OPINIONS

Δεν πείθει ο Περέιρα

Δεν πείθει ο Περέιρα
INTIME SPORTS

Το ξεκίνημα του Βίτορ Περέιρα ήταν εντυπωσιακό στον πάγκο του Ολυμπιακού και στον Πειραιά έμειναν με την αίσθηση ότι βρήκαν λαυράκι. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Το σχόλιο του Στέφανου Λεμονίδη.

Το ξεκίνημα του Βίτορ Περέιρα ήταν εντυπωσιακό, αφού ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο εφετινό εκτός έδρας παιχνίδι του στην Ξάνθη και στον Πειραιά έμειναν με την αίσθηση ότι βρήκαν λαυράκι. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μετά Μίτσελ ματς έκανε σπουδαία εμφάνιση και πέρασε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας όπου έμεινε ως το τέλος της κούρσας και φυσιολογικά ο Περέιρα πιστώθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τον Ισπανό στον πάγκο ο Ολυμπιακός γινόταν έρμαιο των αντιπάλων στις γρήγορες αντεπιθέσεις, ο Πορτογάλος συμμάζεψε την κατάσταση, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Ο Ολυμπιακός, όσο οι παίκτες προσαρμοζόταν στα πλάνα του προπονητή του έπρεπε να αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο, κάτι που δεν συνέβη, παρά τις συνεχόμενες νίκες , την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Το μόνο ελαφρυντικό που έχει ο Περέιρα, είναι ότι δεν επέλεξε αυτός τους παίκτες, αλλά και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Χάρα απλά επιβλήθηκε από τον ίδιο, υπήρχε αστοχία(βλέπε Σαντάνα), αν και οι υποστηρικτές του θα πουν ότι πρώτη επιλογή του ήταν ο Νέτο.

Στις μεταγραφές όμως, δεν αποκτάμε σχεδόν ποτέ τον πρώτο στόχο, γι αυτό και ο Σαντάνα είναι δικός του παίκτης και μάλιστα πανάκριβος(700.000 ευρώ για τέσσερα-πέντε αγώνες).

Ο Περέιρα, λοιπόν, κατέκτησε δια περιπάτου το πρωτάθλημα, δεν έπεισε όμως και πολλά θα κριθούν στον τελικό του Κυπέλλου. Μα, θα πείτε, μπορεί να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για ένα προπονητή ή να αλλάξουμε τη γνώμη μας ανάλογα από το αποτέλεσμα του αγώνα με την Ξάνθη; Και ναι και όχι, γιατί ο Περέιρα έπαιξε μερικούς ...τελικούς στη σύντομη θητεία του, αλλά δεν πέτυχε.

Μόνο στη ρεβάνς με την ΑΕΚ έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα , κι αυτό με καλή απόδοση του Ολυμπιακού το τελευταίο εικοσάλεπτο και γκολ στα τελευταία λεπτά. Έχασε από τον Παναθηναϊκό, σε μια κολασμένη βέβαια ατμόσφαιρα, δεν κέρδισε στην Τούμπα, αλλά εξασφάλισε σε αυτό το παιχνίδι τον τίτλο, αφήνοντας πίσω τον ΠΑΟΚ, ενώ απέτυχε στην Ευρώπη, παρότι η Ντνίπρο συνεχίζει ακάθεκτη στο Europa League.

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν πάρει το κύπελλο θα έχουν προβλήματα τόσο ο προπονητής, όσο και αρκετοί παίκτες που κάνουν...τουρισμό, γι αυτό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε ξαφνικά στο Ρέντη και μίλησε σε σκληρή γλώσσα. Κι όσοι δεν κατάλαβαν την κίνηση του προέδρου, μπορούν να ανατρέξουν στην ιστορία του συλλόγου και να διαπιστώσουν έντρομοι ότι είπε πριν από δυο χρόνια (25 Απριλίου 2013) "θα σας αλλάξω όλους" και το έκανε, χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Και το γεγονός ότι δεν επέστρεψε με την αποστολή από την Κρήτη, μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως...

Αυτή τη φορά εξάλλου πρέπει να φτιάξει ομάδα τουλάχιστον για δυο χρόνια, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος συμμετοχής το μεθεπόμενο καλοκαίρι στα προκριματικά του Champions League και όλα πρέπει να είναι έτοιμα για τη μεγάλη πρόκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ