OPINIONS

Till the end

Till the end
INTIME SPORTS

Μάχη, πάλη, προσπάθεια, ιδρώτας μέχρι το τέλος! Ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει για στοιχεία που πρέπει να κρατήσει Αστέρας από τη φετινή του πορεία ως παρακαταθήκη για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον.

Από εκείνο το βράδυ του Ιουλίου στο Κολοκοτρώνης απέναντι στην αδύναμη Ροβανιέμι έως τη χθεσινή μάχη στο ίδιο γήπεδο απέναντι στην ισχυρή Μπεσίκτας, το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα ήταν ένα συνεχόμενο διαγώνισμα με αυξανόμενο συντελεστή δυσκολίας στις ερωτήσεις. Απομένει μία ακόμα αναμέτρηση με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι για να ολοκληρωθεί η περιπέτεια των Αρκάδων, ωστόσο δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα αυτή της πορείας. Το αν πέρασαν το διαγώνισμα; Λίγη σημασία έχει, μπροστά στη διάθεση των ποδοσφαιριστών του Βεργέτη να παλέψουν σε όλα τα ματς μέχρι το τέλος σε αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία για το σύλλογο από την Τρίπολη.

Αρχικά η Ροβανιέμι γύρισε το παιχνίδι στην Τρίπολη με 10 παίκτες, αναγκάζοντας τον Αστέρα να αναζητά στο τελευταίο 20λεπτο ένα γκολ πρόκρισης. Πόσες και πόσες ομάδες δεν έχουν μπλοκαριστεί απέναντι σε αντίπαλο που κλείστηκε στην περιοχή του. Οι Αρκάδες όμως, παρόλο το μικρό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητάς τους, βρήκαν το δρόμο για την επόμενη φάση. Εκεί το διαγώνισμα δυσκόλεψε: Η Μάιντς προηγήθηκε στην Τρίπολη, οδηγώντας τον Αστέρα στην αναζήτηση δύο τερμάτων. Τα βρήκε και αυτά! Για να έρθει η επιτυχημένη δοκιμασία της υπεράσπισης της εστίας στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Μακάμπι.

Ακολούθησε η περιπέτεια για πρώτη φορά σε φάση ομίλων. Αντίπαλοι οι πανίσχυρες- μπροστά στον Αστέρα, Τότεναμ και Μπεσίκτας, και η Παρτίζαν. Το μότο "παλεύοντας μέχρι το τέλος", συνόδεψε και εδώ την πορεία των κιτρινομπλέ. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην Κωνσταντινούπολη, ισοφάρισαν στο φινάλε την Μπεσίκτας. Η Τότεναμ προηγήθηκε με 2-0 στο Κολοκοτρώνης, ο Αστέρας με επική εμφάνιση άγγιξε μια τεράστια ανατροπή. Κάτι που πήγε να κάνει και χθες όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τους Τούρκους. Η εμφάνιση δεν ήταν η ίδια, αλλά η διάθεση να το πάει μέχρι το τέλος, τον έφερε στο τελικό 2-2.

Υπάρχει και η καθαρή νίκη απέναντι στην Παρτίζαν με 2-0 στη Τρίπολη, όπως και ένα λίγο πολύ αναμενόμενο σκληρό μάθημα στο Λονδίνο. Η εμπειρία που δεν μπορούσε να αποκτήσει με πειράματα, δεν γινόταν να την δημιουργήσει. Μόνο να την υποστεί: Βαριά ήττα από την Τότεναμ (5-1), δείχνοντας όμως και εκεί μία διάθεση να διεκδικήσει μέχρι το φινάλε ό,τι μπορεί στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Μία ευκαιρία, ένα γκολ. Κάτι που θα δικαιολογήσει ότι φέτος, κάπου στην Ευρώπη, έμαθαν ότι υπάρχει Asteras Tripolis FC.

Till the end! Μάχη, πάλη, προσπάθεια, ιδρώτας μέχρι το τέλος! Αυτό είναι που πρέπει να κρατήσει ο Αστέρας Τρίπολης ως παρακαταθήκη για ένα ευρωπαϊκό μέλλον. Μέσα από αυτές τις εμφανίσεις θα μπολιάσει τη νοοτροπία του και το χαρακτήρα του με το απαραίτητο μέταλλο για να συνεχίσει να ονειρεύεται με ευρωπαϊκό αέρα. Αν έγιναν λάθη στη φετινή πορεία; Φυσικά και έγιναν. Δεν θα κυνηγούσε άλλωστε να ανατρέψει δύο φορές το 0-2 στην έδρα του απέναντι σε Τότεναμ και Μπεσίκτας. Σημασία έχει όμως ότι δεν τα παράτησε. Πάλεψε μέχρι την ύστατη στιγμή. Κάτι που πρέπει να κάνει και στο Βελιγράδι παρά τον αποκλεισμό. Τώρα φτιάχνει τη θέση του ενόψει μελλοντικών κληρώσεων και κάθε βαθμός είναι πολύτιμος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ