OPINIONS

Μαρκόπουλος, ο νέος Κούδας;

Μαρκόπουλος, ο νέος Κούδας;
INTIME SPORTS

Ποιές είναι οι ομοιότητες και ποιές οι διαφορές του Σούλη Μαρκόπουλου και του Γιώργου Κούδα, αναφορικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Ο Στέφανος Λεμονίδης συγκρίνει τις υποθέσεις Κούδα-Μαρκόπουλου, τις εποχές τους και το φαινόμενο των οπαδών του πληκτρολογίου, που ... διοικούν τις ομάδες με αδύναμες διοικήσεις.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει το θέμα Μαρκόπουλου, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μείνει στον ΠΑΟΚ, αν και θα ήθελε να κάνει το μεγάλο βήμα και να δουλέψει στον Ολυμπιακό. Ο λαός όμως μίλησε, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η διοίκηση του ΠΑΟΚ, παρότι άναψε αρχικά το πράσινο φως, προφανώς για να γλυτώσει και τα χρήματα που χρωστάει στον Μαρκόπουλο, μετά ανέκρουσε πρύμναν , εξαιτίας της λαϊκής κατακραυγής.

Οι οπαδοί λοιπόν διοικούν σχεδόν όλες τις ομάδες με αδύναμες διοικήσεις, που φροντίζουν να τους κάνουν το χατίρι αν και όλοι αυτοί που γράφουν ανώνυμα, ίσως δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο γήπεδο. Οπαδοί του πληκτρολογίου λοιπόν...

Βέβαια έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι ο Μαρκόπουλος θα πήγαινε στον Ολυμπιακό, γιατί αν επέλεγε τον Παναθηναικο, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο δεν θα υπήρχε ανάλογο πρόβλημα. Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν υπήρχαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν ο Κούδας είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, τότε που μετακόμισε στον Πειραιά, αλλά δεν φόρεσε ποτέ την ερυθρόλευκη φανέλα; Ο κόσμος αντέδρασε στο γήπεδο, ο Κούδας γύρισε στη Θεσσαλονίκη, πήρε συγχωροχάρτι και έγινε ο εμβληματικός διαχρονικός αρχηγός της παράταξης.

Η διαφορά Κούδα-Μαρκόπουλου, εκτός του μεγέθους τους, είναι ότι ο πρώτος έφυγε χωρίς την άδεια της διοίκησης, ενώ ο δεύτερος είπε "βρείτε τα πρώτα με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ", προφανώς τα βρήκε ο Ολυμπιακός με τους Θεσσαλονικείς παράγοντες και μετά κατέβηκε στην Αθήνα για να συμφωνήσει με τους Πειραιώτες. Κι ενώ η διοίκηση του ΠΑΟΚ ήταν αρχικά σύμφωνη, μετά αναδιπλώθηκε και επιδόθηκε σε λεονταρισμούς.

Κάτι ανάλογο συνέβη με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που πρώτα απαίτησαν την εκδίωξη Μπαρτζώκα και στη συνέχεια, καλώς ή κακώς θεώρησαν ότι ένας 65 χρονος προπονητής, που προέρχεται μάλιστα από τον ΠΑΟΚ, δεν κάνει για την ομάδα τους. Τα σχόλια πολλά κατά της πρόσληψης του και η ματαίωση της συμφωνίας κάθισε γάντι στον Πειραιά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Τώρα δεν φωνάζει κανείς, δεν ήρθαν οι διοικήσεις σε σύγκρουση με το λαϊκό αίσθημα και έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα. Βέβαια δεν ξέρουμε πως θα αντιδρούσε η διοίκηση του Ολυμπιακού, αν προχωρούσε η πρόσληψη και πως θα προφύλασσε τον Μαρκόπουλο από τους αντιδρώντες και φωνασκώντες...

Όπως είπε παράγοντας του ΠΑΟΚ "αν όλοι αυτοί που έγραψαν στο διαδίκτυο κατά της μετάβασης του Μαρκόπουλου στον Ολυμπιακό ερχόταν στην Πυλαία, θα μπορούσαμε να σπάσουμε οποιοδήποτε μεγάλο ευρωπαικό συμβόλαιο και να φέρουμε σπουδαίο παίκτη στον ΠΑΟΚ". Κι όμως η διοίκηση, διοίκησε με βάση όλους αυτούς που εναντιώθηκαν στη μετακόμιση Μαρκόπουλου.

Και τώρα τι; Με την πρώτη στραβή θα αρχίσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να βρίζουν τον Μαρκόπουλο, που δεν θα έχει πλέον την ησυχία του για να χτίσει όπως θέλει τη νέα ομάδα. Αν όμως έγραφε τους πάντες στα παλιά του τα παπούτσια και έκανε αυτό που αρμόζει σε ένα σωστό επαγγελματία, θα είχαν προβλήματα οι συγγενείς του, αλλά και ο ίδιος όταν γύριζε στην πόλη.

Φωνή λαού, οργή θεού λοιπόν στον ελληνικό αθλητισμό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ