OPINIONS

Φορ, εξτρέμ και φύγαμε...

Φορ, εξτρέμ και φύγαμε...

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τα νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού, το προφιλ των δυο παικτών (φορ, εξτρέμ) που απομένουν για να ολοκληρωθεί το ρόστερ και την έκπληξη της τελευταίας στιγμής του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεκατέσσερα νέα πρόσωπα αντίκρισε φέτος ο ρεσεψιονίστ του προπονητικού κέντρου στο Ζέεφελντ και μάλλον δεν θα δει κάποιον άλλο, αφού στον προγραμματισμό προβλέπεται ακόμη ένας αριστερός εξτρέμ και ένα σέντερ φορ, που θα αναζητηθούν χωρίς βιασύνη και δύσκολα θα προλάβουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, κάτι που δεν προβλέπεται και για τον Πουλίδο.

Έχουμε και λέμε για τους ... νέους του Ολυμπιακού

Ερίκ Αμπιντάλ (35 ετών): Στόπερ, αριστερό μπακ

Τάσος Αυλωνίτης (24 ετών): Στόπερ

Αρτούρ Μαζουακού (20 ετών): Αριστερό μπακ – χαφ

Ομάρ Ελαμπντελαουί (23 ετών): Δεξί μπακ - χαφ

Γκεβόργκ Γκαζαριάν (26 ετών): Ακραίος κυνηγός

Ματιέ Ντοσεβί (26 ετών): Ακραίος κυνηγός

Δημήτρης Κολοβός (21 ετών): Ακραίος κυνηγός / Επιθετικός μέσος

Παϊτίμ Κασάμι (22 ετών): Κεντρικός μέσος

Σαμπού Γιαταμπαρέ (25 ετών): Κεντρικός μέσος

Ντελβέν Εντινγκά (26 ετών): Ανασταλτικός μέσος

Άλαν Πουλίδο (23 ετών): Κεντρικός επιθετικός

Θανάσης Παπάζογλου (26 ετών): Κεντρικός επιθετικός

Χαβιέρ Σαβιόλα (33 ετών)Περιφερειακός επιθετικός.

Απο τους παραπάνω, ο Σαβιόλα, αλλά και οι Ρομπέρτο, Μπονγκ, δεν πρόλαβαν πέρυσι την προετοιμασία, ενώ στη λίστα των σέντερ φορ πρέπει να προσθέσουμε σε βάθος χρόνου τον Μαικλ Ολαιτάν, που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα ξεκινήσει προπονήσεις τέλος Αυγούστου .Στον Ολυμπιακό εξάλλου θεωρούν μεγάλες μεταγραφές τους Αμπιντάλ, Κασάμι και ... χρυσάφι τον Μαζουακού. Κι αν αφαιρέσουμε τους Αμπιντάλ , Παπάζογλου, οι νέοι παίκτες έχουν μέσο όρο ηλικίας, μόλις 23,33χρόνια...

Απομένουν λοιπόν δυο κενές θέσεις, του αριστερού εξτρέμ και του σέντερ φορ, αλλά και η άφιξη του Πουλίδο, που θα ενταχθεί μαζί με τους Έλληνες διεθνείς ( Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης) στην προετοιμασία, στις 18 Ιουλίου, με την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα.

Έτσι κι αλλιώς το Μεξικό έμεινε στη Βραζιλία, όσο και η Ελλάδα, γι αυτό η άδεια του είναι ίδια με την Ελλήνων.Απο εκεί και πέρα υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα για παίκτες που προτάθηκαν στον Ολυμπιακό και κάποιοι από αυτούς απορρίπτονται με την κοινή λογική.

Ο Οφόε για παράδειγμα δεν είναι στη λίστα, αφού στη θέση του αποκτήθηκε πρόσφατα ο Κασάμι, ενώ ως ανέκδοτο εκλήφθηκε και το όνομα του Βαλμπουενά.

Ο Φαν Βολσφίνγκελ και ο Μπιάνκι είναι στους παίκτες που προτάθηκαν σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης και φυσικά στον Ολυμπιακό, αλλά δύσκολα θα ακούσουμε κάποιο νέο εντός της εβδομάδας για τον φορ και τον εξτρέμ. Ας μη ξεχνάτε ότι στη μεταγραφική ομοβροντία των περασμένων ημερών, δεν υπήρχαν τα ονόματα που... έπαιζαν επί ένα μήνα στον ελληνικό Τύπο, πλην του Κασάμι, που ήρθε , είδε, απήλθε και επέστρεψε.

Ίσως στους υποψήφιους υπάρχει και ο Ντουρμάζ, ενώ για τον φορ θα αποκτηθεί ένας παίκτης τύπου Φινμπόγκανσον. Ο Ολυμπιακός έχασε πολύτιμο χρόνο για τον Ισλανδό, έχασε στην πλειοδοσία, και ξεκινάει πάλι από την αρχή.

Κι άλλοι δυο...

Δυο παίκτες και... φύγαμε λοιπόν, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης όλο και κάποια έκπληξη κρύβει την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Είτε από γούρι, είτε από συγκυρίες. Αν πάντως κάποιος από τους προαναφερθέντες νέους ήταν στο ρόστερ άλλων ελληνικών ομάδων, θα υπήρχε ευφορία στους οπαδούς τους, σε αντίθεση με του Ολυμπιακού που πάντα θέλουν το κάτι παραπάνω γιατί προσβλέπουν σε διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι καλομαθημένοι από τα δεκάδες πρωταθλήματα, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έζησαν τα πέτρινα χρόνια.

Προτιμότεροι πάντως είναι παίκτες όπως οι Φουστέρ, Ορμπάιθ, Μιραλάς, Τουρέ, Ρομπέρτο, που δεν προκάλεσαν φρενίτιδα ενθουσιασμού, από παίκτες τύπου Ριέρα, Ρόμενταλ , που ήρθαν με περγαμηνές και δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ