OPINIONS

Όταν ο Μάνταλος (δεν) είναι εδώ

Όταν ο Μάνταλος (δεν) είναι εδώ
INTIME SPORTS

Σ’ ένα ματς που στράβωσε εκ των έσω, που έγιναν λάθη εκ του πάγκου, το συμπέρασμα είναι πως η ΑΕΚ χωρίς να «τραβάει» ο ηγέτης της, έχει πρόβλημα.

Για ένα ματς που η ΑΕΚ υποχρεώνεται να βγάλει με παίκτη λιγότερο ένα ολόκληρο ημίχρονο, επειδή την… κάρφωσε στον Βάργκας να παίξει ύπτιο καράτε, δεν υπάρχουν και πολλά να πει κανείς. Απλώς πληρώνεις το τίμημα της απερισκεψίας σε βαθμούς και πας παρακάτω.

Επίσης δεν μπορείς να πει πολλά για ένα ματς που ο προπονητής δεν είχε συμπληρώσει ακόμα δεκαήμερο στον πάγκο της ΑΕΚ. Παρόλο που ορισμένες επιλογές ήταν ολίγον ακατανόητες.

Όπως για παράδειγμα η επιλογή για τον πάγκο του Τζεμπούρ (που κατά δήλωση Πογέτ δεν ήταν έτοιμος ούτε για 40 λεπτά συμμετοχής) και το «κόψιμο» του Πλατέλλα, ή η ξαφνική μετακίνηση του φορμαρισμένου Μπαρμπόσα σ’ άλλη πτέρυγα, ή τρόπος που αποφάσισε να παρέμβει στο ματς.

Όμως όλα αυτά και πολλά άλλα θα έμπαιναν στο κάδρο συζήτησης, αν ο Ουρουγουανός δεν έπαιζε μόλις το πρώτο του εντός έδρας ματς και είχε προλάβει να κάνει διψήφιο αριθμό προπονήσεων.

Ενδεχομένως δεν θα έμπαιναν και καθόλου στο κάδρο, αν κάποιες από τις ευκαιρίες της ΑΕΚ, είχαν γίνει γκολ. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Πογέτ. Αλλά βεβαίως θα έπρεπε πρώτος ο Ουρουγουανός να ξέρει, πως με τα «αν» δεν γράφεται η ποδοσφαιρική ιστορία. Τώρα μόνο αναμονή υπάρχει για την ΑΕΚ του Πογέτ, που «θα εμφανιστεί μετά την διακοπή του πρωταθλήματος» κατά δήλωση του ιδίου.

No party…

Η ουσία και αυτό που πραγματικά προκύπτει ως συμπέρασμα από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι πως η ΑΕΚ χωρίς τον Μάνταλο, είναι μια άλλη ΑΕΚ. Φαίνεται όταν ο Μάνταλος είναι σούπερ, φαίνεται ακόμα περισσότερο όταν ο Μάνταλος είναι σε κακή μέρα. Όπως στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Πογέτ είναι ο πρώτος που κατάλαβε πόσο κομβική είναι για την ΑΕΚ η παρουσία του διεθνή μέσου. Γι αυτό και όχι μόνο τον περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά του έδωσε θέση και στη βασική ενδεκάδα. Παρόλο που ο Μάνταλος μόλις μια Κυριακή πριν, είχε φύγει σφαδάζοντας από το γήπεδο και με αρχική πρόβλεψη για δυο εβδομάδες απουσίας.

Όμως ο Πογέτ απ’ όσα έχει προλάβει να μάθει για την ΑΕΚ, έχει διαπιστώσει πως είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Μάνταλο. Και το διαπίστωσε και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μάνταλος ήταν μέσα στο γήπεδο, αλλά εκτός κλίματος. Και αυτές οι περιβόητες αντεπιθέσεις «που αν είχαν γίνει γκολ η ΑΕΚ θα είχε κερδίσει», για τις οποίες μίλησε ο Πογέτ, χάλασαν επειδή η πάσα του διεθνή μέσου δεν ήταν η κλασική κάθετη διαβήτης.

Αυτή δηλαδή που πάντα περιμένουν απ’ αυτόν οι συμπαίκτες του. Επίσης σε μια κάκιστη βραδιά, ο Μάνταλος είχε συμμετοχή στις δυο από τρεις κλασικές ευκαιρίες που είχε η ΑΕΚ. Αν βεβαίως ήταν στη μέρα του, προφανώς και οι κλασικές ευκαιρίες θα ήταν πολλαπλάσιες.

Ο Μπουονανότε

Για τον ηγέτη πάντως της ΑΕΚ, κανείς και πολύ περισσότερο ο Πογέτ, δεν έχει πλέον καμία αμφιβολία. Εκεί που τα πράγματα μπλέκονται κάθε ματς και περισσότερο, είναι με τον Μπουονανότε.

Ο Ουρουγουανός έγινε ο τρίτος προπονητής, μετά τον Δέλλα και τον Μανωλά, που έδειξε στην πράξη πως ζορίζεται να βρει κατάλληλη θέση στην ενδεκάδα για τον Αργεντινό. Επίσης για μια ακόμα φορά ο Μπουονανότε μπήκε για να βοηθήσει αλλά ματαίως.

Κάτι λογικό για οποιονδήποτε παίκτη της σειράς, αλλά περίεργο για έναν παίκτη με την δεδομένη κλάση του Αργεντινού. Η διαχείριση του Μπουονανότε είναι ένα θέμα για τον Πογέτ. Ήταν από την αρχή. Μόνο που επειδή δεν είναι το μοναδικό γιατί υπάρχουν και άλλα, μπορεί και να μην αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα.

Εκτός αν η ΑΕΚ του Πογέτ, θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό μοντέλο, με άλλες θέσεις και άλλους προσανατολισμούς. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει σε μια διακοπή δυο εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ