loading...
 

Η φιλόδοξη Σύρος και το… αίνιγμα Ηρακλή

Αν και βρισκόμαστε μόλις στην τρίτη αγωνιστική της Α1 ανδρών βόλεϊ, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, ο Φοίνικας Σύρου, παλιός γνώριμος και ο νεοεισελθών Παμβοχαϊκός από το Βραχάτι.

Η φιλόδοξη Σύρος και το… αίνιγμα Ηρακλή

Το σημαντικό στοιχείο των δυο ομάδων της περιφέρειας είναι ο ομφάλιος λώρος με την τοπική κοινωνία. Μια ομάδα-μια πόλη, με τους κατοίκους να είναι οι φίλαθλοι, οι χρηματοδότες, οι υποστηρικτές.

 

Πάνω απ'  όλους μια διοίκηση με κοινωνικές ευαισθησίες (μείωσαν τις τιμές των εισιτηρίων, έφτιαξαν μαθητική εξέδρα), χωρίς χρέη του παρελθόντος και με κρυστάλλινες συμφωνίες με τους τωρινούς παίκτες-προπονητές.

 

 

Ο Παμβοχαϊκός μπορεί να τρυπώσει στην τετράδα, ο Φοίνικας μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αφού δεν έχουν οικονομικά προβλήματα και παίζουν σε γεμάτα γήπεδα, χωρίς χούλιγκανς και φασαρίες.

 

Οι Φοίνικας, Παμβοχαϊκός είναι το νέο, ο Παναθηναϊκός είναι το παλιό. Τα συσσωρευμένα χρέη του παρελθόντος, άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια και οι παίκτες που δεν πληρώθηκαν (Ερπ, Αντρέ) να ζητούν τον μηδενισμό του. Στην ουρά περιμένουν κι άλλοι, όπως οι Ανδρεάδης, Λάππας, Αγκάμες, Σαμικά, Ζαγκούμνι… Ποιος θα τους πληρώσει όλους αυτούς; Όχι βέβαια ο εργατικός, πλην περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων πρόεδρος Μακρόπουλος.

 

Ο Ολυμπιακός έχει κι αυτός χρέη, όχι προς το δημόσιο, αλλά προς παίκτες, αλλά ως τώρα πλήρωσε όλα τα βεβαιωμένα (Χριστοφιδέλης, Τσέργας) , αν και ακολουθούν κι άλλοι. Μείωσε όμως δραματικά τον προϋπολογισμό του, αποσύρθηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ, άφησε τον Ντεσπέιν και προτίμησε την εξυγίανση από τον πρωταθλητισμό, αν και διαθέτει ανταγωνιστική ομάδα. Ήδη όμως το πρώτο καμπανάκι χτύπησε, αφού δεν έγιναν πληρωμές στο προκαθορισμένο χρονικό σημείο. Όπλο του η Θύρα-7 (από τα σπλάχνα της προέρχεται η διοίκηση) που άρχισε να πηγαίνει στο Ρέντη, το οποίο σνομπάριζε τα προηγούμενα χρόνια.  

 

Και πάμε στο μεγάλο φαβορί του πρωταθλήματος τον Ηρακλή. Η διοίκηση του φρόντισε και έφερε την περασμένη Δευτέρα στην Ελλάδα τον Ντεσπέιν και με τον Κουβανό σε πλήρη φόρμα τον Ιανουάριο(είναι τιμωρημένος ως τις 31Δεκεμβρίου), θα κάνει περίπατο. Εδώ όμως υπάρχει το μεγάλο αγκάθι, που είναι τα χρέη του παρελθόντος. Πως θα σταθεί μια ομάδα που δεν έχει ΑΦΜ και δεν τυπώνει εισιτήρια, παρά μόνο οικονομικές ενισχύσεις; Εμείς δεν βλέπουμε τον τρόπο, η διοίκηση του ίσως έχει τη λύση, αλλά ήδη ο Κραλ ζητάει τον μηδενισμό του. Μεγάλο όπλο οι οπαδοί του, που μετά τον καταποντισμό του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ έχουν μοναδική διέξοδο την ομάδα βόλεϊ, τη μοναδική βέβαια που τους έφερε τίτλους και μεγάλες ευρωπαϊκές διακρίσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:
σχόλια
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ rss icon

ΑΕΚ | ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

"Δείξε μας τα χρήματα"

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ ολοκληρώθηκε, με τον Στάθη Μπαϊρακτάρη να δεσμεύεται για επένδυση 30 εκ. ευρώ! Έκτακτο Δ.Σ. της ΠΑΕ για το βράδυ που κάλεσε τον επιχειρηματία με αποδείξεις!

ΠΑΟΚ | ΓΚΑΡΣΙΑ

Γκαρσία ως το '13

Ο Πάμπλο Γκαρσία υπέγραψε επέκταση συμβολαίου ενός χρόνου. "Είμαι υπερήφανος που θα συνεχίσω στον ΠΑΟΚ" αναφέρει σε γραπτή δήλωση.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Αλλαγή πλεύσης με Βίκτορ Φερνάντεθ

Ο Βίκτορ Φερνάντεθ προστέθηκε στα ονόματα των προπονητών που ενδιαφέροuν τον Ολυμπιακό. Διαβάστε τις εξελίξεις στο Sport24.gr.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ | ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Παρελθόν ο Δώνης

Μετά από τρία πετυχημένα χρόνια ο Ατρόμητος και ο Γιώργος Δώνης θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, καθώς έλυσαν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους. Δείτε την ανακοίνωση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Αλλαγή πλεύσης με Βίκτορ Φερνάντεθ

Ο Βίκτορ Φερνάντεθ προστέθηκε στα ονόματα των προπονητών που ενδιαφέροuν τον Ολυμπιακό. Διαβάστε τις εξελίξεις στο Sport24.gr.

ΑΕΚ | ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

"Ο σύλλογος πρέπει να λειτουργήσει"

Μέχρι να αλλάξει η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, στις ερχόμενες εκλογές, η ΑΕΚ πρέπει να λειτουργήσει με οργάνωση και πλάνο. Αυτό ήταν το μήνυμα του Ντέμη Νικολαΐδη που διαβάστηκε στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Στέφανος Λεμονίδης

Aπό μικρός απαντούσε όταν τον ρωτούσαν, τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις "δημοσιογράφος", αλλά το επαναλάμβανε ακόμη κι όταν έφυγε από τη γενέτειρα του , την Κομοτηνή και πήγε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο "Οικονομικό Τμήμα της Νομικής". Κατηφόρισε στην Αθήνα το 1987 , αφού μόνο εδώ μπορείς να γίνεις δημοσιογράφος. Για δέκα χρόνια ντρεπόταν να πει ότι έγινε δημοσιογράφος, σε αντίθεση με τα σημερινά παιδιά που το δηλώνουν μετά παρρησίας από την ημέρα που μπήκαν στις περιβόητες σχολές δημοσιογραφίας. Εδώ θα διαβάσετε για βόλεϊ και όχι μόνο, χωρίς έγχρωμα γυαλιά.