OPINIONS

Μαρτυρία από τη Λεωφόρο

Μαρτυρία από τη Λεωφόρο
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης ήταν στη Λεωφόρο και μεταφέρει, φοβισμένος όπως ομολογεί, τι ακριβώς έγινε στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο, όπου οι παίκτες και οι παράγοντες του Ολυμπιακού, αλλά και ο διαιτητής Παππάς δεν έκαναν το παραμικρό για να πυροδοτήσουν την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.

Παρακολουθήσαμε ως τώρα πολλά ματς και ήμασταν παρόντες στα παιχνίδια που διακόπηκαν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1 και ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 στο ΟΑΚΑ, στα γεγονότα της Λαυρίου, αλλά αυτό που ζήσαμε στη Λεωφόρο δεν έχει προηγούμενο και ομολογούμε ότι φοβηθήκαμε για πρώτη φορά τόσο έντονα.

Πήγαμε πολύ νωρίς, τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δεν μας ενόχλησε ουδείς και στα δημοσιογραφικά θεωρεία νιώσαμε ασφάλεια, αφού υπήρχαν ένστολοι αστυνομικοί, αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά.

Το πούλμαν της αποστολής του Ολυμπιακού δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Με την είσοδο όμως των παικτών για επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου, πετάχτηκαν όχι μια και δυο, αλλά επτά φωτοβολίδες ευθείας βολής. Μια από αυτές, αφού έκανε γκελ στο χορτάρι, πέτυχε τον ανυποψίαστο Φινμπόγκανσον, ο οποίος -παρά τις προειδοποιήσεις των συμπαικτών του- τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο.

Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Ολυμπιακού με εντολές των Γιάννη Βρέντζου, Σάββα Θεοδωρίδη, αποχώρησαν. Να επισημάνουμε ότι δεν προκάλεσε κανένας. Ούτε υπήρχε ο Περέιρα, ούτε πήγε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, παρότι ήταν στο στόχαστρο των οπαδών με υβριστικά συνθήματα.

Μετά από λίγο, τα ΜΑΤ χτυπούσαν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που ήταν πάνω από τη φυσούνα, για να τους απομακρύνουν, προκειμένου να διευκολύνουν την εκ νέου είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού. Το ανησυχητικό ήταν ότι πετάχτηκε και από εκεί μια φωτοβολίδα ευθείας βολής.

Αν προσθέσουμε και το ξύλο που έπεσε πριν από τον αγώνα, έξω από τη θύρα-13, με ανταλλαγή φωτοβολίδων και κροτίδων, μπορείτε να καταλάβετε την ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο, που αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι ένα γήπεδο ακατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνων του πρωταθλήματος.

Και συνεχίζουμε με τα πιο ανατριχιαστικά που ακολούθησαν, καθώς με το που διέρρευσε ότι δεν θα γίνει το ματς, άρχισαν όλοι εν χορώ να βρίζουν τον Κοντονή και να πετούν καρέκλες, φωτοβολίδες, καπνογόνα, μαδέρια, ενώ άνοιξε το πορτάκι στη Θύρα 13 και μπήκαν δεκάδες οπαδοί, που συγκρούσθηκαν με τα ΜΑΤ.

Πολεμοφόδια επομένως υπήρχαν πολλά και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, παρότι από τα μεγάφωνα υπήρχε προειδοποίηση "αν πεταχτεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, έστω και μια φωτοβολίδα, το ματς θα διακοπεί σε βάρος του Παναθηναϊκού".

Οι γηπεδομαχίες (κατά το οδομαχίες) κράτησαν περίπου 15 λεπτά. Σε αυτά τα 15 λεπτά καταστράφηκε η Λεωφόρος και το μαρτυρούν οι εικόνες, παρότι οι φωτορεπόρτερ απωθήθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας μακριά από τη φυσούνα, τη στιγμή που κάποιοι security έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, όπως κατήγγειλαν συνάδελφοι.

Η εικόνα στη Λεωφόρο μετά την αποχώρηση όλων των θεατών, ήταν βιβλικής καταστροφής, έγιναν συλλήψεις, αλλά μελαγχολούμε μόνο που μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης με το clasico, όπου δεν έγινε το παραμικρό, παρότι η Ρεάλ ηττήθηκε στην έδρα της 0-4 από τη Μπαρτσελόνα.

Όλα συγκλίνουν, αλλά δεν μπορούν να αποδειχθούν, ότι υπήρχε προδιάθεση διακοπής του αγώνα, καθώς δεν είχαμε πρόκληση από ποδοσφαιριστή ή παράγοντα του Ολυμπιακού, ενώ ο Παππάς δεν πρόλαβε καν να σφυρίξει για του χρεώσουμε την οργή του κόσμου.

Και επιπροσθέτως, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε αμετάκλητα για δυο πυρσούς που πέταξαν οι οπαδοί του στη Βέροια, προκειμένου να φοβηθούν οι επίδοξοι ταραξίες, αλλά ουδείς έλαβε υπόψη του τις προειδοποιήσεις και τις παραδειγματικές τιμωρίες.

Όσο κι αν ακούγεται βαρύ, το ματς θα το διέκοπταν ό,τι κι αν συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο και επιπροσθέτως υπάρχουν καταγγελίες μετριοπαθών οπαδών του Παναθηναϊκού, ότι δεν τους έκαναν τον στοιχειώδη σωματικό έλεγχο κατά την είσοδο τους στη Λεωφόρο.

Το γεγονός και μόνο ότι οπαδοί του ΠΑΟ κατέστρεψαν χωρίς λόγο και αιτία το... σπίτι τους, λέει πολλά. Κι αν συγκρίνουμε τις περσινές με τις εφετινές φωτογραφίες δεν θα βρούμε διαφορές, καθώς οι πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι, ανεξέλεγκτοι και ατιμώρητοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ