OPINIONS

Η βαφή του Λαφαζάνη

Η βαφή του Λαφαζάνη

Είναι ο Τσίπρας ο κανονικός Τσίπρας; Ή μήπως έχει απαχθεί και δολοφονηθεί και στη θέση του έχει εμφανιστεί ένας σωσίας; Ο Κώστας Καίσαρης έχει τις απαντήσεις

Σοκ και δέος. Από την συγκλονιστική αποκάλυψη: "Αυτός ο Πούτιν δεν είναι ο αληθινός. Ο αληθινός Πούτιν είναι νεκρός. Έχει δολοφονηθεί. Αυτός που εμφανίζεται σαν Πούτιν είναι ο σωσίας του". Τάδε έφη Λουντμίλα Πούτινα, η προηγούμενη σύζυγος του Βλαδίμηρου, στην 100% αξιόπιστη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σοκ και δέος, λοιπόν, όχι μόνο στην στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Σοκ και δέος σε ό,τι έχει να κάνει με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη ρίχνει άπλετο φως στην ελληνική τραγωδία. Η συμμορία αυτή που δολοφονεί πολιτικούς και βάζει στη θέση τους σωσίες, έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην Ελλάδα. Τώρα εξηγούνται όλα:

Να λέει ο Γιωργάκης, πριν τις εκλογές, "λεφτά υπάρχουν" και στη συνέχεια να στέλνει τη χώρα δεμένη χειροπόδαρα στο Δέλτα Νι Ταυ. Δεν επρόκειτο περί απατεώνα. Περί βλάκα. Περί ανίκανου. Περί ηλίθιου. Τον κανονικό τον Γιώργο Παπανδρέου τον απήγαγαν και τον δολοφόνησαν. Και εμφάνισαν στη θέση του, ένα σωσία του. Έναν μαϊμού-Παπανδρέου, που διέλυσε τη χώρα.

Να βγαίνει στα Ζάππεια ο Σαμαράς και να λέει "θα σκίσω τα μνημόνια". Και όταν κέρδισε τις εκλογές να υπογράφει ό,τι κωλόχαρτο του έστελνε η Μέρκελ, με χέρια και με πόδια. Δεν πρόκειται περί απατεώνα. Περί ενός λαμόγιου. Περί ενός τυχοδιώκτη, που παραμύθιαζε τον κόσμο για να κερδίσει τις εκλογές. Ο κανονικός Σαμαράς έχει απαχθεί και δολοφονηθεί, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του σαν Πρωθυπουργός. Αυτός, που εμφανίζεται στη θέση του, είναι ο σωσίας του.

Κι Ο Βενιζέλος. Ο πραγματικός Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε κι αυτός την ίδια τύχη. Ο κανονικός Βενιζέλος, δηλαδή. Ο πανεπιστημιακός. Ο καθηγητής. Ο συνταγματολόγος. Ο ανιδιοτελής υπηρέτης των συμφερόντων του έθνους. Αυτός, που πάνω απ' όλα έβαζε την πατρίδα. Αυτός ο Βενιζέλος δεν υπάρχει πια. Ο φαύλος Βενιζέλος, ο αμοραλιστής, ο αδηφάγος σε ο,τι έχει να κάνει με την ίντριγκα και την εξουσία, είναι ο σωσίας του. Δεν ήταν, άλλωστε, δυνατόν ο κανονικός Βενιζέλος να έχει φτάσει σε αυτό το κατάντημα.

Η αφήγηση της Λουντμίλα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας και αμφισβήτησης: "Ο σύζυγός μου είναι νεκρός. Ο άνθρωπος που κυβερνάει τη Ρωσία, είναι ο σωσίας του. Ένα βράδυ μπήκαν στο σπίτι, τα έκαναν γυαλιά-καρφιά και τον άρπαξαν. Μετά από ένα μήνα επέστρεψε ένας άλλος άνθρωπος. Ο σωσίας του". Με την πρώην κυρία του Ρώσου προέδρου να προσθέτει πως την απείλησαν ότι αν μιλήσει θα σκοτώσουν τις κόρες της.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ενώ ετοίμαζαν τη δική της σωσία κατάφερε να δραπετεύσει και τώρα που ζει στο εξωτερικό, αποφάσισε να μιλήσει παρά το γεγονός ότι απειλείται η ζωή της. Δεν μπορεί να βλέπει τι κάνουν στο όνομα του Πούτιν, αυτοί οι "τρομεροί άνθρωποι οι οποίοι τον δολοφόνησαν και δεν σταματούν πουθενά".

Η δουλειά, λοιπόν, είναι φως φανάρι. Μια διεθνής σπείρα τρομοκρατών, ή εξωγήινων, απαγάγει τους ηγέτες των κρατών: Προέδρους Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς. Τους δολοφονεί και στη θέση τους βάζει ανδρείκελα. Σωσίες που εκτελούν τις εντολές της σπείρας. Κι έτσι εξηγούνται όλα. Είναι δυνατόν μια χώρα σαν την Ιταλία να έχει ένα καραγκιόζη πρωθυπουργό σαν τον Μπερλουσκόνι; Που άλλη δουλειά δεν κάνει από το να τον πλακώνουνε στα μπουλκουμέ οι βίζιτες. Είναι προφανές ότι πρόκειται για σωσία.

Ποσώς όμως μας ενδιαφέρει τι γίνεται δεξιά και αριστερά. Τι βιολί βαράει στην Αμερική ο σωσίας του Ομπάμα, τι βιολί βαράει η σωσίας της Μέρκελ. Όταν, δηλαδή, καίγεται το σπίτι μας. Και σε ό,τι έχει να κάνει με τους ηγέτες, που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, Σαμαράδες, Βενιζέλους και σία, ω γέγονε, γέγονε.

Το θέμα είναι τι γίνεται με τον Τσίπρα; Είναι ο κανονικός Τσίπρας, αυτός που εμφανίζεται σαν Πρωθυπουργός; Ή μήπως τον έχουνε απαγάγει κι αυτόν κι έχουν εμφανίσει ένα σωσία, που παριστάνει το καλό παιδί, που χαζοχαμογελάει; Είναι ο κανονικός πρωθυπουργός, ή πρόκειται για ανδροειδές; Για κλώνο;

Είναι ο ίδιος ο Τσίπρας, που σήκωνε τη γροθιά, την επόμενη των εκλογών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, με τον Τσίπρα, που ψάχνει να τα βρει με Μέρκελ και σία; Είναι δυνατόν ο κανονικός Τσίπρας, να βάζει πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πάκη; Είναι δυνατόν ο κανονικός Τσίπρας να βάζει στην ΕΡΤ, διοικητή τον Ταγματάρχη; Στο ΤΧΣ τον Μιχελή; Φως φανάρι είναι η δουλειά, ότι ο κανονικός Τσίπρας έχει απαχθεί και δολοφονηθεί. Κι ο ψεύτικος κάνει τον δήθεν ζόρικο στις διαπραγματεύσεις, μέχρι να υπογράψει και να υποταχθεί.

Συμπέρασμα: Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού το Λαφαζάνη. Αυτόν τον τίμιο αριστερό, που πάνω απ' όλα βάζει τις ιδέες του και την Αγιά Σοφιά, που θέλει να χτίσει ο Μελισσανίδης. Να τον προστατεύσουν, να μην απαχθεί. Να διατηρήσουν επτασφράγιστο μυστικό το νούμερο βαφής, που βάζει στα μαλλιά του. Να εξασφαλιστεί, δηλαδή, ότι ο επόμενος ηγέτης της αριστεράς θα είναι ο κανονικός. Θα είναι ο αυθεντικός Λαφαζάνης, που θα σώσει την Ελλάδα. Όχι ο σωσίας.

(Ο Μανώλης Μητσιάς στον "Δραγουμάντο του Βεζύρη". Ένα τραγούδι του 1973, σε μουσική Λουκιανού Κηλαϊδόνη και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ