OPINIONS

Η επόμενη ανανέωση και ο μάγκας Τσιγκρίνσκι

Η επόμενη ανανέωση και ο μάγκας Τσιγκρίνσκι
EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Τσίλης στέκεται στα συμπεράσματα που βγαίνουν για τον προγραμματισμό της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν μέσα απ' την επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί της Κέρκυρας.

Για μια ακόμα φορά απέναντι σε μικρομεσαία ομάδα του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ στην εποχή Χιμένεθ, έπαιξε χορταστικό ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ. Αποτέλεσμα δουλειάς. Το έκανε και απέναντι και στη Βέροια και στον Πλατανιά και στον Λεβαδειακό.

Ο Χιμένεθ, μεταξύ άλλων, το έχει δουλέψει αυτό το φουλ επιθετικό παιχνίδι εντός έδρας. Και είναι χαρακτηριστικό πως με τον Ισπανό στον πάγκο, μόνο ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί ένα γκολ στο ΟΑΚΑ. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες, δέχθηκαν από δυο εως έξι. Ου μη του Παναθηναϊκού εξαιρουμένου, παρόλο που ήταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε την ΑΕΚ.

Έχει τη σημασία του, κυρίως για τη δουλειά που γίνεται στα Σπάτα, το γεγονός πως σε μια σεζόν που μέχρι και τον Γενάρη πήγαινε στραβά και ανάποδα, η ΑΕΚ έφτασε μήνα Απρίλη να έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Και αυτό δεδομένα πιστώνεται στον Χιμένεθ.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μόνο ένα 0-0 έχει κάνει η ΑΕΚ και αυτό μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του Ισπανού στον πάγκο, στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη. Σ’ όλα τα υπόλοιπα έχει σκοράρει. Και ειδικά στο ΟΑΚΑ είναι πολυβόλο. Θυμηθείτε πως στον πρώτο γύρο είχε κολλήσει σε κάτι περιποιημένα 0-0 εντός έδρας με τον Ηρακλή αλλά και τον Πανιώνιο.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΚΧΑΡΤ

Για να είμαστε ξεκάθαροι, η Κέρκυρα δεν ήταν και κανένας ζόρικος αντίπαλος. Σχεδόν δεν υπήρχε στο γήπεδο, ειδικά από την στιγμή που η ΑΕΚ πέτυχε το πρώτο γκολ. Αλλά κάποια εξ όσων συνέβησαν ακόμα και σ’ αυτό το παιχνίδι, έχουν τη σημασία τους. Ειδικά τώρα που η ΑΕΚ προχωρά και κλείνει τις υποθέσεις των ανανεώσεων των συμβολαίων που λήγουν το καλοκαίρι. Και αν πόνταρα για τον επόμενο, θα έβαζα τα λεφτά μου στον Πέκχαρτ. Προφανώς και κανείς μέσα στην ομάδα δεν περίμενε ένα ματς απέναντι στην Κέρκυρα, για να αποφασίσει τι θα κάνει με την περίπτωση του Τσέχου. Και θα ήταν έτσι κι αλλιώς λάθος, αν λειτουργούσε κάπως έτσι.

Από την άλλη μεριά, ο Πέκχαρτ έδειξε και στο ματς με την Κέρκυρα, αυτό που είναι ξεκάθαρο ήδη εδώ και αρκετούς μήνες. Πως πρόκειται για έναν φορ που τη δουλειά του θα την κάνει. Είτε μπει αλλαγή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είτε ξεκινήσει στην ενδεκάδα στο ματς με την Κέρκυρα. Και αυτή τη δουλειά θα την κάνει, έχοντας εμπεδώσει πως δεν είναι ο βασικός φορ της ΑΕΚ. Το έχει εμπεδώσει, το έχει αποδειχθεί και τον καλύτερο του εαυτό τον δίνει και τα γκολ του τα πετυχαίνει, υπό αυτό το καθεστώς. Τέτοιο φορ, εύκολα δεν βρίσκεται.

ΒΑΡΓΚΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

Φυσικά αν κάποιος ερχόταν μετά από έξι μήνες απομόνωσης στον Άγιο Δομίνικο, τυχαίο το παράδειγμα προορισμού, έβλεπε το παιχνίδι με την Κέρκυρα και όσα έκανε ο Βάργκας, θα έλεγε πως η ΑΕΚ πρέπει να τον ανανεώσει με κλειστά ματιά. Πριν κάνει οτιδήποτε άλλο. Πάρε – βάλε από τον Βενεζουελάνο, ήταν τα δυο από τα πέντε γκολ. Ενώ κάθε φορά που έπιανε την μπάλα, έκανε ποδοσφαιρικές ομορφιές που γούσταρε ο κόσμος. Το πρόβλημα όμως με τον Βάργκας, είναι πως αυτή που έδειξε απέναντι στην Κέρκυρα, δεν είναι η πραγματική του εικόνα. Ή για να είμαι ακριβής, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν ήταν η πραγματική του εικόνα.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μεταξύ μας, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για την πραγματική του εικόνα. Ο Βάργκας μπορεί σ’ ένα ματς να κάνει όργια και στο αμέσως επόμενο να είναι εξαφανισμένος. Είναι ο παίκτης που μπορεί σ’ ένα ντέρμπι να είναι ο χειρότερος του γηπέδου, αλλά να βάλει το γκολ της νίκης. Όπως έγινε όχι μία, αλλά τρεις φορές πέρυσι. Αλλά υπήρχαν και ματς, κρίσιμα μάλιστα, που ο Βάργκας ήταν εξαφανισμένος. Επομένως, πρόβλημα. Τον Βάργκας απέναντι στην Κέρκυρα, τον ανανεώνεις χθες. Όταν όμως αναρωτιέσαι πότε θα τον ξαναδείς αυτόν τον Βάργκας, τότε το σκέφτεσαι δυο και τρεις φορές.

Όσο για τον Κολοβέτσιο, προφανώς το ματς με την Κέρκυρα δεν ήταν ενδεικτικό του τι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει, ως προς το καθαρά αγωνιστικό. Παρόλο που, κάλυπτε σχεδόν μόνιμα τον Τσιγκρίνσκι. Ωστόσο στη συνέντευξη Τύπου ο Χιμένεθ, με αφορμή την επιστροφή του Τσιγκρίνσκι, μίλησε για παίκτες που θυσιάζονται για την ομάδα και είπε πως τέτοιους θέλει και αυτός και κάθε προπονητής να έχει. Αν υπάρχει ένα παράδειγμα τέτοιου παίκτη, που θυσιάζεται για την ομάδα, που είναι άψογος επαγγελματίας και δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα ό,τι και αν συμβεί, αυτός είναι ο Κολοβέτσιος. Τελεία και παύλα.

Ο ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ

Μιας πάντως και πήγε η κουβέντα στον Τσιγκρίνσκι, δεν υπάρχει κανείς που να μην συμφωνεί μ’ όσα είπε ο Χιμένεθ για τον παίκτη. Ο Ουκρανός θα μπορούσε να μην πάει καν στην Ιταλία για να βάλει ειδικό νάρθηκα και κυρίως θα ήταν 100% δικαιολογημένος να συνεχίσει με λάιτ πρόγραμμα προπόνησης μέχρι και το Πάσχα και να εξαντλήσει το διάστημα απουσίας που ιατρικώς προβλέπεται για την επιστροφή από επέμβαση σε σπασμένο χέρι. Όμως πρώτος απ’ όλους ο Τσιγκρίνσκι επέλεξε και να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και να παίξει στο ματς με την Κέρκυρα. Μάγκας.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Από την άλλη μεριά, αν παρακολουθήσει κάποιος προσεκτικά, τον τρόπο που έπαιζε ο Τσιγκρίνσκι, θα διαπιστώσει πως είναι μεγάλο ρίσκο να μπει την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη. Συνεχώς κόλλαγε το χέρι του στο κορμί του για να το προστατέψει. Προφανώς ασυναίσθητα το έκανε. Όπως ασυναίσθητα πολλές φορές έκανε βήματα πίσω, για να μην πέσει πάνω του αντίπαλος. Βεβαίως ήταν το πρώτο ματς και ίσως θέλει τον χρόνο του. Αλλά ήταν ξεκάθαρο, πως είχε συστολή. Δεν αισθανόταν άνετα. Και φυσικά αν μπει έτσι σ’ ένα ντέρμπι εκτός έδρας, θα εκτεθεί και ο ίδιος και η ΑΕΚ. Φυσικά ο Χιμένεθ και ο ίδιος ο Τσιγκρίνσκι ξέρουν καλύτερα και θα πάρουν την απόφαση που πρέπει. Ωστόσο η εικόνα του παίκτη στο ματς με την Κέρκυρα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

Απ’ όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, αξίζει και μια κουβέντα για τον Τάσο Μπακασέτα. Και ας μην τελειώνει το συμβόλαιο του με το καλοκαίρι. Ο Μπακασέτας δεν έχει κάνει σεζόν ανάλογη με την περσινή. Έχει ακούσει πολλά. Ίσως τα περισσότερα από κάθε παίκτη της ΑΕΚ. Ενδεχομένως διότι και οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Σκεφτείτε όμως, πως είναι ίσως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, που δεν έχει βρει ακόμα σταθερή θέση και σταθερό ρόλο μέσα στο γήπεδο. Και έχει φτάσει μήνας Απρίλης. Έχει παίξει παντού, έχει κάνει τα πάντα. Σε πολλά ματς όντως δεν ήταν καλός. Έως κακός. Αλλά ούτε κακός παίκτης έγινε σε μια σεζόν και κυρίως ούτε αποτυχημένη μεταγραφή. Θυμίζω πως είναι διεθνής με την εθνική ομάδα. Δυο έχει όλους κι όλους η ΑΕΚ. Και η απαξίωση είναι και λάθος και άδικη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ