OPINIONS

Το ακούσαμε και αυτό

Το ακούσαμε και αυτό
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Κουνάδης θυμάται τις περσινές εικόνες στο γήπεδο της Ντόρτμουντ και σηκώνει τα χέρια ψηλά για το γνωστό σύνθημα με το μοντέλο και τον οίκο ανοχής που ακούστηκε στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Το ζήσαμε και αυτό. Όχι που θα ξέφευγε ο Αστέρας από τον κανόνα του Έλληνα ανυπόμονου οπαδού που θέλει μόνο νίκες και επιτυχίες διαγράφοντας άμεσα όσα του έχει χαρίσει (πρόσφατα) η ομάδα, γιατί πρώτα πρώτα έχει διαγράψει από το λεξιλόγιό του λέξεις όπως υπομονή και στήριξη. Και πάνω απ' όλα έχοντας πατήσει "delete" σε ό,τι πιο όμορφο και αγνό μπορεί να νιώσει: Την ΑΓΑΠΗ για την ομάδα του!

Το ακούσαμε και αυτό. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα του Αστέρα με τον Πλατανιά, το "ομάδα μοντέλο, την κάνατε μπουρδέλο" έκανε την... εμφάνισή του στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Και μέχρι το φινάλε ακούστηκε άλλες 2-3 φορές. Από μία μικρή μερίδα φιλάθλων μεν, αλλά πιστέψτε με αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτοί οι λίγοι μοιάζουν τόσοι πολλοί ανάμεσα στους... λίγους που πήραν τον δρόμο για το τέρμα της Τερτέστη χθες το βράδυ.

Αυτόματα το μυαλό μου ταξίδεψε σε ένα κείμενο που έγραψα τον περασμένο Νοέμβριο. Η Ντόρτμουντ παράπαιε στην κυριολεξία με μόλις 2 νίκες σε 11 παιχνίδια, τελευταία στη βαθμολογία και στο -20 από την κορυφή. Οι εικόνες όμως από το γήπεδό της, απλά σ-υ-γ-κ-λ-ο-ν-ι-σ-τ-ι-κ-έ-ς. Απόλυτη στήριξη στην ομάδα από 80.000 φιλάθλους σε κάθε μα σε κάθε αγώνα. Αυτοί που θα βρεθούν και στο επόμενο παιχνίδι της Ντόρτμουντ, χωρίς να ζητάνε "κεφάλια" για το 5-1 στο Μόναχο.

Εντάξει ρε Θοδωρή, τι μας λες τώρα; Τι συγκρίνεις; Έλα ντε... Τι συγκρίνω... Γιατί να στηρίξουν τον Αστέρα οι φίλαθλοί του; Τι έχει κάνει μωρέ αυτή η ομάδα; Δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη πριν 10 χρόνια και τώρα συμμετέχει για 4η σερί φορά στην Ευρώπη και δεύτερη συνεχόμενη στους ομίλους του Europa. Μόνιμος κάτοικος 5άδας στη Super League, έχοντας αγκαλιάσει ένα Κύπελλο Ελλάδας και παίζοντας κατά διαστήματα την καλύτερη μπάλα στη χώρα.

Κάποια από τα παραπάνω, μάλιστα, είναι αρκετά πρόσφατα. Για την ακρίβεια η δεύτερη συμμετοχή σε ομίλους του Europa είναι εδώ! Ο Αστέρας έχει άλλα τέσσερα παιχνίδια στον (ανοικτό για την πρόκριση) όμιλο. Δύο ακόμα ευρωπαϊκά ταξίδια και δύο ημέρες γιορτής στην Τρίπολη για τον Asteras Tripolis FC. Ε, και; "Τόλμησε" αρχές Οκτώβρη να έχεις μόλις 2 νίκες μετά από 6 αγωνιστικές. Με κοντομάνικα είμαστε ακόμα, αλλά η ετυμηγορία βγήκε: Η ομάδα από μοντέλο μετατράπηκε σε οίκο ανοχής.

Ξέρετε κάτι όμως; Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και αυτό που γίνεται στην Τρίπολη θα εκτιμηθεί όταν χαθεί. Και θα ακούς στις καφετέριες ατάκες όπως "θυμάστε τότε που ταξιδεύαμε στο Λονδίνο, στο Γκελζενκίλρχεν, βλέπαμε το σεντόνι στην Τρίπολη;". Τότε όμως, αντί να στηρίζουν την ομάδα όταν δεν ήταν στα καλά της, έβριζαν τους ανθρώπους της.

ΥΓ: Η εικόνα της ομάδας προβληματίζει. Οι τραυματισμοί έχουν καταστρέψει τη μεγάλη δύναμη του Αστέρα, τη μεσοεπιθετική της λειτουργία, αλλά έγιναν και λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Λείπει ένα γρήγορο στόπερ, ένα μπακ-απ του Μάσα για να "απειλείται" η θέση του και να μην... σέρνεται όπως τώρα. Άργησε να έρθει και το μπακ-απ του Γιάννου και δεν έχει και δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Όλα αυτά όμως είναι μία άλλη, τελείως διαφορετική ιστορία από την αγάπη για την ομάδα η οποία πήγε περίπατο χθες το βράδυ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ