OPINIONS

Bάλτο ρε Ιντέγε

Bάλτο ρε Ιντέγε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την πρόκριση που βρίσκεται στα χέρια του Ολυμπιακού, τα ερυθρόλευκα παράπονα από την διαιτησία του αγώνα με την Άντερλεχτ και την αστοχία του Ιντέγε (VIDEO).

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μπέμπεκ, έφερε εκνευρισμό στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού για πολλούς και διάφορους λόγους, με τον Μιλιβόγεβιτς να συνεχίζει την κουβέντα με τους Κροάτες ρέφερι για την μη ακύρωση του γκολ της Άντερλεχτ, όσο όμως κυλούσε ο χρόνος το κλίμα αναστρεφόταν.

Ο εκνευρισμός είχε να κάνει με πολλά, μα πάνω απ όλα για τον τρόπο πουήρθε η ήττα, από μια κατώτερη ποιοτικά ομάδα, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Η κουβέντα αναλώθηκε στην κακή ποιότητα της Άντερλεχτ, καθώς και στα μέσα που χρησιμοποίησε για να κρατήσει το 1-0.

Οι καθυστερήσεις, που προερχόταν από ξάπλες ποδοσφαιριστών, από εφόδους των τραυματιοφορέων χωρίς την εντολή του ρέφερι, από ταballboysπου εξαφανίσθηκαν μετά το γκολ και ο Ρομπέρτο έτρεχε από άκρη σε άκρη για να βρει μια μπάλα, ενώ υπήρχαν στιγμές που στο γήπεδο βρισκόταν δυο μπάλες, λες και παίζαμε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα καιόπως ευστόχως επισημάνθηκε "ο τέταρτος διαιτητής, δεν είχε ούτε μια μπάλα δίπλα του".

Θα πείτε βεβαίως, ότι αυτά είναι λεπτομέρειες, αλλά είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατούσε όταν το αίμα έβραζε, ενώ ο Μιλιβόγεβιτς (μετά τη συνομιλία με τον διαιτητή) και ο έτερος επόπτης από την πλευρά του πάγκου του Ολυμπιακού εξηγούσαν γιατί μέτρησε τελικά το γκολ. Ο λάινσμαν που ήταν στο τέρμα της ελληνικής ομάδας έδειξε οφσάιντ, θεωρώντας ότι η μπάλα έφτασε στον σκόρερ, μετά από παρεμβολή συμπαίκτη του, αλλά δεν επέμεινε όταν ο διαιτητής του εξήγησε πωςμετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο μόνος που ακούμπησε την μπάλα ήταν ο Ρομπέρτο. Το χέρι-πέναλτι όμως, του πρώτου ημιχρόνου δεν το είδε κανείς και φυσικά δεν είχαν να πουν τίποτα επ αυτού στον Μιλιβόγεβιτς, όπως και για την κίτρινη κάρτα στον Σαλίνο, με το που ξεκίνησε το ματς. Και στον Ολυμπιακό τα έχουν με το ελληνικό κανάλι, που δεν πήρε θέση στο χέρι του Οκακά την ώρα που συνέβη, και θεωρούν ότι προστέθηκε ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των "εχρθικών" μεταδόσεων.

Φυσικά στον Ολυμπιακό, δεν στάθηκαν μόνο στον διαιτητή, αλλά και στα δικά τους λάθη, απ όπου προήλθε το γκολ της Άντερλεχτ και οι ευκαιρίεςπου δημιουργήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Η βελγική ομάδα δεν έκανε τίποτα δημιουργικό, χωρίς τη... βοήθεια των παικτών του πρωταθλητή. Και από εκεί προήλθε ο μεγαλύτερος εκνευρισμός, γιατί αν έπαιζε μπάλα η Άντερλεχτ και έκλεινε τον Ολυμπιακό στα καρέ του, ίσως υπήρχε ικανοποίηση και για το σκορ. Το 1-0 ναι μεν είναι επικίνδυνο για τη ρεβάνς, λόγω του μηδέν στην άμυνα του αντιπάλου, θεωρείται όμως 100% ανατρέψιμο από έναν, τουλάχιστον καλόΟλυμπιακό. Η ομάδα που κέρδισε την Άρσεναλ και τη Διναμό Ζάγκρεμπ και έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν συμβιβάζεται με το 1-0, δεν το θεωρεί αντιπροσωπευτικό σκορ των δυο ομάδων. Και η Άντερλεχτ που κέρδισε χθες στις Βρυξέλλες, ήταν σαφώς κατώτερη από αυτή που έχασε το 2013και μάλιστα με 0-3.

Βέβαια σχολιάστηκε και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ιντέγε στο 9', όταν σε κενό τέρμα σημάδεψε το δοκάρι, αλλά εκείνη τη στιγμή όλοι πίστεψαν ότι ο Αφρικανός θα... ρεφάρει, όπως έκανε και στο Ζάγκρεμπ. Τότε που έχασε το άχαστο και έβαλε, το απίστευτο σε δυσκολία γκολ. Ο Ιντέγε όμως ήταν και πάλι ωσεί-παρών.

Και φυσικά ισχύει το γνωστό, όπου ήττα και γκρίνια, για τις επιλογές του Σίλβα, αλλά δεν θα είχε ειπωθεί καν το παραμικρό αν έκανε ο Ιντέγε το 0-1. Όχι ότι αμφισβητείται ο Πορτογάλος,όμως κάθε ήττα φέρνει ...χολερικές σκέψεις, ενώ κάθε νίκη είναι ο ...γιατρός των πάντων.

Όσο βέβαια περνούσε η ώρα, οι θετικές σκέψεις υποκαθιστούσαν τις αρνητικές και το κρύο μυαλό είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει η αισιοδοξία για τη ρεβάνς. Ένας καλός Ολυμπιακός, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και με προσεκτικό παιχνίδι η πρόκριση είναι εφικτή. Στο παζλ της θετικής πλευράς της ιστορίας, ήρθε να προστεθεί και η πεποίθηση ότι θα παίξει ο Σιόβας, αλλά και ο Ομάρ, που ναι μεν ήταν τιμωρημένος, αλλά ψιλοτραυματίσθηκεστην τελευταία προπόνηση.

Αυτό πάντως που δεν μεγενθύθηκε, ήταν το λάθος του Ρομπέρτο, αφού ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει κάνει τόσα καλά και ένα κακό είναι σταγόνα στον ωκεανό, ενώ μερικοί θυμήθηκαν ότι ένας εκ των διακριθέντων της Άντερλεχτ, ο Τζούρισιτς, ανήκε στον Ολυμπιακό, ήταν στις μικρές ομάδες, αλλά δεν παρέμεινε,γιατί δεν δόθηκαν τα ανταλλάγματα που ζήτησαν οι Σέρβοι. Κι αυτό συνέβη το 2010, τότε πουυπήρχε δυσλειτουργία στον Ολυμπιακό, τη χρονιά που τερμάτισε πέμπτος.

Η επιβίβαση στο τσάρτερ της επιστροφής, συνοδεύτηκε με την προφητεία του μονίμως επικολυρικού και γλαφυρού Θρακιώτη κυβερνήτη Ζήση Πεχλιβανούδη "παιδιά είστε στεναχωρημένοι , το καταλαβαίνω, αλλά έτσι όπως είδα την Άντερλεχτ, δεν έχει καμία τύχη στον Πειραιά. Χαμογελάστε, σκεφτείτεθετικά και η πρόκριση είναι δεδομένη. Ψηλά το κεφάλι".

Κι όπως επισημάνθηκε, στο Τσάμπιονς Λιγκ η ήττα με 1-0 είναι το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ, ενώ στα νοκ άουτ ματς δίνει πρόκριση για να μη μπερδεύουμε τις διοργανώσεις. Αναθεματίσθηκε βεβαίως και ο στόχος του αήττητου, που αν δεν υπήρχε θα ήταν πιο φρέσκος και ρεαλιστής ο Ολυμπιακός, ενώ σχολιάστηκαν και τα μπουκάλια που πετάχτηκαν στον επόπτη όταν έμεινε με σηκωμένη τη σημαία στο γκολ της Άντερλεχτ. Σύμφωνα με...ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι δράστες ταυτοποιήθηκαν μέσω ...ΑΜΚΑ και θα τιμωρηθούν με δυο χρόνια αποκλεισμό από τα ματς της βελγικής ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Τα στατιστικά του Άντερλεχτ - Ολυμπιακός

Το πιστεύει και το φωνάζει ο Μάρκο Σίλβα

Τα βελγικά ΜΜΕ για το Άντερλεχτ - Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ