OPINIONS

Κάτι μοναδικό στην Ελλάδα

Κάτι μοναδικό στην Ελλάδα

Το Navarino Challenge έγινε για ακόμα μια χρονιά με απόλυτη επιτυχία με επίκεντρο τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του Costa Navarino, πολλές παράλληλες δραστηριότητες και την παρουσία πολλών μεγάλων ονομάτων του αθλητισμού και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης γράφει για την μοναδική εμπειρία μια εξαιρετικής διοργάνωσης.

Βλέπεις τους ουρανούς να έχουν ανοίξει και το φθινόπωρο να μπαίνει ολοταχώς σε όλη του την σκοτεινή μεγαλοπρέπεια και δεν μπορείς, για ακόμα μια φορά, να μην ταξιδέψεις μόνο λίγες ημέρες πίσω για να αποθεώσεις τη Μεσσηνία, το Navarino Challenge και βέβαια η Costa Navarino. Άνθρωποι είμαστε μας αρέσουν τα ωραία πράγματα...

Η αλήθεια είναι πως, με όποια σειρά και αν βάλεις τα παραπάνω μπορεί τελικά να αδικήσεις έναν από τους τρείς παράγοντες ενός υπέροχου τριημέρου, που δημιουργεί πλέον τη δικιά του ιδιαίτερη παράδοση στο τομέα μιας συνολικά ξεχωριστής εμπειρίας. Η περιοχή, η διοργάνωση και βέβαια οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εγκαταστάσεις φτιάχνουν έναν άρρηκτο δεσμό που το κάθε ένα ξεχωριστά είναι μια εμπειρία και τα τρία μαζί σε ένα πακέτο μια μοναδική εμπειρία.

Κάτι μοναδικό στην Ελλάδα
ELIASLEFAS.COM

Δεν μπορεί να τρέξει ο άνθρωπος με τη βροχή και θέλει… Costa Navarino; Ασφαλώς και μπορεί. Γενικά μπορεί να τρέξει όπου θέλει. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο λαός μας μαθαίνει να τρέχει και να χαίρεται τη συμμετοχή αλλά και την υπέροχη μάχη με τα όριά του. Το να το κάνεις όμως στη συγκεκριμένη γωνιά της Ελλάδας, σε μια εξαιρετική διοργάνωση και να έχεις δίπλα σου και ονόματα όπως αυτό του Dean Karnazes σε κάνουν να νιώθεις ακόμα καλύτερα. Αυτό αν μιλήσουμε μόνο για τον ημιμαραθώνιο, τα 10 ή τα 5χλμ ακόμα και τα 1.000 μέτρα για τα παιδιά που μας έδωσαν τη χαρά να τρέξουμε δίπλα στα βλαστάρια μας, όσοι δεν έχουμε ακόμα και τόση συνέπεια στην αθλητική μας προετοιμασία. Από μόνα τους τα δρομικά αγωνίσματα φτιάχνουν ένα υπέροχο σκηνικό.

Κάτι μοναδικό στην Ελλάδα

Navarino Challenge δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και άλλες δραστηριότητες που όπως όλα δείχνουν θα γίνονται ακόμα περισσότερες και διπλά στοχευμένες. Στην κάλυψη των αναγκών (άθλησης και ...διαφυγής) όσων συμμετέχουν, αλλά και στην όλο και πιο άρτια διοργάνωση. Με τα όσα προσφέρουν η περιοχή του Nαυαρίνου αλλά και οι εγκαταστάσεις της Costa Navarino δεν θα μπορούσε κανένας να περιμένει τίποτα λιγότερο.

Κάτι μοναδικό στην Ελλάδα

Ακριβώς γι αυτό έχει ενδιαφέρον η ενσωμάτωση της διοργάνωσης και όλων των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον και τις υπηρεσίες του συγκροτήματος. Το «πάντρεμα» έγινε εφικτό χάρις στις προσπάθειες των διοργανωτών να εντάξουν απόλυτα όλα τα events στη λογική του χώρου. Και χρονιά με τη χρονιά αυτό γίνεται όλο και καλύτερο. Θα δανειστώ την άποψη του Χρήστου Χατζηιωάννου που έγραψε στο oneman.gr πως το Navarino Challenge δεν είναι ένας αγώνας δρόμου, ούτε ένα μίλι κολύμβησης. Είναι μια εμπειρία που μπορείς να ζήσεις με τους φίλους σου, τον άνθρωπό σου, τα παιδιά σου και όλους όσους συνθέτουν αυτή τη γιορτή.

Λίγες ημέρες πριν από τη διοργάνωση ο Dean Karnazes έλεγε ότι σκοπός του είναι να κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους και τον αθλητισμό. Είναι εντυπωσιακό ότι αυτό το υπηρέτησε πρώτος απ’όλους ο ίδιος αυτές τις ημέρες που βρέθηκε εκεί. Φημισμένος υπερδρομέας μεγάλων (τεραστίων για να λέμε την αλήθεια) αποστάσεων, αλλά αυτές τις ημέρες και κολυμβητής και σέρφερ και…αναρριχητής και όπου και αν πήγαινες τον έβλεπες μπροστά σου να προσπαθεί γιατί αυτός είναι ο τρόπος ζωής του και όχι για να το «πουλήσει». Πάντα με τον χαμόγελο και με ένα αστείο στο στόμα. Φοβερός τύπος και πραγματικά εξαιρετικό παράδειγμα για μια τέτοια διοργάνωση.

Κάτι μοναδικό στην Ελλάδα

Το Navarino Challenge είναι κάτι ξεχωριστό δεν μπορεί κάποιος να πει κάτι άλλο. Όπως η Costa Navarino είναι κάτι μοναδικό στην Ελλάδα. Ακόμα και αν δεν το επιλέξεις το συγκεκριμένο τριήμερο για το κάτι (αθλητικά) παραπάνω, θα έχεις μια μοναδική εμπειρία οποιαδήποτε εποχή με όσα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μέσα σε πισίνες, παραλία, γήπεδα γκολφ, τένις, μπάσκετ, νεροτσουλήθρες, υπέροχα εστιατόρια και μπαρ. Είμαστε από τους τυχερούς και μπορούμε να το υπογράψουμε χωρίς ενδοιασμούς.

Κάτι μοναδικό στην Ελλάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ