OPINIONS

Η φανέλα του Ολυμπιακού και το θράσος της Κηφισιάς

Η φανέλα του Ολυμπιακού και το θράσος της Κηφισιάς
Ολυμπιακός Κύπελλο βόλεϊ INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την... "θρασύτατη" Κηφισιά που κερδίζει τις εντυπώσεις και τον συλλέκτη τίτλων Ολυμπιακό.

Ακόμη ένα κύπελλο, το 14ο για μερικούς, το 15ο για άλλους (προσμετρούν και το "Μελίνα Μερκούρη" που έγινε χωρίς διεθνείς), έβαλε ο Ολυμπιακός στην τροπαιοθήκη του και έχει περίπου όσα όλοι οι άλλοι μαζί, σε 29 διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός που απογοήτευσε κατά τη διάρκεια της σεζόν , με ήττες από την Παναχαική και τη μισή Κηφισιά, φώναξε παρών την κατάλληλη στιγμή, όταν κρινόταν ο πρώτος σοβαρός τίτλος της χρονιάς. Ευτύχισε να έχει τον κορυφαίο ξένο του πρωταθλήματος, τον Μπόμπι Γιορντάνοφ, που μετά το πρώτο σετ έπαιζε μόνος του την Κηφισιά και κέρδισε 31 πόντους, όσα και τα κεράκια που έσβησε πρόσφατα στην τούρτα του. Ο Βούλγαρος κάνει τη διαφορά, αλλά όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν πολλά... καντάρια εμπειρίας για να διαχειρισθούν έναν τελικό κυπέλλου, ακόμη κι όταν δεν ξεκινάει καλά. Ο Χριστοφιδέλης με τον Κουρνέτα κράτησαν την ομάδα όταν η Κηφισιά βρισκόταν καβάλα στο άλογο και ετοιμαζόταν να πάρει επελαύνωντας το κάστρο.

Οι τραυματισμοί των Σμαραγδή, Στεφάνου, Βολουδάκη, θα λύγιζαν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, όχι όμως τον Ολυμπιακό, που άντεξε ως το τέλος. Ο τελευταίος βέβαια "προσποιήθηκε" κατόπιν εντολής τον τραυματία, για να δώσει προς το τέλος του ματς τη θέση του στον άριστο υποδοχέα Κοκκινάκη. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει άμεσα, με τον τραυματισμό του Στεφάνου, γιατί είχαν δηλωθεί δυο λίμπερο και ο επαναπροσδιορισμός του, επιτρέπεται μόνο αν ...αποχωρήσουν και οι δύο.

Η συνέχεια βέβαια δεν θα είναι εύκολη για τον Ολυμπιακό, αφού δεν θα έχει ως το τέλος τον Σμαραγδή, ενώ θα παίξει στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Παναθηναικό χωρίς τον Στεφάνου. Στα πλει οφ όμως θα είναι πάνοπλος, κι αν δεν του τύχει κι άλλος τραυματισμός θα αντέξει στην αντεπίθεση της Κηφισιάς, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Φοίνικα Σύρου.

Η θρασύτατη Κηφισιά εξάλλου έπαιξε για ενάμιση σετ διαστημικό βόλει, θύμισε Βραζιλία, αλλά μετά έχασε το ρυθμό της. Αν τον κρατούσε ως το τέλος θα ήταν η σούπερ ομάδα, αλλά δεν ονομάζεται Ματσεράτα, παρά μόνο ΑΟΚηφισιάς. Η συμμετοχή της πάντως σε τελικό, συνιστά από μόνη της υπέρβαση, χάρη στην πολύ καλή δουλειά του Κώστα Αρσενιάδη και το ταλέντο των παικτών της. Μπορεί αν φτάσει και στον τελικό των πλει οφς, αφού παραμένει πρώτη στη βαθμολογία της Α1 ανδρών.

Η ΑΕΚ ανακάτεψε πολύ την ομάδα με την παρουσία του Ελγκέτα, που θα αναλάβει την ομάδα από του χρόνου. Ο Αργεντίνος ήθελε να φανεί και έκανε ακόμη και την προθέρμανση, περιορίζοντας τον Φλαούνα. Έδινε μάλιστα οδηγίες και στο πρώτο σετ, αλλά μόλις είδε το κακό να πλησιάζει, λούφαξε στον πάγκο. Βέβαια έπαιξε σημαντικό ρόλο και η απουσία του Πέτρογλου, για μια ομάδα όμως που φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή, είναι πολλά η κατάκτηση του Λιγκ Καπ και η παρουσία σε φαιναλ φορ Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ τέλος, έτσι κι αλλιώς είχε στηθεί λάθος από την αρχή και η παρουσία πέντε προπονητών σε μια σεζόν, αλλά και οι αλλαγές παικτών, δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμπαγές σύνολο. Του χρόνου όμως θα είναι καλύτερος, αφού είναι οικονομικά υγιής χάρη στον Γιώργο Ανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ