OPINIONS

Η κατσίκα του γείτονα

Η  κατσίκα του γείτονα
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την συμπεριφορά των αντιπάλων του Ολυμπιακού που δεν ασχολούνται με τα προβλήματα των ομάδων τους και παραλληλίζει την κόντρα με την Άρσεναλ με το μύθο του λαγού και της χελώνας.

To Σαββατοκύριακο άπαντες ασχολήθηκαν με το πέναλτι που δόθηκε στο Μιλιβόγεβιτς, με τον συνήθη στρουθοκαμηλισμό τους να κοιτάζουν την "κατσίκα του γείτονα" και όχι τα δικά τους θέματα, που αν λυθούν θα δώσουν υγεία στις ομάδες τους.

To Σαββατοκύριακο έπαιξαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ο καθένας είχε τα προβλήματα του, αλλά άπαντες ασχολήθηκαν με το πέναλτι που δόθηκε στο Μιλιβόγεβιτς, με τον συνήθη στρουθοκαμηλισμό του τελευταίου, να κοιτάζει την "κατσίκα του γείτονα".

Ο Ολυμπιακός τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τρεις φορές πήρε και παίρνει το πρωτάθλημα, πριν από το χειμερινό ηλιοστάσιο(21 Δεκεμβρίου), αφού είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού και το μόνο που απομένει να μάθουμε με το ξεκίνημα του μαραθωνίου, είναι αν θα τα καταφέρει τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, άντε βαριά βαριά τον Μάρτιο. Η ποιότητα του Ολυμπιακού καθορίζει το τέλος του πρωταθλήματος, καθώς οι αντίπαλοι του δεν σημειώνουν πρόοδο, κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα την περασμένη χρονιά. Τότε που ο Ολυμπιακός παρέπαιε στο ξεκίνημα, έχασε από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης και κινδύνευε να μείνει 7 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή, μετά τη γκέλα με τον ΠΑΣ στον Πειραιά. Ο "δικέφαλος" όμως πήγε στην Ξάνθη, κι αντί να την ισοπεδώσει με τον αέρα της υπεροχής και της βαθμολογικής ανωτερότητας, δέχθηκε 4 γκολ. Και δεν του έφταιγε ο διαιτητής Καλογερόπουλος, ούτε η εχθρική έδρα, αφού είχε 3.000 οπαδούς του στις εξέδρες. Και δεν υπήρχε και Κύζας να δώσει πέναλτι στον Μιλιβόγεβιτς...

Με λίγα λόγια Παναθηναϊκός , ΠΑΟΚ και πρόσφατα η ΑΕΚ αντί να ασχοληθούν με τις ομάδες τους και να βελτιώσουν την ποιότητα τους, κρύβουν τα προβλήματα τους κάτω από το χαλί και κοιτάζουν πόσα ανάποδα οφσάιντ και κόρνερ έδωσε ο εκάστοτε διαιτητής στον Ολυμπιακό και πόσο τον βαθμολόγησε ο παρατηρητής.

Καλό είναι λοιπόν να ασχοληθούν την ομάδα τους και να σταματήσουν να εύχονται να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα", αφού αποδείχθηκε πέρυσι περίτρανα, ότι κανένας δεν εμπόδισε τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα, καθώς ευνοήθηκε κι αυτός από τη διαιτησία, αλλά το μόνο που του έφταιγε ήταν το ...στραβό του το κεφάλι και κανένας ρέφερι.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός γιορτάζει το ρεκόρ του Σίλβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αφού στις 9 Δεκεμβρίου παίζει όλη την ευρωπαϊκή χρονιά του με την Άρσεναλ. Όλα δείχνουν ότι ο πρωταθλητής έχει το πάνω χέρι, λόγω του 2-3 του πρώτου αγώνα, των τραυματισμών στη λονδρέζικη ομάδα και του καλού timing. Αυτά όμως μπορούν να τιναχτούν στον αέρα. Σίγουρα η Άρσεναλ δεν είναι τυχαία ομάδα και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι τις προηγούμενες φορές που έχασε στον Πειραιά ήταν παντελώς αδιάφορη.

Τώρα όμως στην Άρσεναλ έχουν προτεραιότητα αυτό το παιχνίδι και δεν θέλουν να χαλάσει το σερί των 16 προκρίσεων στους "16", από το 1999, κι αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του Βενγκέρ και των παικτών. Η Άρσεναλ σαφώς είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, έδειξε όμως μια υπεροψία μετά την κλήρωση των ομίλων και την πλήρωσε με ήττες από τη Ντίναμο και τον Ολυμπιακό. Σοβαρεύτηκε κέρδισε Μπάγερν και Ντίναμο, ίσως όμως είναι αργά γι αυτήν, σύμφωνα και με το μύθο του λαγού και της χελώνας. Δεν προλαβαίνει, κι αν ο Ολυμπιακός πετύχει ένα γκολ στο Καραϊσκάκης, δύσκολα θα δεχτεί τρία, ακόμη κι αν η Άρσεναλ είναι ανώτερη, σοβαρή και ενδιαφερθεί για το ματς της 9ης Δεκεμβρίου, περισσότερο από αυτά της Πρέμιερ Λιγκ, όπως συνηθίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ