OPINIONS

"Ντροπή σου Σάλκε"

"Ντροπή σου Σάλκε"

Ο τίτλος μεταφέρει με κόσμιο τρόπο όσα γράφτηκαν στα social για ένα ωραίο τιτίβισμα της Σάλκε και ο Θοδωρής Κουνάδης "φωνάζει", μέσα και από τη γερμανική ομάδα, να βγούμε από τον μικρόκοσμό μας.

Ψάχνοντας στοιχεία για τη σημερινή αναμέτρηση του Αστέρα με τη Σάλκε, "έπεσα" πάνω σε ένα tweet της γερμανικής ομάδας που μόλις είχε δημοσιευτεί. Με αυτό ενημέρωνε ότι προσγειώθηκε με ασφάλεια (στην Καλαμάτα) και παράλληλα έβαζε ένα μικρό κουίζ στους φίλους της: "Μπορείτε να βρείτε το γήπεδο που θα παίξουμε;", ρωτούσε στο tweet στο οποίο είχε ανέβει και μία φωτογραφία από την Τρίπολη, μέσα από το αεροπλάνο, καθώς περνούσε από πάνω της.

Εντυπωσιάστηκα από το συγκεκριμένο τιτίβισμα και σχεδόν άμεσα το ανέβασα στο Sport24.gr. Το θεώρησα ως ένα άλλο ένα δωρεάν μάθημα για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται τα social media από τις ομάδες. Όπως μάθημα ήταν και το tweet της Μπάγερν το περασμένο Σάββατο όταν είδε στην επανάληψη σε χρόνο ρεκόρ την Γκλάντμπαχ να κάνει το 0-0, 3-0. "Μπορούμε να αρχίσουμε πάλι το δεύτερο ημίχρονο;", ρώτησε μέσω twitter ο βαυβαρικός σύλλογος για να απαντήσουν άμεσα οι γηπεδούχοι: "Με τίποτα".

Είναι σοφό να φεύγουμε από τον μικρόκοσμό μας. Να ρίχνουμε ματιές στο τι γίνεται εκεί έξω, να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας. Και μέσα από τα social media μπορείς να μάθεις πολλά για το πώς αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό πράγματα, όπως ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, τα οποία για κάποιους εδώ είναι θέματα "ζωής ή θανάτου". Και πώς βλέπουν οι ομάδες τον κόσμο για τον οποίο ουσιαστικά παίζεται η μπάλα. Είδα λοιπόν το tweet, το δημοσίευσα και... Και όταν ανέβηκε στο facebook, ακολούθησε αυτό στα σχόλια...

"Ντροπή σου Σάλκε"

Δυστυχώς, δεν σοκαρίστηκα. Όλα τα παραπάνω δεν μου είναι καθόλου ξένα. Τα έχω δει και τα έχω ξαναδεί. Όσο ζούμε στον μικρόκοσμό μας θα αντιμετωπίζουμε κάθε τι διαφορετικό ως εχθρό. Για στάσου όμως ρε Θοδωρή. Δεν έχεις έστω μία ελάχιστη υποψία ότι το tweet θα μπορούσε να ήταν ειρωνικό; ΚΑΜΙΑ. Δεν είναι μόνο ο τρόπος που αντιμετωπίζουν έξω τα social media οι ομάδες, όπως είδατε στο Γκλάντμπαχ-Μπάγερν. Είναι και η πρόσφατη εμπειρία μου από το Γκελζενκίρχεν όπου βρέθηκα για το ματς του Αστέρα με τη Σάλκε.

Οι άνθρωποι του γερμανικού συλλόγου φέρθηκαν με απόλυτο σεβασμό και φιλοξενία στην αποστολή της αρκαδικής ομάδας, στους δημοσιογράφους που βρεθήκαμε στο γήπεδο αλλά και στους Έλληνες φιλάθλους που ακολούθησαν τον Αστέρα. Ποδοσφαιρικός πολιτισμός στο μέγιστο βαθμό. Βλέποντας λοιπόν το tweet ήμουν 101% σίγουρος ότι πρόκειται για ένα τιτίβισμα ενός ωραίου τύπου και όχι ενός κομπλεξικού ανθρώπου.

Για να φύγει κάθε ενδοιασμός από τους "άπιστους", αλλά κυρίως για να δείξω τον άλλο τρόπο σκέψης, ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους της Σάλκε. Στη συνέντευξη Τύπου, με τη βοήθεια δημοσιογράφων που ήμασταν στο πρώτο παιχνίδι, μίλησα τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο επικοινωνία των "βασιλικών μπλε" για να ρωτήσω κάτι για την αποστολή. Σιγά μην ρωτούσα απευθείας αν ήταν ειρωνικό το tweet, επειδή εδώ βλέπουμε "φαντάσματα". Βρήκα έτσι την ευκαιρία και του είπα ότι με εντυπωσίασε το τιτίβασμα όταν έφτασαν στην Καλαμάτα.

"Και εμείς εντυπωσιαστήκαμε από το τοπίο όταν μάθαμε ότι περνούσαμε πάνω από την Τρίπολη αλλά και το γεγονός ότι δύσκολα εντόπιζες το γήπεδο. Μία διαφορετική εικόνα από αυτή που βλέπουμε συνήθως. Έτσι, αφού ενημερώσαμε τους φιλάθλους μας ότι προσγειωθήκαμε με ασφάλεια, θέλαμε να τους "βάλουμε" μέσα στο αεροπλάνο. Να τους "φέρουμε" στην Ελλάδα, εδώ όπου θα παίξει αύριο η αγαπημένη τους ομάδα. Να νιώσουν ότι ακολούθησαν και εδώ τη Σάλκε..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ