OPINIONS

Ο Ελευθερόπουλος αλλάζει τον Αστέρα προς το καλύτερο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο που μετέτρεψε το συνονθύλευμα του Αστέρα στην ομάδα που περίμεναν να δουν όλοι πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος.

Σε γκάλοπ του Sport24.gr λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, για τις ομάδες που θα τερμάτιζαν στην πεντάδα, ο Αστέρας ήταν μέσα σε αυτές μαζί με τους τέσσερις "μεγάλους". Και μάλιστα με τεράστια διαφορά από όσες έμειναν εκτός, καθώς το ρόστερ του δημιουργούσε προσδοκίες.

Ο τότε προπονητής του μάλιστα ζητούσε ως αντίπαλο την Πορτογαλία του Σάντος, δείχνοντας το πόσο πολύ πιστεύει στην ομάδα που είχε φτιάξει. Τελικά, αυτό που είδαμε στην αρχή του πρωταθλήματος θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις μέχρι και συνονθύλευμα. Και όμως, ο Αστέρας δεν ήταν για μηδέν!

Τρεις μήνες αργότερα, η ομάδα της Αρκαδίας παίζει ποδόσφαιρο. Γίνεται η ομάδα που δυσκόλεψε περισσότερο τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης- σύμφωνα με τον ίδιο τον Μπέντο. Γίνεται η ομάδα που "αναγκάζει" τον μόνιμο πρωταθλητή να έχει κορυφαίο σε αγώνα τον τερματοφύλακά του, όπως χθες με τον Λεάλι στην Τρίπολη.

Γίνεται η ομάδα που μέσα σε έξι μέρες βάζει εφτά γκολ σε ΑΕΚ και Παναιτωλικό. Πάνω απ' όλα γίνεται ΟΜΑΔΑ που δεν ταλαιπωρεί τα μάτια μας. Ο πολύς κόσμος μαθαίνει απλά τα αποτελέσματα του Αστέρα ή τον βλέπει όταν παίζει με την δική του. Μπορώ να του διαβεβαιώσω, έχοντας δει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με τον Τύρναβο, ότι ο Αστέρας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου απέχει παρασάγγας από αυτό το "πράγμα" που ξεκίνησε τη σεζόν.

Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει στην προπονητική του καριέρα του ο "Ελέ". Οι προοπτικές του πάντως είναι πολύ μεγάλες. Ανοικτό μυαλό προσαρμοσμένο απόλυτα στις σύγχρονο ποδόσφαιρο- το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που σου απαντά στις συνεντεύξεις Τύπου. Μιλάει με τους παίκτες του και τους εξηγεί γιατί τους ζητάει κάθε φορά κάτι συγκεκριμένο. Είναι πολύ σημαντικό ο ποδοσφαιριστής, όχι μόνο να ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο αλλά και το γιατί πρέπει να το κάνει.

Ο τεχνικός του Αστέρα ζει- μαζί με τους συνεργάτες του- για την τακτική και μετά από τρεις μήνες στην ομάδα, τα "θέλω" του φαίνονται στο γήπεδο. Πίεση ψηλά, αλληλοκαλύψεις, κάθετο ποδόσφαιρο. Και ψυχολογία "πολεμιστών". Δεν το ξέρει ο πολύς κόσμος, αλλά όταν ο Ελευθερόπουλος πήγε στην Τρίπολη, το κλίμα για τους περισσότερους παίκτες ήταν πάρα πολύ βαρύ. Πλέον, με πολλή δουλειά κατάφεραν όλοι να το αντιστρέψουν.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ

Στην μεταμόρφωση της ομάδας, βοήθησαν πάρα πολύ και οι κινήσεις στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Πλέον ο Αστέρας έχει στην 11άδα έναν κανονικό στόπερ. Βασικός στο Euro 2012 με την Ουκρανία, πήρε μεταγραφή στην Ντινάμο Κιέβου αλλά λαβώθηκε την επόμενη σεζόν στον χιαστό. Ήρθε πέρσι δανεικός στον Πλατανιά και παίζοντας σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα, έδειξε ότι ξεπέρασε το πρόβλημά του. Ωστόσο, δεν βρήκε στο πρώτο μισό της σεζόν θέση στη Ντινάμο και ο Αστέρας τον "τσίμπησε".

Ο Σελίν είναι ένας έμπειρος στόπερ και στα 28 του έτοιμος να επανέλθει σε top επίπεδο. Ήδη ο Μπέρτος μοιάζει άλλος παίκτης- προς το καλύτερο- έχοντας δίπλα του έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει να παίζει στο κέντρο της άμυνας. Ακόμα και ο Χαμντανί, που κανονικά παίζει ως αμυντικός μέσος, πατούσε χθες πολύ καλά ως στόπερ δίπλα στον Ουκρανό.

Παράλληλα ήρθε μπροστά και ο Μιχάλης Μανιάς, ένας παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί στον νέο Γιάννου της ομάδας. Για την ώρα, έχει βοηθήσει πολύ στο να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, περιμένοντας και τη στιγμή που θα... σπάσει την γκίνια και θα σκοράρει.

Στις μεταγραφές προσθέστε και την "μεταγραφή" του Αλεξάνταρ Στανισάβλιεβις που βρήκε επιτέλους ρόλο στην ομάδα. Ο Σέρβος που ήρθε τον περασμένο Γενάρη με τις καλύτερες συστάσεις, έμοιαζε ξένο σώμα στην αρχή του πρωταθλήματος.

Και κάτι τελευταίο. Ο Ντοναρούμα, που απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση των ποδοσφαιρόφιλων, ήταν- πριν τον Ελευθερόπουλο- ο... τρίτος τερματοφύλακας του Αστέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ