OPINIONS

Κρύψτε τον Πάρντο

Κρύψτε τον Πάρντο
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης κάνει σύγκριση Πάρντο, Μιραλάς, επισημαίνει τη στάση των Καμπιάσο, Κασάμι και εξυμνεί την παραγωγικότητα του Κολομβιανού που έχει 2 γκολ λιγότερα από τον Ρονάλντο και είναι μόλις 25 χρονών.

Όλο το καλοκαίρι περιμέναμε τον Κέβιν Μιραλάς, ως Μεσσία, για να πάνε και να χαρούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο και να ανεβεί το ηθικό, αφού ο Βέλγος ήταν ο γνωστός διεμβολιστής και σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς αν δεν μας απατά η μνήμη μας, δεν είχε σκοράρει σε ευρωπαϊκό ματς.

Ήρθε όμως ο κολομβιανός Φελίπε Πάρντο, που στοίχισε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, χάρη στην επιμονή του Μάρκο Σίλβα. Ένα φορολογικό πρόβλημα που είχε η Μπράγκα, έφερε τον δανεισμό του (2,5 εκατ ευρώ) με υποχρεωτική οψιόν αγοράς (2 εκατ ευρώ) τον επόμενο Ιούλιο. Μην αρχίσετε να γκρινιάζετε, δεν είναι δανεικός ο Πάρντο, ανήκει στον Ολυμπιακό και είναι μόλις 25 χρονών. Πολύ σύντομα θα κληθεί στην Εθνική Κολομβίας και θα κινήσει το ενδιαφέρον των σκάουτερς, γι αυτό και ο Ολυμπιακός πρέπει να τον "κρύψει" με την υπογραφή νέου πολυετούς συμβολαίου.

Ο Κολομβιανός είχε ήδη δύο σεζόν στην Πορτογαλία , κι ένα χαμένο τελικό κυπέλλου, από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Μάρκο Σίλβα. Φυσικά ελάχιστοι ενθουσιάστηκαν με την απόκτηση του, καθώς ούτε καν εν ενεργεία διεθνής δεν ήταν, αλλά φτάσαμε στον Νοέμβρη και έχει ήδη τρία γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και μια υπερπολύτιμη ασίστ στον Φινμπόγκασον για το 2-3 στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ. Ήδη τα έβγαλε τα λεφτά του ο Πάρντο, μιας και κάθε νίκη κοστολογείται 1.500.000 ευρώ και 400 βαθμούς , με τον Κολομβιανό να βάζει τη σφραγίδα του στις μεγάλες επιτυχίες του Λονδίνου και του Πειραιά.

Κρύψτε τον Πάρντο
INTIME SPORTS

Το παλικάρι πέτυχε τρία από τα έξι γκολ και ακόμη δεν έχει ζεστάνει τις μηχανές του, ενώ ήταν ο πολυτιμότερος του αγώνα με τη Ντίναμο, με δυο γκολ και μια κερδισμένη αποβολή. Κι όλα αυτά σε 26 λεπτά.

Ο Πάρντο αυτή τη στιγμή έχει δύο γκολ λιγότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον αρχισκόρερ Κριστιάνο Ρονάλντο , που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 5 γκολ. Δεν έχει σκοράρει όμως ακόμη στην Ελλάδα. Τα πρώτα βιολιά είναι οι Φορτούνης (7), Μποτία (4), ο Ιντέγε (4) και όπως δήλωσε χθες περιχαρής "εύχομαι να το κάνω την αρχή στη Λεωφόρο με τον Παναθηναικό"

Από εκεί και πέρα μας έκανε εντύπωση το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον Ολυμπιακό, αφού ο πολύπειρος Καμπιάσο, των δεκάδων διακρίσεων και των εκατοντάδων νικών, έτρεξε πρώτος στο κόρνερ για να αγκαλιάσει τον Πάρντο, μόλις πέτυχε το δεύτερο γκολ. Και με τη λήξη του αγώνα, φιλούσε έναν-εναν τους παίκτες του Ολυμπιακού και τους προέτρεπε να πάνε στον κόσμο για να χαρούν μαζί. Διέλυσε έτσι τις φήμες που τον ήθελαν να έχει... στραβώσει με τον Σίλβα επειδή τον... έκαψε στην προθέρμανση στο ματς με την ΑΕΚ, χωρίς να τον χρησιμοποιήσει. Όχι μόνο δεν κατέβασε μούτρα επειδή δεν έπαιξε με τη Ντίναμο, αλλά πρωτοστατούσε στους πανηγυρισμούς σαν 19χρονος, κι ας μην αγωνίσθηκε δευτερόλεπτο.

Κρύψτε τον Πάρντο
INTIME SPORTS

Φυσικά μας άρεσε και πάλι ο ηρωικός Κασάμι, που στράβωσε λίγο μόλις είδε το ταμπελάκι με το "11", κατάλαβε όμως αμέσως οτι ο Σίλβα ξέρει καλύτερα από αυτόν και με το τελευταίο σφύριγμα ξεχύθηκε σαν τον Μπολτ για να γίνει ένα κουβάρι με τους συμπαίκτες του και να ευχαριστήσει τον κόσμο. Ακόμη και ο Ερνάνι(αλήθεια γιατί πήγαινε στο κόρνερ την ώρα που το εκτελούσε ο Φορτούνης, σε ένα σημείο που δεν χρησίμευε σε τίποτα) με τον Πουλίδο πρωτοστατούσαν στα επινίκια, ενώ και ο Ιντέγε εντυπωσίασε με τα ακροβατικά που έκανε μπροστά στη θύρα 21. Και ο ψυχρός πολλά βαρύς Μαζουακού ξέσπασε. Ήταν εκ των κορυφαίων της συνάντησης και άφησε στο σπίτι το βαριεστημένο στυλάκι που τον χαρακτήριζε.

Κρύψτε τον Πάρντο
INTIME SPORTS

Όλα καλά και όλα ωραία στον Πειραιά, καθώς δεν έγινε το παραμικρό από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, παρότι οι Κροάτες ήταν προκλητικοί στην προθέρμανση και πήγαν μπροστά στη Θύρα-7 για διατάσεις κοιτάζοντας ειρωνικά τους φίλους του Ολυμπιακού. Στο τέλος τους έμεινε μόνο η ειρωνεία, με τον φροντιστή της Δυναμό να λέει κατά την αποχώρηση των διαιτητών από το γήπεδο ότι δεν τηρήθηκε το φερ πλέι, ξεχνώντας ότι οι παίκτες της κροατικής ομάδας έπεφταν σαν τα ... κοτόπουλα για να κάνουν καθυστέρηση, χωρίς να τους έχει αγγίξει κανείς, γι αυτό και μετά το 1-1, δεν είδαμε ούτε έναν ξαπλωμένο παίκτη της Ντίναμο.

ΥΓ: Φυσικά και δεν θέλουμε να μειώσουμε τον Μιραλάς, αφού κι αυτός ήρθε στα μουλωχτά και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Πάρντο, που είναι μόλις 25 χρονών, να επαναλάβουμε.

ΥΓ2: Μπορεί ο Φορτούνης να έχασε το πέναλτι, έβγαλε όμως απίστευτη ασίστ στο δεύτερο γκολ του Πάρντο, ενώ με δική του ασίστ κέρδισε το πέναλτι ο Ιντέγε. Λίγα είναι όλα αυτά; Ο Φορτούνης πρέπει να γίνει ο νέος Τζόρτζεβιτς και να μείνει 12-13 χρόνια στον Ολυμπιακό και να αποτελέσει τη σημαία του. Ας πουληθεί οποιοσδήποτε άλλος. Σε αυτόν πρέπει να δώσουν ένα εν λευκώ συμβόλαιο, να βάλει ο ίδιος το νούμερο και να μείνει για πάντα στο λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ