OPINIONS

Γιατί έπαψες Αστέρα να σκοράρεις

Γιατί έπαψες Αστέρα να σκοράρεις

Ο Αστέρας ηττήθηκε στη Λεωφόρο για πέμπτο σερί παιχνίδι σε πρωτάθλημα και Europa League, έχοντας σκοράρει σε αυτά τα παιχνίδια μόλις 2 φορές με τον Γιάννου και αυτές με πέναλτι.

Η αναμέτρηση στη Λεωφόρο δεν είναι από αυτές που χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβεις στο πώς φτάσαμε στο τελικό 2-0 για τον Παναθηναϊκό. Απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες έκαναν τον ίδιο αριθμό ευκαιριών (και όχι τελικών), με νικητή αυτή που κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο πρώτο μέρος το αμυντικό παιχνίδι του Αστέρα ήταν εξαιρετικό. Μπλόκαρε τον αντίπαλό του, έκλεισε τους διαδρόμους, είδε τους παίκτες του να βγαίνουν πρώτοι στη μπάλα ή να πέφτουν ανά δύο στον παίκτη που έπαιρνε την μπάλα. Ωστόσο ήταν ακίνδυνος μπροστά και έχω την αίσθηση ότι άλλες 5 ώρες να παιζόταν το α' μέρος, το 0-0 δεν θα άλλαζε.

Την ίδια αίσθηση είχε προφανώς και ο Στραματσόνι ο οποίος έβαλε τον Καλτσά στην επανάληψη, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν γρήγορα, το τριφύλλι άργησε να απειλήσει ξανά, αλλά όταν το έκανε σκόραρε με τον Καρέλη. Και νίκησε γιατί ουσιαστικά αυτό το γκολ του ήταν αρκετό αφού..

  • Στο πρώτο μέρος ο Μάσα "έπιασε αέρα" από εξαιρετική θέση, ενώ λίγο αργότερα ο Νίκο στο ύψος της μικρής περιοχής... μπερδεύτηκε
  • Ο Καλίφα Σανκαρέ στο 0-0 ενέργησε με το ένστικτο του αμυντικού και έχασε από το ένα μέτρο ένα γκολ που αποκαλείται "άχαστο"
  • Αμέσως μετά το 1-0, ο Στυλ σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο τον Γιάννου σε τετ-α-τετ
  • Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά-δυναμίτης του Κουρμπέλη τράνταξε το δοκάρι και στην επόμενη φάση ο προωθημένος Σανκαρέ δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα. Αμυντικός γαρ.

Νο goal, no train (εκτροχιάστηκε)

Ο Αστέρας δεν σκόραρε στη Λεωφόρο και ηττήθηκε για πέμπτη σερί φορά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, αμέσως μετά το εξαιρετικό "6 στα 6". Έπαψε γενικά να σκοράρει, καθώς στις πέντε ήττες έχει βάλει μόνο δύο γκολ και αυτά με πέναλτι του Γιάννου. Στην Πράγα ο Νίκο βρήκε στο ξεκίνημα το δοκάρι, αλλά μετά οι "κιτρινομπλέ" δεν απείλησαν. Στο Καραϊσκάκης η πρώτη τελική έγινε στις καθυστερήσεις, στο πέναλτι με το οποίο σημειώθηκε το τελικό 3-1.

Με τον Ηρακλή ο Αστέρας είχε 17 τελικές, οι 12 στην εστία, αλλά νίκησε τον Χουάντερσον μόνο από την άσπρη βούλα. Στο 55' το σκορ θα μπορούσε να ήταν 3-0, λίγο αργότερα ήταν 1-2! Με τη Σάλκε οι Αρκάδες δεν απείλησαν καθόλου, για να έρθει η αναμέτρηση στη Λεωφόρο όπου ο Αστέρας σπατάλησε τις σημαντικές του ευκαιρίες.

"Κόλλησε" ο Γιάννου, μπλόκαρε ο Αστέρας

Με δύο πέναλτι σε 5 αγώνες, προφανώς δεν μπορείς να έχεις παράπονα από την τύχη σου. Και υπάρχει εξήγηση για ό,τι συνέβη καθώς ο Αστέρας εξαρτάται πολύ φέτος από τα γκολ του Απόστολου Γιάννου που ήδη μετρά 9 στο πρωτάθλημα. Σε 15 αγώνες έως τώρα, οι υπόλοιποι παίκτες μαζί έχουν βρει 7 φορές τον στόχο, ο Μάσα των 7 τερμάτων πέρσι, καμία...

Αναμενόμενο να "κολλήσει" σε κάποια παιχνίδια ο Γιάννου καθώς παίζει από την αρχή συνεχόμενα 90λεπτα Πέμπτη-Κυριακή. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, ενώ έλειψε και λόγω τραυματισμού στην Ελλάδα, ενώ ο Σκούρτης έβγαλε τον εαυτό του από την ομάδα με την συμπεριφορά του. Οι ευκαιρίες που χάνει ο Γιάννου με Ηρακλή και Παναθηναϊκό, είναι κλασικά από αυτές που ο επιθετικός δεν έχει τις ανάσες και το καθαρό μυαλό να τις τελειώσει.

Παράλληλα σε αυτά τα πέντε παιχνίδια ο Αστέρας δεν είχε το κινητήριο μοχλό του, τον Φακούντο Μπερτόγλιο. Χτύπησε πριν την Πράγα και επανήλθε για λίγα λεπτά με τη Σάλκε, ενώ χθες που ξεκίνησε βασικός ήταν φανερά εκτός ρυθμού. Με τον Μάσα "άσφαιρο" και τα υπόλοιπα "φτερά" (Λανθαρότε, Φούντας) σε χαμηλές πτήσεις, οι Αρκάδες δεν εμφανίστηκαν επιθετικά σε Πράγα, Φάληρο και με Σάλκε.

Όλα τα παραπάνω τα έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του Αστέρα και λογικά θα προχωρήσουν σε ενίσχυση της επιθετικής λειτουργίας κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Γιάννου θα "ξεκολλήσει" αλλά οι "κιτρινομπλέ" πρέπει να βρουν και άλλα γκολ αν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ