και τώρα βολοδέρνει αριστερά και δεξιά, αλλά ζει θέσεις και γυαλίζει τον πάγκο. Και ο Φορτούνης είναι καλό εργαλείο που δεν χρησιμοποιείται και είναι απαραίτητος σε κλειστές άμυνες. Οι εμμονές του Μίτσελ, μόνο κακό κάνουν στον Ολυμπιακό, όπως και στο θέμα Τζιμπούρ. Να λυθεί και το θέμα του Ντομίνγκες, αφού ο Αργεντίνος, κάπου έχει στραβώσει, κι αυτό φάνηκε στους μη πανηγυρισμούς του στα γκολ επί της Κέρκυρας. Με γνώμονα, πάνω απ όλα η ομάδα και όχι ο παίκτης, όποιος κι αν είναι αυτός...

Ένα άλλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του. Πρέπει να κερδίσει η ομάδα την εμπιστοσύνη των φιλάθλων, να δέχονται στον Πειραιά και τις ενστάσεις των οπαδών τους και να γίνουν όλοι ένα. Κι αυτό θα φανεί φυσικά στο ματς με τη Μάλμε, όπου κρίνεται όλη η ευρωπαϊκή πορεία του και φυσικά ενδεχόμενος αποκλεισμός θα κοστίσει και στον Μίτσελ, όποια κι αν είναι η στήριξη προς το πρόσωπο του.

Οι μεταγραφές θα γίνουν, αλλά πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Οι παίκτες να βρίσκονται στο Ρέντη από την Πρωτοχρονιά και όχι στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του κόσμου, να γεμίσει τις εξέδρες και να σπρώξει την ομάδα προς την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός παραμένει η ομάδα με το καλύτερο και πλουσιότερο ρόστερ, με παίκτες που αγωνίζονται στις εθνικές Ολλανδίας, Σουηδίας, Ελβετίας, Νορβηγίας, αρκεί τόσο αυτοί, όσο και ο Μίτσελ να καταλάβουν ότι προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα και όχι η διάκριση στην Ευρώπη. Γιατί αν χαθεί το πρωτάθλημα, θα απομακρυνθεί και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάμε λοιπόν προς ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, το οποίο μπορεί να κατακτήσει ο Ολυμπιακός, αν και εφόσον ο κόσμος στηρίξει την ομάδα στα δύσκολα. Ο κόσμος που έχει συνηθίσει στα εύκολα, να πανηγυρίζει πρωταθλήματα με την ομάδα να παίρνει αστρονομικές διαφορές από τα Χριστούγεννα. Εδώ σε θέλω κάβουρα...

ΥΓ: Και ξαφνικά με τον Ολυμπιακό στο μείον 5, άρχισαν να αμβλύνονται οι διαμαρτυρίες για τις διαιτησίες, να μην είναι αναξιόπιστο το πρωτάθλημα, να είναι όλα όμορφα και αγγελικά πλασμένα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ