OPINIONS

Ο χαφ που (δεν) θέλει

Ο χαφ που (δεν) θέλει
ΑΕΚ, Γιόχανσον, Σιμόες ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για όσα συμβαίνουν γύρω από τις μεταγραφικές αναζητήσεις της ΑΕΚ στις θέσεις των μέσων.

Η αλήθεια είναι πως ο θεός του ποδοσφαίρου (αν υπάρχει τέτοιος) έχει αποφασίσει να παίξει πολύ περίεργα παιχνίδια στην ΑΕΚ, με την υπόθεση του χαφ. Από τον Μάη την κουβέντιαζαν στην ΑΕΚ αυτή την μεταγραφή, μέχρι που την «πάγωσαν». Και στο πρώτο ματς με την Σεντ Ετιέν στην Γαλλία λίγο έλειψε να χάσουν τον Σιμόες από δυο γερές κλωτσιές και στην ρεβάνς πήγαν χωρίς τον άρρωστο Γιόχανσον.

Αλλά και τον περασμένο Γενάρη που πάλι είχε γίνει μεγάλη κουβέντα αν πρέπει ή όχι η ΑΕΚ να κάνει μεταγραφή χαφ, τελικά πήρε τον Σουκουλίνι και πρόλαβε να τον χαρεί σκάρτες δυο εβδομάδες. Με σπασμένο πόδι έφυγε ο Αργεντινός και πάλι έπρεπε να «βαλσαμωθεί» στην ενδεκάδα το δίδυμο Σιμόες και Γιόχανσον. Καταραμένη υπόθεση δηλαδή, αυτή η μεταγραφή του χαφ. Για να έρθουμε πάλι στο σήμερα, ανάποδα να γυρίσεις τον Κετσπάγια θα επιμείνει πως για την ήττα στο ΟΑΚΑ από την Σεντ Ετιέν, δεν ευθύνεται η απουσία του Γιόχανσον. Άλλωστε όσοι επιχειρήσουν να ξαναδούν και να διαβάσουν καλύτερα το ματς, θα διαπιστώσουν πως ο Λαμπρόπουλος έβγαλε πολλή και (πολύτιμη) δουλειά στη μεσαία γραμμή και ας μην ήταν (ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ) κανονικά χαφ. Κανείς δεν πρόκειται να βγάλει ποτέ από το μυαλό του Τιμούρ, πως αν είχε δουλέψει από την αρχή της προετοιμασίας στο Κίελτσε, όπως μάλλιασε η γλώσσα του να ζητά, με την μεταγραφή του φορ και του εξτρέμ, θα είχε βάλει (τουλάχιστον) ένα γκολ στο Ζοφρουά Γκισάρ. Και τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Αυτό προφανώς και δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν χρειάζεται έναν ακόμα χαφ. Ας μην είναι ο Κάτσαρ που οι Γερμανοί της Άουγκσμπουργκ που τον πήραν, γκρινιάζουν πως είναι ακόμα ανέτοιμος. Δεν είναι ο Σέρβος ο μοναδικός διαθέσιμος, αξιόπιστος και προσιτός χαφ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά. Ειδικά από χαφ, η αγορά σφύζει. Δεν είναι ούτε σέντερ φορ, ούτε αριστερό μπακ, δηλαδή θέσεις που όλοι οι τεχνικοί διευθυντές του κόσμου συμφωνούν πως είναι οι πιο ζόρικες για μεταγραφές. Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν ακόμα χαφ. Διότι δεν μπορεί να βαλσαμώσει τον Γιόχανσον με τον Σιμόες, ούτε μπορεί να τους βάζει σε ρόλο Ελ Σιντ, όπως πολλές φορές έκανε στο φινάλε της περσινής σεζόν. Μια μεταγραφή χαφ, δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ καίει τους (δεδομένα ταλαντούχους) πιτσιρικάδες της. Δηλαδή τον Γαλανόπουλο και τον Τζανετόπουλο. Ο πρώτος όμως, έστω και αν έχει δείξει ότι είναι τιγράκι, ακόμα είναι πολύ άγουρος και θέλει δουλειά. Όσο για τον Τζανετόπουλο, στο Κίελτσε μπέρδεψε και τον Κετσπάγια και όλους μας. Σούπερ στις προπονήσεις ως χαφ, μέτριος εως κακός στα φιλικά. Επομένως δύσκολο και αυτός να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Τιμούρ. Αφήστε που μπορεί να τον ξαναδούμε και στόπερ.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή και έτσι όπως βαδίζει η ΑΕΚ στην αφετηρία των 30 αγωνιστικών του πρωταθλήματος, είναι φως φανάρι πως χρειάζεται έναν ακόμα χαφ. Και πρέπει να τον πάρει, ακόμα και αν στην πορεία ο Γαλανόπουλος ή ο Τζανετόπουλος δείξουν πως πρέπει να μπουν και να μην ξαναβγούν από την ενδεκάδα. Ο Κετσπάγια δεν θα έχει πρόβλημα να το κάνει αφήνοντας χωρίς κανέναν δισταγμό στον πάγκο και τον χαφ που θα (αν) αποκτηθεί και είτε τον Σιμόες, είτε τον Γιόχανσον. Το έκανε άλλωστε πριν από μερικούς μήνες, με τον πολύ Καβενάγκι στον ΑΠΟΕΛ.

Στο ερώτημα αν η ΑΕΚ θα πάρει έναν ακόμα χαφ, η απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί, ενδεχομένως και πριν ακόμα από τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου. Όταν και λήγει η μεταγραφική περίοδος. Πάντως (φαίνεται πως) ψάχνεται. Στο ερώτημα γιατί δεν προχωρά ήδη η κίνηση για χαφ, η απάντηση ίσως να βρίσκεται (και) στην παράμετρο που λέγεται Σιμόες. Πιθανόν στην (πολύ μακρινή) άκρη του μυαλού των ανθρώπων της ΑΕΚ, υπάρχει το ενδεχόμενο (και κίνδυνο, πείτε το) να προκύψουν εξελίξεις στο θέμα του Πορτογάλου. Κάτι που προφανώς θα φέρει τα πάνω – κάτω στο θέμα της ενίσχυσης στην θέση του χαφ. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για πρόταση για τον Σιμόες ούτε από την Μπέτις, ούτε από την Γαλλία, ούτε από την Γερμανία, ούτε πουθενά. Αλλά ο Αύγουστος είναι ακόμα μακρύς. Ίσως όχι για τον Σιμόες, αλλά σίγουρα για την υπόθεση μεταγραφής χαφ στην ΑΕΚ.

ACTION IMAGES: PHOTO CREDITS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ