OPINIONS

Ιδού ο αντι-Μπαράλες

Ιδού ο αντι-Μπαράλες
REPORTER IMAGES

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς Μπαράλες, ποιος θα έρθει, θα είναι καλός, θα βάλει τα ίδια γκολ, θα, θα, θα. Πολλά ερωτήματα, μία απάντηση: Απόστολος Γιάννου.

Οι ερωτήσεις όσων γνωρίζουν ή μαθαίνουν την ενασχόλησή μου με τον Αστέρα πέφτουν βροχή το τελευταίο διάστημα και όλες έχουν να κάνουν με τον αντικαταστάτη του Χερόνιμο Μπαράλες. Ποιος ποδοσφαιριστής θα αποκτηθεί για να καλύψει το κενό που άφησε ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Και η απάντησή μου με βάση την δική μου κρίση; Ο παίκτης που ψάχνετε έχει ήδη αποκτηθεί.

Απόστολος Γιάννου κύριοι. Αν ήμουν αυτή τη στιγμή στη θέση των ανθρώπων του Αστέρα και του Στάικου Βεγέτη θα υπολόγιζα ως βασική επιλογή τον συγκεκριμένο παίκτη. Έχοντας φυσικά από πίσω τόσο τη μεταγραφή που θα γίνει, όσο και τον Βασίλη Σκούρτη. Γιατί παίκτης θα έρθει, δεν γίνεται να βγει η σεζόν με δύο κεντρικούς επιθετικούς. Ωστόσο θεωρώ ότι αυτός ο παίκτης δεν πρέπει να είναι όνομα που θα πάρει τη φανέλα του βασικού με το "καλημέρα", αλλά κάποιος που θα παλέψει να βρεθεί στην εντεκάδα.

Ο Αστέρας πρέπει να στηρίξει το πρότζεκτ Γιάννου. Προέρχεται από την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, είναι σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία και η αυτοπεποίθησή του χτυπάει κόκκινο. Δυνατός, τεχνίτης, μέσα σε όλες τις φάσεις αλλά και ομαδικός. Με τεράστιο κίνητρο να απογειώσει την καριέρα του και να γίνει ο επόμενος σέντερ φορ της Εθνικής Ελλάδας, σε μία θέση που η γαλανόλευκη πονάει πάρα πολύ.

Και να το πάμε διαφορετικά. Ποιος ήταν ο Χερόνιμο Μπαράλες όταν ήρθε; Ήταν το όνομα που σκόρπισε ενθουσιασμό; Ο παίκτης που έγινε πρωτοσέλιδο; Ή ένα ερωτηματικό για τους κιτρινομπλέ που κατέληξε σε ένα ακόμα ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ στοίχημα. Και αν θυμάστε, ο Αργεντινός δεν έκανε θραύση στην πρώτη του χρονιά. Έδειξε δείγματα του ταλέντου του, ωστόσο τα πράματα και τα θάματα από το κεφάλι του- και όχι μόνο- ήρθαν πέρσι.

Γιατί λοιπόν να έρθει στη θέση του ένα μεγάλο όνομα αλλά με πολλά ερωτηματικά πίσω του; Ακούστηκε για παράδειγμα αριστερά και δεξιά η περίπτωση τουΚαβενάγκι. Ένα δυνατό όνομα -καλώς ή κακώς- για να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι στα παραδοσιακά τοπ-κλαμπ, πέρα από μεγάλο συμβόλαιο θα κουβαλά και σίγουρα κάποια θεματάκια. Γιατί να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο ο Αστέρας και να μην στηρίξει την επιλογή του Απόστολου Γιάννου; Και όχι κάποιου δανεικού όπως ήταν πχ ο Γιαννιώτας, αλλά ενός δικού του πλέον παίκτη.

Αν ο Απόστολος τα πήγε περίφημα πέρσι με τους παίκτες που είχε πίσω του στον Πανιώνιο, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει φέτος με την τριάδα Μάσα, Μπερτό, Μανού και με πολλή διάθεση για δουλειά (που έχει) αλλά και τύχη (που πάντα χρειάζεται).

ΥΓ: Οι πληροφορίες θέλουν τον Αστέρα να κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας στα υπόψιν τον Μορένο που έπαιζε στον Παναιτωλικό. Στο χέρι λοιπόν ή μάλλον στο πόδι και το κεφάλι του Γιάννου είναι να γίνει ο ιδανικός αντικαταστάτης του Χερόνιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ