OPINIONS

Δεν είναι... Γκούμας ο Σαντάνα

Δεν είναι... Γκούμας ο Σαντάνα
Σαντάνα INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον ασθενή Ολυμπιακό που πρέπει να βγάλει τη σεζόν με... ασπιρίνες μέχρι να γίνει η εγχείριση το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πολύ δύσκολη θα είναι η Άνοιξη για τον Ολυμπιακό, μετά το αποκλεισμό από τη Ντνίπρο, αφού ο κόσμος αμφισβητεί πλέον τους πάντες και στρέφεται επί δικαίων και αδίκων.

Ο πρωταθλητής παρουσίασε και πάλι τραγικά κενά στην άμυνα, ο Σαντάνα μετατρέπεται σε νέο Κοστάντζο και η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς οι αποδοκιμασίες θα είναι στην ημερήσια διάταξη, χάσει κερδίσει τους αγώνες, αφού και η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν φαίνεται να αποτελεί βάλσαμο στις πληγές.

Πρώτα απ όλα δεν είναι σίγουρη η κατάκτηση το πρωταθλήματος και αν αποπροσανατολιστούν οι παίκτες του Ολυμπιακού από την αφαίρεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό, θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Όλοι πλέον αμφισβητούν τον πρωταθλητή, δεν έχει κανένα κερδισμένο παιχνίδι εκ προοιμίου και πρέπει να ματώσει για να πάρει τους τρεις βαθμούς όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.

Ο κόσμος έβαλε στο στόχαστρο τη διοίκηση και όλους τους ποδοσφαιριστές, πλην των Τσόρι, Ρομπέρτο, Μανιάτη, κι αυτό φάνηκε στην υποδοχή στο Ρέντη μετά την ήττα στη Λεωφόρο, αλλά και στο ματς με τη Ντνιπρο. Γι αυτό και δεν αναγνώρισε την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι 10 παίκτες, μετά την ανόητη και αδικαιολόγητη αποβολή του Μιλιβόγεβιτς.

Οι αποδοκιμασίες θα είναι σε ημερήσια διάταξη και όποιος παίζει από εδώ και πέρα πρέπει να έχει γερά νεύρα για να αντέξει την διπλή πίεση(για νίκη και καλό θέαμα) σε όλα τα ματς και ιδιαίτερα σε αυτά του Πειραιά. Ο κόσμος στην επαρχία είναι πιο συγκαταβατικός, ενώ στο Καραισκάκης υπήρχαν και υπάρχουν γιούχα ακόμη κι όταν ο Ολυμπιακός προηγείται. Με τη Ντνίπρο για παράδειγμα, και στο μικρό χρονικό διάστημα που ο Ολυμπιακός κέρδιζε 1-0, υπήρχε μουρμούρα για κάθε καθυστερημένη πάσα, στο γύρισμα τη μπάλας στον Ρομπέρτο, σε κακό κοντρόλ. Κι όταν ο Σαντάνα έκανε την… εμφάνιση του, τον πρόγκαραν, λες και επρόκειτο για τον Γκούμα, τον Τζαβέλα, τον Ατματζίδη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εμείς φυσικά δεν θα διαπαιδαγωγήσουμε τον κόσμο, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να διορθωθεί τίποτα ως το καλοκαίρι. Κι αν ο Ολυμπιακός αποκλεισθεί από την ΑΕΚ , οι αντιδράσεις θα είναι ανεξέλεγκτες στα επόμενα παιχνίδια. Με την κατάκτηση του κυπέλλου και του πρωταθλήματος, θα δοθούν κάποιες …ασπιρίνες στον ασθενή και θα κλεισθεί ραντεβού για χειρουργική επέμβαση το καλοκαίρι. Τότε που αναμένεται να μην ανανεωθούν τα συμβόλαια όλων των δανεικών (Αφελάι, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Σαντάνα) και στο στόχαστρο πρέπει να μπουν παίκτες που δεν θα θεωρούν τον Ολυμπιακό σκαλοπάτι για μεγαλύτερη ομάδα. Και επιπλέον πρέπει να γίνει …σάρωση στο ελληνικό στοιχείο, εντός κι εκτός συνόρων.

Όλα αυτά το καλοκαίρι, αλλά την Άνοιξη πρέπει να βρεθεί κάποιο καταπραϋντικό, κι αυτό όσο κι αν φαίνεται απίστευτο μπορεί να είναι η νίκη μέσα στον ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ. Τα παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν προσφέρονται για άμεσο γιατρικό, αφού στους αντιπάλους δεν υπάρχουν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας και τα Γιάννινα δεν προσφέρονται για θριαμβολογίες, αν και είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι για τον τωρινό Ολυμπιακό.

Και η αναβολή του πρωταθλήματος, μπορεί να προσφέρει ξεκούραση και προβληματισμό θα αυξήσει όμως επικίνδυνα την εσωστρέφεια, καθώς δεν θα υπάρχουν παιχνίδια για να ξεχασθούν -αν βέβαια μπορεί να συμβεί- τα τελευταία αποτυχημένα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ