OPINIONS

Το "τρακάρισμα" και τα 757 χλμ χωρίς κόρνα

Το "τρακάρισμα" και τα 757 χλμ χωρίς κόρνα
REPORTER IMAGES

Ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει για την οδηγική συμπεριφορά εκεί στα ξένα αλλά και το μοναδικό "τρακάρισμα" που έχει δει αυτές τις έξι ημέρες και αυτό εξαιτίας του Φακούντο Μπερτόγλιο.

To road trip με τον Αστέρα συνεχίστηκε με άλλα 306 χιλιόμετρα για να πάμε από το Φένλο στο Μπέβερεν και να γυρίσουμε πίσω. Και με το σύνολο έως τώρα να φτάνει τα 757 χιλιόμετρα σε τρεις χώρες. Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο. Ένα... copy paste τόσο όσον αφορά τα τοπία που συναντήσαμε, όσο και στην οδηγική συμπεριφορά. Δεν γίνεται να μην σταθείς στο δεύτερο.

Έκτη ημέρα στα ξένα και συνειδητοποίησα ότι δεν ξέρω τι ήχο έχει η κόρνα του αυτοκινήτου που οδηγώ. Και το ακόμα πιο σημαντικό. Δεν έχω ακούσει καμία κόρνα εκεί έξω. Και δεν βρίσκομαι μόνο στους αυτοκινητόδρομους αλλά και σε πόλεις, χωριά με διαβάσεις, πεζούς, φανάρια, ποδήλατα, φορτηγά, μοτοσυκλέτες.

Αλλά και στους αυτοκινητόδρομους η οδηγική συμπεριφορά είναι ά-ψο-γη. Κινούμαι συνέχεια στην αριστερή λωρίδα πηγαίνοντας με το όριο. Εκεί που είναι στα 130, οδηγώ με 130. Εκεί που είναι στα 120, με 120. Στα 100, με 100. Και όλες αυτές τις ημέρες, ούτε ένα (1) αυτοκίνητο δεν "κόλλησε" από πίσω μου. Κανένας οδηγός δεν μου έπαιξε επίμονα τα φώτα για να με προσπεράσει.

Το "τρακάρισμα" και τα 757 χλμ χωρίς κόρνα

Προφανώς και αυτοί οι λαοί έχουν τα στραβά τους. Αλλά όπως και στο προηγούμενο top-gun, έτσι και σε αυτό προσπαθώ να προβάλω τα θετικά. Αυτά που βρίσκω στο εξωτερικό και θα ήθελα να τα βάλω στη βαλίτσα και να τα φέρω στην πατρίδα μου. Μήπως κάνουμε την (πιεσμένη) ζωή μας στην Ελλάδα, λίγο ευκολότερη...

"Τρακάρισμα" εξαιτίας του Μπερτόγλιο

Στα του Αστέρα, το πρόσημο παραμένει θετικό και μετά το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας. Συνοχή σε ικανοποιητικό επίπεδο για την εποχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, αυτά που κρατά ο Στάικος Βεργέτης εώς τώρα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Μπέβερεν, με τη διάταξη των κιτρινομπλέ στο 4-2-3-1, η ομάδα πατούσε πολύ καλά στο χορτάρι.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες έπαιξε για πρώτη φορά φέτος και ήταν ο... Μπαράλες της περασμένης σεζόν, ενώ ο Σάκης Παντελιάδης βρέθηκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, βγάζοντας και μία εξαιρετική ασίστ στο 0-1 του Αστέρα.

Το highlight ωστόσο ήρθε και πάλι από τον Φακούντο Μπερτόγλιο. Η ντρίμπλα του, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έφερε το "τρακάρισμα" δύο παικτών της βελγικής ομάδας. Ευτυχώς ο ένας είχε καλά abs και απέφυγε μία δυνατή σύγκρουση!

Δείτε την εξαιρετική ενέργεια του Παντελιάδη και την ντρίμπλα του Μπερτόγλιο:


Γκολ Μπαράλες, ντρίμπλα Μπερτόγλιο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ