OPINIONS

Ο Αστέρας δεν είναι για μηδέν!

Ο Αστέρας δεν είναι για μηδέν!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρεις αγωνιστικές, τελευταία θέση χωρίς κανένα βαθμό. Όχι, ο Αστέρας δεν έχει ρόστερ για να βλέπει την πλάτη 15 ομάδων. Γράφει ο Θοδωρής Κουνάδης.

Το κακό τρίτωσε λοιπόν. Και μπορεί η γκολάρα του Ούμπιδες- τί στο καλό, όλοι με τον Αστέρα φέτος πετυχαίνουν απίθανα τέρματα;- να ήρθε κόντρα στη ροή του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Αστέρας δεν έχασε κόντρα στη ροή του αγώνα, όπως δήλωσε ο Χάβος. Έχασε δίκαια. Αγωνιστικά. Στο χορτάρι. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, εκεί θα καταλήξουμε και όχι σε δικαιολογίες.

Η αντίδραση του Αστέρα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, θύμισε την ομάδα που βλέπαμε κάποτε. Μπήκε για να πνίξει τον αντίπαλο, τον έκλεισε στο μισό γήπεδο, έκανε τέσσερις φάσεις μέχρι το 50', ανάμεσά τους και την μοναδική ευκαιρία του Πάμπλο Μάσα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι απαραίτητα δικαιούσαι να σκοράρεις. Στην τελική, καμία τελική δεν βρήκε στόχο, σε αντίθεση με την... αλλαγή του Κορακάκη.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Ατρομήτου, είδε την καταιγίδα του Αστέρα να έρχεται και φρόντισε να παρέμβει με την πρώτη του αλλαγή στο 52'. Ο Ούμπιδες πήγε στα δεξιά και μπήκε ο Μπάγκα για να παίξει δίπλα στον Κεϊτά, ως αμυντικό χαφ. Και κάπου εκεί το ματς ουσιαστικά τελείωσε! Το κέντρο χάθηκε, οι κιτρινομπλέ δεν είχαν απάντηση στην αλλαγή και οι γηπεδούχοι κράτησαν άνετα το 1-0.

Η αποβολή του Ιγκλέσιας στο 76', απλά διευκόλυνε αφάνταστα την προσπάθειά τους στα υπόλοιπα λεπτά. Άδικη σύμφωνα με τον προπονητή; Άδικο λέω εγώ να παίζουν ως στόπερ μαζί, δύο αμυντικά χαφ. Άδικο για τα δύο αυτά παιδιά. Για να μάθει καλά αυτή τη θέση ένας παίκτης της μεσαίας γραμμής και να μην διατρέχει κίνδυνο να εκτεθεί, χρειάζεται δίπλα έναν στόπερ. Ο μαθητής συνήθως μαθαίνει δίπλα στον δάσκαλο, όχι δίπλα σε έναν άλλο μαθητή.

Ο Αστέρας λοιπόν έχασε καθαρά, ποδοσφαιρικά και στο Περιστέρι. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Και όσο βγαίνουν μπροστά οι δικαιολογίες, θα συνεχίζει να βλέπει την πλάτη πάρα πολλών ομάδων στη βαθμολογία- για την ώρα τις βλέπει όλες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ