Κ. ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Τον Ολυμπιακό του Ερνέστο ξεχάστε τον

Τον Ολυμπιακό του Ερνέστο ξεχάστε τον

Ο Κώστας Καίσαρης προσπαθεί να συνθέσει το παζλ σχετικά με τον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου. Ακόμα, όμως, λείπουν βασικά κομμάτια.

Το παζλ δεν είναι ένα παιχνίδι μόνο για μικρά παιδιά. Ακόμα και ενήλικες αρέσκονται να παίζουν και με χιλιάδες μάλιστα κομμάτια, για να αυξάνουν τον βαθμό δυσκολίας.

Τα κομμάτια σχετικά με το παζλ για τον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου, είναι μετρημένα κουκιά: έντεκα για τη βασική ενδεκάδα κι άλλα τόσα για τους αναπληρωματικούς. Το να κάτσεις να το φτιάξεις, όμως, σε αυτή την εποχή είναι αδύνατον. Κάποια σημαντικά κομμάτια από το περσινό σχήμα, έχουν χαθεί αφού ήδη αποτελούν παρελθόν. Είναι άγνωστα ακόμα τα νέα που θα προκύψουν από τις μεταγραφές, ενώ είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και νέες απώλειες με πωλήσεις βασικών ποδοσφαιριστών.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να συνυπολογισθεί μια ακόμα ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος: ο καινούργιος προπονητής. Αυτό το νέο παζλ θα κληθεί να συνθέσει και να φτιάξει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ένας προπονητής που ξέρει τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε από DVD και δεν είναι καθόλου απίθανο να έχει διαφορετικές απόψεις. Και σε ότι έχει να κάνει με πρόσωπα, αλλά και με την προσωπική του άποψη και φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο (μπορεί για παράδειγμα να μην έχει την ίδια θετική άποψη για ποδοσφαιριστές όπως ο Αμπντούν ή ο Φουστέρ).

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, όπως λέει και η σχετική κοινοτυπία: τον Ολυμπιακό που ξέραμε τα δύο τελευταία χρόνια, οφείλουμε να τον ξεχάσουμε. Με βάση το χρόνο συμμετοχής οι 15 κατά σειρά βασικοί παίκτες του Ολυμπιακού την περσινή σεζόν ήταν οι εξής: Μαρκάνο, Μιραλάς, Μέγερι, Αβραάμ, Χολέμπας, Μανιάτης, Ουρμπάιθ, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοντέστο, Τζεμπούρ, Αμπντούν, Μακούν, Ιμπαγάσα και Φουστέρ. Από αυτούς τέσσερις έχουν φύγει: Μαρκάνο, Ουρμπάιθ, Μέλμπεργκ, Μακούν. Ο Αβραάμ υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει με το νέο έτος, μετά την έναρξη του δεύτερου γύρου.

Ας δούμε λοιπόν τι έχει ο Ολυμπιακός από βασικούς ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση της ενδεκάδας: Γκολκήπερ ο Μέγερι. Δεξί μπακ ο Τοροσίδης, αν δεν πουληθεί. Αριστερά ο Χολέμπας. Στα στόπερ δεν υπάρχει τίποτα, αφού ούτε ο Παπάζογλου, ούτε ο Σιόβας λογίζονται ως βασικοί. Στα χαφ υπάρχει μόνο ο Μανιάτης. Ο Ιμπαγάσα παρέμεινε στην ομάδα, αλλά είναι άγνωστο σε πόσα παιχνίδια θα μπορέσει να παίξει. Αντίθετα είναι σίγουρο ότι στο κάθε ένα από αυτά αντέχει λιγότερα λεπτά από πέρσι.

Με δύο λόγια δεν μπορεί να λογίζεται σαν βασικός. Όπως κι ο Μοντέστο, αλλά και ο Φέισα, που όσοι έχουν δει τα πόδια του καταλαβαίνουν γιατί είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Στην επίθεση αντίθετα ο ολυμπιακός είναι κομπλέ. Στους περσινούς Τζεμπούρ, Μιραλάς, Αμπντούν, Φουστέρ έρχονται να προστεθούν ο Βλαχοδήμος και ο Μήτρογλου (όπως κι ο Τάτος στα χαφ που επίσης επιστρέφει από τον Ατρόμητο).

Τόσο όμως οι Τζεμπούρ-Μιραλάς, όσο κι ο Φουστέρ είναι στον αέρα. Για όποιον έρθει πρόταση από το εξωτερικό θα πουληθεί πάραυτα. Όχι μόνο, λοιπόν., όλα είναι ρευστά σχετικά με τον νέο Ολυμπιακό, αλλά δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσουν άμεσα. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρσι ο Ριέρα πουλήθηκε στη Γαλατά την τελευταία μέρα των μεταγραφών κι ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς αριστερό εξτρέμ, αφού δεν ήταν δυνατόν να πάρει παίκτη τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο αυτοί που είχαν φύγει ήδη από την ομάδα, αλλά είναι πιθανό να φύγουν κι άλλοι και μάλιστα από τα βασικά στελέχη, όπως είναι οι Τοροσίδης, Τζεμπούρ, Μιραλάς και Φουστέρ.

Ο Μαρινάκης σε ότι έχει να κάνει με τον πρωταθλητισμό παίζει ουσιαστικά, αλλά και τυπικά μόνος του. Κάνεις άλλος δεν πάει για τίτλο. Πρόσφατη είναι η δήλωση-ομολογία του Γιάννη Αλαφούζου: "Ο Παναθηναϊκός θα έχει καλή ομάδα, αλλά θα πάρει 2-3 χρόνια για να ωριμάσει". Δεν κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ακόμα κι αν πουλήσει έναν-δύο από τους ποδοσφαιριστές που προαναφέραμε.

Σίγουρα , όμως, μαζί με το γενικότερο επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που πέφτει λόγω της κρίσης, θα πέσει κι αυτό του Ολυμπιακού. Και άγνωστος είναι ο νέος Ολυμπιακός και σίγουρα δεν πρόκειται να είναι τόσο καλός, όσο αυτός του Βαλβέρδε. Ειδικότερα στην Ευρώπη.

Εν αναμονή, λοιπόν, μέχρι να αρχίσουν να διαφαίνονται ένα προς ένα τα κομμάτια του παζλ. Κι όταν ολοκληρωθεί αυτό η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του νέου προπονητή. Τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε, λοιπόν, οφείλουμε να τον ξεχάσουμε. Και να περιμένουμε τον Ολυμπιακό του Ζαρντίμ.

SHARE:

TOP GUNS

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Ο Κώστας Καίσαρης, είναι όσο χρονών φαίνεται. Δεν έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ, ούτε από κάποιο άλλο πανεπιστήμιο. Δεν έχει προηγούμενα με τα ψάρια, ή, τα πουλιά, για να δικαιολογεί το χόμπι του ψαρά, ή , του κυνηγού. Δεν του αρέσει ο Γιώργος Νταλάρας. Δεν θεωρείται καλός συνάδελφος. Δεν ξέρει να οδηγεί. Δεν έχει πει, ποτέ, ότι τα δύο πράγματα που μισεί είναι το ψέμα και η υποκρισία. Δεν θέλει να τον καλούν στο τηλέφωνο και να τον ενοχλούν με το πρόσχημα, "τι κάνεις;". Δεν του αρέσει το σούσι. Δεν πιστεύει ότι οι Σκοπιανοί, έχουν προσωπικά μαζί του. Ούτε, ότι οι Πέρσες το κρατάνε, που χάσανε στη μάχη του Μαραθώνα και κάποια στιγμή θα μας ξαναεπιτεθούν. Δεν βάφει τα μαλλιά του. Δεν θεωρεί ότι το καθημερινό γράψιμο, είναι πνευματική εργασία.

BEST OF NETWORK

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι 10 δουλειές με τα λιγότερα λεφτά (έκπληξη η Νο1)

Ένα επάγγελμα που αποτελεί το όνειρο αρκετών παιδιών και νέων είναι σήμερα το πιο κακοπληρωμένο στην Ελλάδα. Δείτε την πλήρη λίστα της totallymoney.com

MALEBOX

O Terry Richardson του Ιnstagram και οι 'μπαζούκας' μούσες του

Τον λένε Mike Tang και κάθε μέρα περνάνε μπροστά από το φακό του οι πιο βαβαβούμ γυναίκες του Μαΐάμι και συνολικά της αμερικάνικης ηπείρου.

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Τι είπε ο Δημήτρης στους φίλους του πριν σκοτωθεί

Νέα ντοκουμέντα που δεν είχαν μέχρι σήμερα δει το φως της δημοσιότητας, στο θρίλερ του Αγρινίου

Ο χορός της Emily Ratajkowski σκίζει (ακόμα και τα ρούχα της)

Υπο φυσιολογικές συνθήκες αυτό το video δεν πρέπει να το δεις στο γραφείο.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

Αυτό είναι το πλέον εντυπωσιακό κτίριο της Αθήνας για το 2017

Σε απόσταση αναπνοής από το πολυβραβευμένο ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος ένα ακόμη επιβλητικό κτήριο έρχεται να προστεθεί στην περιοχή. Σε ποιον κορυφαίο επιχειρηματία ανήκει και ποια η χρήση του

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24