OPINIONS

Βεγγαλικά κρότου-λάμψης

Βεγγαλικά κρότου-λάμψης
Σα Πίντο Κομπότης Μαρινάκης

Φεύγει ο Μαρινάκης από τον Ολυμπιακό. Πέφτει η Βέροια στη Β' Εθνική. Αμφίβολη η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα της ανάκρισης-Ανδρεάδη για την "εγκληματική οργάνωση".

Ο Αθανάσιος Διάκος ήταν που λίγο πριν του περάσουνε τη σούβλα είχε πει τη μεγάλη κουβέντα: "το κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες". Για να συμπληρώσει ο Ομέρ Βρυώνης: "Το μεγάλο. Το μικρό κρατάει μια μέρα". Τρεις μέρες σκάρτες κράτησε πχ το μεγάλο θαύμα με το 61% του βροντερού Όχι στο δημοψήφισμα. Αμέσως μετά ο σβέρκος του Έλληνα πρωθυπουργού έγινε κόκκινος από τις σφαλιάρες της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Ποιος θυμάται σήμερα την εξάμηνη σκληρή διαπραγμάτευση; Ποιος θυμάται τον Γιάνη Βαρουφάκη με τα πουκάμισα έξω και άνευ λαιμοδέτη;

Τώρα λοιπόν ύστερα από την θριαμβευτική υπερψήφιση από τη Βουλή της συμφωνίας με τους δανειστές, που σταθεροποίησε τη θέση της χρεωκοπημένης Ελλάδας στο Ευρώ, ήρθε ώρα να αφήσουμε την πολιτική και την οικονομία και να επανέλθουμε στην πεζή καθημερινή ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Να κλείσουμε κι από τη δική μας την πλευρά αυτόν τον εξάμηνο περίπου κύκλο της "εγκληματικής οργάνωσης". Το καθημερινό σχεδόν σόου της ανάκρισης-Ανδρεάδη στην Ευελπίδων. Με τα μικρά, αλλά και μεγάλα θαύματα.

Σχεδόν κάθε μέρα κι ένα μπαμ που έσκαγε με κρότο. Που σχεδόν κανένα όμως δεν κράτησε προς επίρρωση της μεγάλης κουβέντας του Αθανάσιου Διάκου, παραπάνω από τρεις μέρες. Οι βόμβες αποδείχτηκαν στρακαστρούκες. Τα πυρά ήταν άσφαιρα. Τζούφια. Κι επειδή, όπως είχε πει ο Αλή Πασάς στην Κυρά Φροσύνη: "η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως", ας θυμηθούμε τα πλέον σημαντικά από τα θαύματα της ανάκρισης-Ανδρεάδη:

- Τέλος από το ποδόσφαιρο ο Κομπότης.

- Τελειώνει τους "26" της εγκληματικής οργάνωσης από το ποδόσφαιρο ο Ανδρεάδης.

- Δεν παίζει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ!

- Τελειώνει (μέσω Κοντονή) ο Ινφαντίνο τους "26" της εγκληματικής οργάνωσης.

- Φεύγει από τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Παραιτείται από πρόεδρος για να προλάβει τον Ανακριτή (σ.σ αυτό ήταν δικό μου).

- Μετά τον Ολυμπιακό πρόβλημα για τη συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ και για Ατρόμητο-Αστέρα Τρίπολης. Λόγω της εμπλοκής στην "εγκληματική οργάνωση" και τα "στημένα" αντίστοιχα.

- Οι καταθέσεις Καλαϊτζίδη-Γεωργέα ρίχνουν τη Βέροια στη Β' Εθνική (σ.σ πρώτος το είχα γράψει εγώ).

- Ο Παναθηναϊκός στέλνει το πόρισμα-Ανδρεάδη στην ΟΥΕΦΑ για να μπλοκάρει τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

- Το δεδικασμένο Φενέρμπαχτσε και Μέταλιστ βγάζει τον Ολυμπιακό από την Ευρώπη.

- Μετά την ΟΥΕΦΑ ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό και το Τσάμπιονς Λιγκ στο CAS.

- Βόμβα Φύσσα: "Ο Σα Πίντο μου είπε ότι του είπαν να μη βάλει τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1. Και γι' αυτό παραιτήθηκε".

- Ο ΠΑΟΚ με καταγγελία στην UEFA μπλοκάρει τη συμμετοχή τώρα Αστέρα Τρίπολης - Ατρομήτου στο Europa League.

Αποτέλεσμα; Μια τρύπα στο νερό:

- Όσο δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο και τον Λεβαδειακό ο Κομπότης, άλλο τόσο δεν ασχολείται ο Μελισσανίδης με την ΑΕΚ.

- Για κάθε Αμπάρκιολη-Καμπαξή-Ιωαννίδη που (προσωρινά) δεν σφυρίζουν υπάρχει στον πίνακα των διαιτητών της Σούπερλιγκ ένας Ηλίας Σπάθας που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.

- Κανένας Σπανός δεν έφυγε από το ποδόσφαιρο και κανένας Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Ολυμπιακό. Η μοναδική διαφορά σε σχέση με πέρυσι θα είναι ότι στο επόμενο πρωτάθλημα αρχηγός αποστολής στα εκτός έδρας ντέρμπι σε Τούμπα, Λεωφόρο και ΟΑΚΑ θα είναι ο Μιχάλης Κουντούρης.

- Καμιά Βέροια δεν υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική.

- Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος παίζουν κανονικά στην Ευρώπη.

- Η καταγγελία του Παναθηναϊκού στην ΟΥΕΦΑ αγνοείται.

- Ο Σα Πίντο διαψεύδει τον Φύσσα: "Δεν του είπα τίποτα, λέει ψέμματα".

- Η μοναδική "απώλεια" είχε να κάνει με την παραίτηση του Γ. Σαρρή από την προεδρία της ΕΠΟ.

Κανένα από τα παραπάνω μικρά ή μεγάλη θαύματα δεν κράτησε παραπάνω από τρεις μέρες. Οι βόμβες ήταν σαν τα βεγγαλικά στις γαμήλιες τελετές. Λάμψη, κρότος κι ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα σκοτάδι και σιωπή. Να το ξαναπούμε, λοιπόν, για μια ακόμα φορά: ο Ανακριτής δεν δικάζει. Ούτε καταδικάζει, ούτε αθωώνει. Την ανάκριση και μόνο κάνει. Δεν βάζει ποινές. Περιοριστικούς όρους επιβάλει μόνο σε συνεργασία με τον εισαγγελέα. Που κατά κανόνα είναι προσωρινοί. Που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση των "κατηγορουμένων" στο δικαστήριο. Κανείς δεν είναι ένοχος και κανείς δεν είναι αθώος στο στάδιο της ανάκρισης. Για αυτό ακριβώς κανένα από τα μικρά ή μεγάλα θαύματα της Ανάκρισης-Ανδρεάδη δεν κράτησε παραπάνω από τρεις ημέρες.

(Στο τραγούδι της ημέρας, οι Rolling Stones με το Paint it Black)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ