OPINIONS

Η σαμπάνια και ο... κορνές

Η σαμπάνια και ο... κορνές
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τις σαμπάνιες, τους "κορνέδες", τις selfie με τα δάχτυλα, την απληστία μερίδας οπαδών του Ολυμπιακού και επιμένει ότι για να συνεχίσουν οι ερυθρόλευκοι να γεύονται το νέκταρ του Champions League πρέπει να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Τελικά δικαιώνονται όλοι αυτοί που λένε ότι στον Ολυμπιακό η ώρα της σαμπάνιας, με την ώρα του κορνέ απέχει ελάχιστα. Και αποδείχθηκε μετά τηνήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό.

Μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη, πολλοί έφεραν την καταστροφή. Ολοι οι παίκτες βγήκαν άχρηστοι, όπως και ο προπονητής. Μοιρολογούσαν ότι χάθηκε το πρωτάθλημα, οι 5 βαθμοί διαφορά δεν καλύπτονται και μπλα, μπλα, μπλα, δημοκρατία, μπλα, μπλα, μπλα με εκλέξανε...

Το βράδυ της Κυριακής το κλίμα αντιστράφηκε με λόγια όπως:

  • "και τώρα ελάτε στο Καραϊσκάκης",
  • "κάντε τις σέλφι με τα πέντε δάκτυλα κορνίζα",
  • "μετά από είκοσι χρόνια θα ξαναβρεθείτε στην πρώτη θέση"

Φυσικά αποστομώθηκαν και όλοι αυτοί που προεξοφλούσαν ότι ο Παναθηναικός θα καθίσει να χάσει, επειδή ο Αλαφούζος είναι ...συνεταιράκι με τον Σαββίδη, ξεχνώντας τι έγινε στον περσινό τελικό του Κυπέλλου, όπου μετά τις αγκαλιές έπεφταν τα γκολ βροχή.

Απλά στην Τούμπα αποδείχθηκε ότι ο Αναστασίου, δεν διάβασε καλά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γιατί απλούσταταμπορούσε να στήσει πιο επιθετικά την ομάδα του στο Καραϊσκάκης, όπως ακριβώς έκανε με τον ΠΑΟΚ και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μια ήττα 1-0, με ... σωσίβιο ένα σφύριγμα του διαιτητή.

Τέλος πάντων, περσινά ξινά σταφύλια. Πάμε στον Ολυμπιακό, όπου στο μεσημεριανό ματς της Κυριακής, είχε πολύ κόσμο στις εξέδρες, αφού αυτή η ώρα είναι η καλύτερη για μπάλα. Στο βωμό των τηλεοπτικών, άλλαξαν τα δεδομένα κι αν το ματς γινόταν στις 7.30 με νοτιά και υγρασία, ούτε οι μισοί θα πήγαιναν στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός πρόσφερε θέαμα και γκολ γιατί έπαιξε όπως πρέπει. Με δυο εξτρέμ, που μπορούσαν να διεμβολίσουν την αντίπαλη άμυνα και σε αυτό βοήθησε και ο Πανθρακικός, που δεν έστησε πούλμαν μπροστά από την εστία του.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι δεν υπήρχε ευρωπαϊκό παιχνίδι την Τρίτη ή την Τετάρτη, προκειμένου οι παίκτες να έχουν το μυαλό τους στο σπουδαίο ματς και όχι σε αυτό του πρωταθλήματος. Ακόμη κι εσείς θα σκεφτόσασταν έτσι, γι' αυτό δεν πρέπει να κακίζουμε τους παίκτες, καθώς αυτό συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Από 'κεί και πέρα υπάρχει η γενιά των... άπληστων οπαδών του Ολυμπιακού, που επί μια 15ετία βλέπουν την ομάδα τους να κερδίζει όλους τους τίτλους και τους ενοχλεί όταν είναι πίσω στη βαθμολογία. Κι όταν είναι στην πρώτη θέση με 10-15 βαθμούς διαφορά, γκρινιάζουν για το θέαμα που προσφέρει η ομάδα.

Όπως μας είπε και ένας μεσήλικας υπάλληλος του Ολυμπιακού στο Ρέντη "αυτοί δεν έζησαν τα πέτρινα χρόνια". Το δυστύχημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι τώρα που επανήλθε ο ενθουσιασμός, διακόπτεται το πρωτάθλημα, φεύγουν 10-15 παίκτες για τις Εθνικές ομάδες και ο Μίτσελ πρέπει να ξαναρχίσει το στήσιμο. Βέβαια αν τη συγκρίνουμε με την προηγούμενη διακοπή, τώρα θα περάσει ευχάριστα το κενό διάστημα, σε αντίθεση με τον Οκτώβριο, όπου είχε προηγηθεί η ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Παίκτες και προπονητές πάντως κατάλαβαν ότι καλό το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για να παίξουν εκεί πρέπει να κερδίσουν το πρωτάθλημα και για να γίνει αυτό, οφείλουν να νικήσουν εκτός έδρας την Ξάνθη και την Κέρκυρα, πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που στο μεσοδιάστημα εκδράμει στην Τρίπολη, απέναντι στον πολύ καλό Αστέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ