OPINIONS

Το μιράκολο του νταραβεριτζή

Το μιράκολο του νταραβεριτζή

Ο Κώστας Καίσαρης επιλαμβάνεται της υπόθεσης Κιθ Χάρις και πατήρ-υιού Βιντιάδη στην ΑΕΚ. Δεν διστάζει μάλιστα να εκφέρει την άποψη ότι πρόκειται περί θαύματος. Η Παναγιά που θέλει να σώσει την ΑΕΚ, έδωσε την ευλογία της για να γίνει το ντιλ.

Είχαμε μείνει στο Δεκαπενταύγουστο και στην Παναγιά της Τήνου, που έχει πάψει προ πολλού να κάνει θαύματα. Περί αυτών τύρβαζε το τελευταίο κείμενο του υπογράφοντος. Για να πάρει άμμεσα την απάντηση από την μακρινή Αγγλία: ο πατήρ Δημήτρης και υιός Βασίλης Βιντιάδης (και ουχί ο γνωστός σκηνοθέτης Μεγακλής Βιντιάδης) σε συνεργασία με τον περιβόητο Εγγλέζο "ντιλ μέικερ" Κιθ Χάρις είναι έτοιμοι να κάνουνε ντου στην ΑΕΚ. Να την βγάλουν από την αφάνεια, να την ανασύρουν από την επικείμενη πτώχευση καικ να την οδηγήσουν στις λεωφόρους των επιτυχιών και στη Γη της επαγγελίας.

Ποιος είναι ο Κιθ Χάρις (κι ουχί ο πιανίστας Κιθ Τζάρετ) είναι πλέον εν τις πάσι γνωστό. Ξεκίνησε σαν ποδοσφαιριστής της Στόκπορτ (κάτι μεταξύ Αργοναύτη και Πέλοπα Κιάτου), ενώ απέτυχε παταγωδώς σαν διευθυντής της Φούτμπολ Λιγκ στην Αγγλία. Σαν τη δικιά μας την πρώην ΕΠΑΕ. Ούτε καν Πάτρικ Κομνηνός, δηλαδή, δεν κατάφερε να γίνει. Από εκεί και πέρα, όμως, εκτοξεύτηκε σαν πύραυλος.

Αυτός έκανε το ντιλ της Τσέλσι με τον Αμπράμοβιτς της Σίτι με τους Άραβες και έγινε ο Νο1 τραπεζίτης του Λονδίνου. Κάτι σαν Βγενόπουλος, δηλαδή, που ξεκίνησαν σαν απλός δικηγόρος των Αθηνών, έφτασε εκεί που έφτασε, αλλά ας όψεται η κρίση που τον γονάτισε.

Οι φήμες, βέβαια, για τον Κιθ Χάρις, όπως και για κάθε επιτυχημένο και ευκατάστατο είναι πολλές. όπως ότι λειτουργεί σαν εκπρόσωπος μεγάλων και πολύ πλουσίων οικογενειών. Από τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Ινδία. Σα να λέμε, δηλαδή, είναι νταραβεριτζής των Αγγελοπουλαίων του Λιβάνου, του Λάτση της Ινδίας και των Βαρδινογιάννιδων της Ρωσίας. Κι αν κάποιος άπιστος Θωμάς μπορεί να πει ότι τα ονόματα αυτό είναι υποθετικά ή μουσαντένια και τα λέει ο Καίσαρης για μπούγιο, του Αμπράμοβιτς και του Αλ Φαγέντ σε ότι έχει να κάνει με τα νταραβέρια του Κιθ Χάρις είναι πραγματικά.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο θέμα. Ότι δηλαδή ανάμεσα σε εκατοντάδες ομάδες από την Ευρώπη ο Κιθ Χάρις, ή αλλιώς "Μίστερ Φιξ", σε συνδυασμό με τον πατέρα και τον υιό Βιντιάδη, πέσανε στον έρωτα της ΑΕΚ και στον Αντρέα Δημητρέλο. Έρωτας τρόπος του λέγειν, δηλαδή. Για μπίζνα πρόκειται. Ο θείος Κιθ με τους Βιντιάδηδες βλέπουν την ΑΕΚ σαν επένδυση.

Τα 35 εκατομμύρια Γιούρο που είναι τα χρέη της, δεν συνιστούν κανένα πρόβλημα για τέτοια οικονομικά μεγέθη. Όπως και το να βάλουνε δύο-τρία τάλιρα εκατομμύρια για να βγει η σεζόν. Σε συνδυασμό πάντα με την προοπτική του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα συνολικό νούμερο, δηλαδή, γύρω στο κατοστάρικο, αλλά και κάτι παραπάνω, από τέτοιες φαρδιές τσέπες βγαίνει με ιδιαίτερη ευκολία.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι έχουμε να κάνουμε περί θαύματος. Η Μεγαλόχαρη ρώτα το Δεκαπενταύγουστο θέλησε να κρατήσει ζωντανή την ΑΕΚ. Κι έστειλε τσιφ από το Λονδίνο στα Σπάτα τους τρεις ευεργέτες. Σαν τους μάγους με τα δώρα στη φάτνη της Βηθλεέμ.

Από τις εκατοντάδες ομάδες της Ευρώπης πέσανε πάνω στην ΑΕΚ. Κατεβαίνοντας από την Αγγλία θα μπορούσανε να σταματήσουνε αμέσως στη Γαλλία. Ή να πάνε παραδίπλα σε Γερμανία, Ολλανδία. Ή δεξιά τους σε Ισπανία, ΠΟρτογαλία. Προχωρώντας θα μπορούσανε να σταματήσουν σε κανένα Βέλγιο, καμία Ελβετία ή Αυστρία. Ή να τραβήξουνε Νότια για την Ιταλία. Για τα λοιπά Βαλκάνια δεν το συζητώ, είναι μπανάλ.

Λες και στραβωθήκανε, λοιπόν κι ήρθανε καρφί στην Αθήνα χωρίς να κάνουνε στάση πουθενά. Να δούνε και κάτι άλλο, έστω και δοκιμαστικά. Δεν χωράει, λοιπόν, καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται περί θαύματος. Ένας άνθρωπος που αποκαλείται, αλλά και θεωρείται σοβαρός σαν τον Κιθ Χάρις, να βάλει μπροστά αυτό το ντιλ.

Να έρθει να επενδύσει σε μια χρεοκοπημένη χώρα με την αγοραστική δύναμη του κόσμου της να έχει φτάσει σχεδόν στο μηδέν. Και αγνοώντας όλα αυτά ο Νο1 Άγγλος τραπεζίτης να έρθει στην Αθήνα για να κάνει νταραβέρι με τον Δημητρέλο, τον Βούρο και τον Χατζηχρήστο. Πράγματι, αν γίνουν όλα αυτά, πρώτος εγώ θα σκύψω ευλαβικά το ταπεινό το κεφάλι και θα πω: Παναγιά μου, μεγάλη η χάρη σου. Έκανες το θαύμα σου και έσωσες την ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ