OPINIONS

Φωτοβολίδα στη Βέροια

Φωτοβολίδα στη Βέροια
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης αναλύει μέσω και του Σάκη Τσιώλη τον εφετινό Ολυμπιακό, αποκαλύπτει την... απάντηση των ερυθρόλευκων στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού και κάνει ειδική αναφορά στο σύνθημα που άκουσε για πρώτη φορά ο Μάρκο Σίλβα.

Τελικά αυτός ο Ολυμπακός βρίσκει τρόπους να κερδίζει τα ματς, είτε από τους βασικούς, είτε από τους αναπληρωματικούς, είτε από τα λάθη των αντιπάλων του, που προκαλούνται από την πίεση των παικτών του.

Σαν φωτοβολίδα πέρασε ο Ολυμπιακός από τη Βέροια, έχει επτά νίκες μακριά από τον Πειραιά (δυο σε Ευρώπη), ούτε καν ισοπαλία και με 9 νίκες στο πρωτάθλημα προελαύνει και ασχολείται πλέον με το ματς της Τετάρτης με τη Ντίναμο. Είναι το ματς της χρονιάς, αφού με νίκη εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή συνέχεια και σε συνδυασμό με ισοπαλία κόντρα στην Άρσεναλ, τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός στη Βέροια, σου έδινε την εντύπωση ότι κάνει συντήρηση δυνάμεων, με το πρώτο ημίχρονο να ανήκει ολοκληρωτικά στη γηπεδούχο που σκόνταψε, στον Ρομπέρτο. Γι αυτό εξάλλου υπάρχουν οι τερματοφύλακες, για να δηλώνουν την παρουσία τους, όταν οι συμπαίκτες τους δεν μπορούν να θωρακίσουν την εστία του. Γι αυτό και είναι ακριβοί και πλησιάζουν τα κασέ των επιθετικών. Γι αυτό και ο Ολυμπιακός ξόδεψε 6 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει, ποσό που ξεπερνά τους προϋπολογισμούς των αντιπάλων του.

Τι καινούργιο να πούμε για τον Ολυμπιακό του Σίλβα; Τα πράγματα είναι απλά, Έχει την ευστροφία και την ικανότητα να διαβάζει τον αντίπαλο και να στήνει την ομάδα, έχει και τους ποιοτικούς παίκτες που με ατομικές ενέργειες αλλάζουν τη ροή του παιχνιδιού.

Και φέτος ίσως για πρώτη φορά επί εποχής Μαρινάκη, έκανε στοχευμένες μεταγραφές, χάρη στην ικανότητα του προπονητή του να επιλέγει τα καλύτερα συστατικά για να φτιάξει ένα υπέροχο φαγητό. Καμία μεταγραφή δεν έγινε στην τύχη. Και όπως μας εξηγούσε χθες η ... αλεπού Σάκης Τσιώλης: "Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός έχει δυο κεντρικά χαφ, το ένα αριστεροπόδαρο και το άλλο δεξιοπόδαρο, τους Κασάμι, Μιλοβόγεβιτς αλλά και δυο στόπερ με διαφορετικά πόδια, τον Σιόβα και τον Μποτία. Ο μεν Κασάμι μπορεί να καλύπτει, να πλαγιάζει προς την αριστερή πλευρά και να κόβει όταν προωθείται ο αριστερός μπακ-χαφ, ο δε Σιόβας μπορεί να κάνει με το αριστερό πόδι ασίστ 30 μέτρων στον Ιντέγε στο Ζάγκρεμπ. Αν στη θέση του ήταν ένας δεξιοπόδαρος, η μπάλα θα πήγαινε στην εξέδρα. Ο τρόπος που αμύνεται ο Ολυμπιακός, ιδιαίτερα στο Λονδίνο ήταν συγκλονιστικός, αν και η ομάδα δεν είχε ακόμη ομοιογένεια. Έχει επομένως ο εφετινός Ολυμπιακός καλή ισορροπία και αμυντική συμπεριφορά, κι αυτό απελευθερώνει τον Φορτούνη"

Με αυτά και με αυτά, ο Ολυμπιακός έγινε η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη χωρίς βαθμολογική απώλεια, μετά την ισοπαλία της Μπάγερν και μπορεί να ισοφαρίσει το στοιχειωμένο ρεκόρ του Μπούκοβι (έντεκα νίκες) στη Λεωφόρο, προκειμένου να δώσει απαντήσει και στους "πράσινους", μετά από αυτές στους "κίτρινους" και τους "ασπρόμαυρους".

Όσο αφορά εξάλλου τις ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού, καλά κάνει ο Ολυμπιακός και δεν απαντά. Κακώς εξάλλου απάντησε και στο παρελθόν, αφού οι μοναδικές αποστομωτικές απαντήσεις είναι τα αποτελέσματα του. Σύμφωνα μάλιστα με... ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ετοίμαζαν μια λιτή ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου που θα έλεγε: "Oλυμπιακός-Πανιώνιος 3-0, Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2, Ολυμπιακός-Πλατανιάς 3-1, Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-2, Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3, Ολυμπιακός-Γιάννινα 5-1, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0, Διναμό Ζάγκρεμπ -Ολυμπιακός 0-1, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2, Βέροια-Ολυμπιακός 0-2". Έτσι απλά και θα άφηναν τους άλλους να μετρούν τα καπνογόνα.

Και για να σοβαρευτούμε. Αυτούς που άναψαν τα καπνογόνα, πρέπει να τους εντοπίσουν και να τους απαγορεύσουν την είσοδο για ένα μεγάλο διάστημα. Γιατί με την άνευ αιτίας βλακώδη ενέργεια τους, μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο τον Ολυμπιακό. Έτσι για παραδειγματισμό.

ΥΓ: Ο Σίλβα πρωτοάκουσε για πρώτη φορά ρυθμικά το όνομα του στη Βέροια και ξαφνιάστηκε. Αν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο και να κάνει αποτελέσματα, θα το ακούει σε κάθε ματς και του αξίζει. Ποτέ στην ιστορία του Ολυμπιακού ένας προπονητής δεν άκουσε το όνομα του από την εξέδρα στην ένατη αγωνιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ