OPINIONS

Στυλ made in Livadeia

Στυλ made in Livadeia

Ο Κώστας Καίσαρης δεν έμεινε ευχαριστημένος από το θέαμα σε ΟΑΚΑ και Λιβαδειά και σχολιάζει τις λαχανί φανέλες του Λεβαδειακού. Καραμπινάτη αισθητική Νομού Βοιωτίας. Όπως τα ροζ και κίτρινα πουκάμισα του Κοπότη και τα κουστούμια-κουρτίνες του Γιώργου Μάγκα.

Δεν γλιστράει η μπάλα στα χέρια των γκλοκίπερς. Δεν έχουν γράσο τα γάντια. Οι τερματοφύλακες κάνουν λάθη. Δεν του έφυγε η μπάλα του Κωνσταντόπουλου.

Αυτός έκανε λάθος υπολογισμό. Κι αν συμβαίνει ακόμα και στους κορυφαίους τερματοφύλακες, να κάνουν λάθος, η φάση που προηγήθηκε δεν είναι από αυτές που συμβαίνουν κάθε φορά. Σχεδόν στο σημαιάκι του κόρνερ είναι ο δίμετρος στόπερ του Αστέρα, ο Σανκαρέ. Εν στάση μπροστά του ο αμυντικός χαφ της ΑΕΚ ο Γιάγκο. Ο Σαγκαρέ δεν το πολυσκέφτεται. Προφανώς είχε πάρει χαμπάρι κεσκεσέ Γιάγκο κατά τη διάρκεια του ματς. Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Κι αποφασίζει να ξηγηθεί αλά Λιονέλ Μέσι. Του πετάει τη μπάλα από δεξιά και φεύγει από αριστερά. Με τον Γιάγκο να μένει ακούνητος, όπως οι κολώνες της ΔΕΗ, ο Σανκαρέ χάνει τη ντρίμπλα της καριέρας του και τη σέντρα που έγινε το 1-0.

Στην εξέλιξη της φάσης έχουμε το λάθος του Κωνσταντόπουλου, αλλά η αδυναμία του Γιάγκο είναι ακόμα πιο κραχτή. Κι ήρθε να ολοκληρώσει μια τραγική εμφάνιση. Αν ο Τσιάρτας αρχίζει την καριέρα του σαν τεχνικός διευθυντής με τέτοιες επιλογές χαλάει και το όνομα που προσπαθούσε να φτιάξει σαν βοηθός ατζέντη.

Δεν έχει σημασία αν ο Γιάγκο είναι φθηνός. Και τσάμπα να είναι, δεν κάνει. Δεν κάνει ούτε καν για αυτή την ΑΕΚ. Αν ένα φαγητό είναι για πέταμα, δεν σημαίνει ότι θα το φας σώνει και καλά, αν είναι δωρεάν. Χωρίς τις δύο απανωτές γκέλες στην ίδια φάση το ματς θα πήγαινε στο (δίκαιο) 0-0. ΜηδέΝ η ΑΕΚ, μηδέν ο Αστέρας Τρίπολης.

Σχετικά με την ΑΕΚ υπάρχει η συναισθηματική φόρτιση. Που είναι απόλυτα κατανοητή. Αν είσαι ΑΕΚτζής είτε σαν οπαδός, είτε σαν δημοσιογράφος ψάχνει κάπου να σταθείς. Και καλά κάνεις. Στον κόσμο που πήγε στο γήπεδο, στο φιλότιμο των πιτσιρικάδων και στο ταλέντο κάποιων κάποιων εξ αυτών. Κάπως έτσι την είδε κι ο Βαγγέλης Βλάχος, σαν διοικητής ΛΟΚατζίων κι είπε τη μεγάλη κουβέντα "θα πεθάνουμε στο γήπεδο". Πριν, όμως, από τις μάχες, τον πόλεμο και την αυτοθυσία, υπάρχει και το ποδόσφαιρο. Ούτε κομάντος είναι οι ποδοσφαιριστές, ούτε καμικάζι. Προηγείται, λοιπόν, η μπάλα κι όλα τα άλλα έπονται.

Κι όσο καλή διάθεση κι αν έχεις θέαμα σαν κι αυτό του ΟΑΚΑ (με τη σημαντική συνεισφορά του Αστέρα) δεν αντέχεται με τίποτα. Έχει λεχθεί ότι οι αθλητικοί συντάκτες είναι τυχεροί. Επειδή κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα. Δεν θα διαφωνήσω. Κάποιες φορές, όμως, αισθάνεσαι ότι είσαι πολύ κοντά στα βαρέα και ανθυγιεινά. Όχι από πλευράς σωματικής κούρασης, αλλά από πονοκέφαλο.

Άντε, λοιπόν, μετά τη σούπα ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης ν' αντέξεις στο καπάκι τον κατιμά Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός. Να είσαι στημένος στην τηλεόραση από τις επτά το απόγευμα μέχρι τις δώδεκα τα μεσάνυχτα. Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι αχάριστος. Δεν μπορώ, όμως, να αποσιωπήσω αυτή την ταλαιπωρία.

Αν παίζει κι η ομάδα σου, όπως είπαμε και για το προηγούμενο ματς κάπου θα βρεις να σταθείς. Όπως βρήκαν οι στρατευμένοι πράσινοι ρεπόρτερς: "ότι έπιασε το ρίσκο του Φερέιρα, να αλλάξει επτά από τους έντεκα της Μάλαγα", "ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε εκεί που είχε χάσει πέρσι το πρωτάθλημα" κι ότι "με το καλημέρα κάλυψε το χάντικαπ των -2 βαθμών". Από μπάλα, όμως, μηδέν εις το πηλίκον.

Καλύτερο παιχνίδι, βέβαια, από το προηγούμενο, αλλά στο μεταξύ σε έχει καταβάλει κι η κούραση. Ο Παναθηναϊκός πράγματι κρατάει τους τρεις βαθμούς από το συγκεκριμένο ματς. Με τον τρόπο που προσπάθησε να τους κρατήσει στο τελευταίο 20λεπτο, ταμπουρωμένος πίσω. Παρών πράγματι φώναξε ο Λουκάς Βύντρα, που έβαλε το ένα κι έσωσε επίσης ένα, αλλά το ποδόσφαιρο ήταν απών.

Σε όλα αυτά είχε έρθει να προστεθεί το αντιαισθητικόν της εμφάνισης του Λεβαδειακού. Αυτό το ανοιχτό λαχανί, το άσπρο σοβρακάκι κι η άσπρη επίσης κάλτσα. Ειδικά οι φανέλες, ούτε για "σαλιάρες" για διπλό δεν κάνουνε. Αυτή είναι, όμως, η αισθητική του Κομπότη. Μέιντ ιν Λιβαδειά.

Όταν ο ίδιος έχει ένα πουκάμισο ροζ κι ένα κίτρινο για να αλλάζει, εύλογα θα διαλέξει λαχανί φανέλες στην ομάδα του. Τηρώντας απόλυτα την αισθητική της ευρύτερης περιοχής, όπως εκφράζεται από τα κουστούμια από ύφασμα για κουρτίνες του Γιώργου Μάγκα. Ο νομός Βοιωτίας, άλλωστε, δύο μεγάλους άνδρες έχει βγάλει: τον Γιάννη Κομπότη και τον Γιάννη Μάγκα. Κι από γυναίκες τη μοναδική κι ανεπανάληπτη Άρια Αγάτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ