OPINIONS

Δώστε πίσω τους Αγώνες

Δώστε πίσω τους Αγώνες
INTIME SPORTS

Έγινε επιτέλους το πρώτο δειλό βήμα για το συμμάζεμα και τον εξορθολογισμό του αθλητισμού με την κατάργηση των σχολικών πρωταθλημάτων, αλλά για να μπει το νερό στο αυλάκι χρειάζονται άλματα και πρώτα απ όλα την επιστροφή της διοργάνωσης των Special Olympics και των Μεσογειακών Αγώνων.

Το Υπουργείο Παιδείας κατάργησε τα σχολικά πρωταθλήματα και έφερε σε απόγνωση τους... μαγαζάτορες που έστησαν φάμπρικες για την εισαγωγή μαθητών-αθλητών στα Πανεπιστήμια.

Ένα σχολείο στον Βορρά και ένα στο Νότο μάζευαν ότι καλύτερο υπήρχε στο κάθε άθλημα-με το αζημίωτο βέβαια- κατακτούσαν τα πρωταθλήματα, πήγαιναν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έμπαιναν στην εξάδα και μαζί στα Πανεπιστήμια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, σχολείου της Αττικής που σύμφωνα με πληροφορίες... πλήρωσε ένα βουλγάρικο σχολείο για να μην έρθει στην Αθήνα όπου διοργανώθηκε Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ. Πήρε τη θέση του, ως δεύτερο ελληνικό, μπήκε στην εξάδα και στα Πανεπιστήμια εγγράφηκαν κουτσές, στραβές, κόρες, εγγονές...

Σχολικός αθλητισμός δεν υπάρχει στην Ελλάδα και το γνωρίζουμε όλοι, παρά μόνο σωματειακός. Υπάρχει όμως παράθυρο για την είσοδο στα Πανεπιστήμια, Σώματα Ασφαλείας, Δημόσιο. Η κυβέρνηση προσπάθησε να βάλει μια τάξη, πέρασε όμως στην αντίπερα όχθη, βάζοντας τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι.

Έτσι οι Ολυμπιονίκες έχουν την ίδια τύχη με αυτούς-ες που κατέκτησαν ένα σχολικό πρωτάθλημα και κινδυνεύουν να χάσουν τα προνόμια. Η λογική λέει να πληρώνονται όλοι από το Δημόσιο, μόνο όταν εγκαταλείψουν τον αθλητισμό και αρχίσουν να δουλεύουν. Τώρα έχουμε φαινόμενα αθλητών που ζουν στο εξωτερικό και παίρνουν μισθούς από το Στρατό, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία. Γι' αυτό πρέπει να καταργηθούν και τα στρατιωτικά πρωταθλήματα και να επιστρέψουν οι παλαίμαχοι αθλητές-τριες στις δουλειές τους.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι από τη μια κόβουμε μισθούς, συντάξεις, οι άνεργοι πληθαίνουν και το κράτος σπαταλά λεφτά για τη διοργάνωση Special Olympics και Μεσογειακών Αγώνων. Δεν μπορεί η ΕΟΕ να λέει από τη μια ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Ολυμπιακή προετοιμασία και από την άλλη να ξοδεύονται εκατομμύρια για Αγώνες που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στη χώρα.

Όταν διοργανώνεις Ολυμπιακούς Αγώνες φτάνεις στην κορυφή και δεν ξαναγυρίζεις στους πρόποδες με κατώτερες διοργανώσεις. Να μην ανοίξουμε εξάλλου το κομμάτι της εκμετάλλευσης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που ρημάζουν εγκαταλελειμμένες.

Να μπει επιτέλους μια τάξη, να μην έχουν απαλλαγή από τις δουλειές τους όσοι έπαιξαν ή παίζουν σε μια ομάδα της σειράς και να επιβραβεύονται μόνο όσοι πέτυχαν διάκριση σε Ολυμπιακούς. Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα δημοφιλών σπορ και όχι σε αθλήματα που μετά βίας συγκεντρώνουν 5-6 αθλητές ή 5-6 ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ