OPINIONS

Να μας βγει σε "διπλό"

Να μας βγει σε "διπλό"

Ο Αστέρας θέλει στην παραμυθένια Πράγα να ζήσει το δικό του παραμύθι απέναντι στην Σπάρτα. Γράφει από την πρωτεύουσα της Τσεχίας ο Θοδωρής Κουνάδης.

Το Μόναχο και η Πράγα δε σηκώνουν μαγκιές. Αν βγεις με το μπουφάν στο χέρι από το αεροπλάνο το διαπιστώνεις σε χρόνο ρεκόρ. Λευκό τοπίο στην ανταπόκριση της γερμανικής πόλης και τη θερμοκρασία στο μηδέν. Ίδιο σκηνικό λίγη ώρα αργότερα και στον τελικό προορισμό, την πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Οι (υπέροχοι) 21 βαθμοί της Αθήνας που άφησα πίσω μου, έμοιαζαν κάτι πολύ μακρινό μπροστά στη νέα πραγματικότητα. Τουλάχιστον οι παίκτες του Αστέρα που θα μπουν απόψε στις 20:00 στο «Λέτνα Στάντιον» γνωρίζουν από αυτές τις συνθήκες, όπως σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου και ο Στάικος Βεργέτης. Τρίπολη γαρ.

Το κρύο είναι το ένα σκέλος που με απασχολεί σε αυτό το ταξίδι. Το άλλο αφορά την ασφάλεια μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη. Στη σύντομα παραμονή μου στο αεροδρόμιο του Μονάχου ωστόσο, η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική. Όπως και σε αυτό της Πράγας. Το ίδιο και στους δρόμους της πόλης.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες της πρωτεύουσας της Τσεχίας δεν μοιάζουν με ανθρώπους που νιώθουν ότι απειλούνται. Ζουν χωρίς να έχουν κυριευτεί από τον φόβο. Όμως στο γήπεδο το απόγευμα, πήραμε μία ξεκάθαρη οδηγία: «Ελάτε πολύ νωρίς την ημέρα του αγώνα γιατί οι έλεγχοι ασφαλείας θα είναι πάρα πολύ αυστηροί». Και 4 τοπική να φτάσουμε πάντως, σε νύχτα θα πέσουμε καθώς εκείνη την ώρα σκοτεινιάζει ο ουρανός.

Μέσα στην πόλη βέβαια, η νύχτα γίνεται σιγά σιγά ημέρα. Η Πράγα φοράει τα χριστουγεννιάτικά της στολίδια και προσκαλεί τον κόσμο να την περπατήσει. Οι δημοσιογράφοι μένουμε δίπλα στο ιστορικό κέντρο, μία ευκαιρία που δεν την αφήνεις να πάει χαμένη. Αρκεί μία σύντομη βόλτα για να διαπιστώσεις γιατί αυτή η πόλη αποκαλείται παραμυθένια.

Τώρα αν ο Αστέρας μπορέσει να ζήσει εδώ το δικό του παραμύθι; Δεν ξέρω το αποτέλεσμα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν. Είναι σε φόρμα με 6 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια, έχει την ψυχολογία, το καλό κλίμα αλλά και τη δυνατότητα να βοηθήσει στο χριστουγεννιάτικο στόλισμα της Πράγας με το αστέρι του! Και να πάρει και μία «εκδίκηση» που δεν υπάρχει σε μπαμπούσκα.

ΥΓ: Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο από τη συνέντευξη Τύπου, ξεκινήσαμε μία κουβέντα στο βανάκι η οποία κατέληξε κυριολεκτικά σε γέλια μέχρι δακρύων. Όλο και κάποιος πετάγεται σε ανάλογες περιπτώσεις να πει «σε καλό να μας βγει». Αυτός ο κάποιος χθες ήμουν εγώ που αυθόρμητα είπα: «Σε διπλό να μας βγει!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ