OPINIONS

Πρώτος με +4 ο Παναθηναϊκός

Πρώτος με +4 ο Παναθηναϊκός

Ο Κώστας Καίσαρης βγάζει τη βαθμολογία των έξι πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος, στα μεταξύ τους παιχνίδια. Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό

Στο +6, πλέον, ο Ολυμπιακός μετά την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο υπάρχει μια άλλη βαθμολογία στην οποία οι "πράσινοι" προηγούνται και έχουν, μάλιστα, διαφορά τεσσάρων βαθμών από τους ερυθρόλευκους.

Η βαθμολογία, βέβαια, είναι μία. Και αδιαίρετη. Οι δημοσιογράφοι όταν θέλουν να βγάλουν κάποια συμπεράσματα, βγάζουν πατέντες. Βγάζουν βαθμολογία πρώτου γύρου (με τον πρωταθλητή - χειμώνα) και του δεύτερου γύρου. Πρώτων και δεύτερων ημιχρόνων. Βαθμολογία των έξι τελευταίων αγωνιστικών, που δείχνει τη φόρμα και βοηθάει τους παίκτες του στοιχήματος.

Βγάζουν τη βαθμολογία των δέκα τελευταίων αγωνιστικών για να φανεί η σχετικά "μακροχρόνια" φόρμα. Όπως επίσης και τη βαθμολογία των εντός και εκτός έδρας παιχνιδιών. Η βαθμολογία της Σουπερλίγκ, στις μέχρι τώρα 25 αγωνιστικές είναι γνωστή. Με τον Ολυμπιακό να είναι στους έξι βαθμούς, μπροστά από τον Παναθηναϊκό (μετά την αφαίρεση των τριών βαθμών από τους "πράσινους") οκτώ από τον ΠΑΟΚ κ.ο.κ

Να κάνουμε, λοιπόν, τώρα μια αυθαιρεσία: Ποια είναι η βαθμολογία των έξι πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος υπολογίζοντας μόνο τα μεταξύ τους παιχνίδια; Το αποτέλεσμα είναι, εντυπωσιακό:

1 Παναθηναϊκός 16 (σε 7 παιχνίδια)
2 Ολυμπιακός 12 (9)
3 Ατρόμτητος 11 (7)
4 ΠΑΟΚ 10 (8)
5 Παναιτωλικός 10 (10)
6 Αστέρας 6 (6)

ΑΚΟΜΑ κι αυτή η υποθετική βαθμολογία δεν είναι ολοκληρωμένη. Ο Παναιτωλικός π.χ, έχει εξαντλήσει και τα δέκα παιχνίδια, ενώ ο Αστέρας έχει ακόμα τέσσερα. Η εικόνα, ωστόσο, είναι πράγματι εντυπωσιακή. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος, με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό, έχοντας, μάλιστα, δυο παιχνίδια λιγότερα! Αφού έχει να παίξει ακόμα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και με ΠΑΟΚ, Αστέρα στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός αντίθετα, έχει ένα και μόνο ματς με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκης. Αν μιλάγαμε, δηλαδή, για ένα "μίνι-πρωτάθλημα", ο Παναθηναϊκός θα το είχε ήδη κατακτήσει.

Με τους πράσινους να έχουν σε αυτά τα εφτά παιχνίδια, πέντε νίκες μια ισοπαλία, μια ήττα με συντελεστή τερμάτων 9-4. Τους "ερυθρόλευκους" σε εννιά ματς, τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες με συντελεστή τερμάτων 8-7. Με ένα μόλις βαθμό παραπάνω απ.ο τον Ατρόμητο, που έχει, όμως, δυο αγώνες λιγότερους. Και δυο περισσότερους βαθμούς από ΠΑΟΚ-Παναιτωλικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματά τους:

Ολυμπιακός: Με ΠΑΟΚ 1-2, 0-0. Με Παναθηναϊκό 1-0, 1-2. Με Ατρόμητο: 0-1, 2-1. Με Παναιτωλικό: 1-1, 2-0. Με Αστέρα: 0-0

Παναθηναϊκός: Με Ολυμπιακό 2-1, 0-1. Με Παναιτωλικό: 1-0, 1-0. Με ΠΑΟΚ 2-1. Με Ατρόμητο 2-0. Με Αστέρα 1-1

Ξαναλέμε ότι η σωστή, η πραγματική βαθμολογία είναι η κανονική. Είναι, όμως, άξια αναφοράς η τεράστια υπεροχή που έχει ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι και γενικότερα με τις κατά τεκμήριο, έξι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Με τους πράσινους ενώ είναι πίσω τρεις βαθμούς στη κανονική βαθμολογία, να είναι μπροστά τέσσερις στα ματς με τους έξι πρώτους!

Ταυτόχρονα είναι εμφανής η αδυναμία του Ολυμπιακού να αντεπεξέλθει στα δύσκολα. Έχοντας χάσει συνολικά στα εννιά συγκεκριμένα παιχνίδια, 15 βαθμούς. Σε πέντε εκτός έδρας ματς, με αυτές τις ομάδες, ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε ένα διπλό.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν καταφέρει να είναι μπροστά στην κανονική βαθμολογία γιατί στα υπόλοιπα 16 ματς έχουν δεκαπέντε νίκες και μια ισοπαλία (2-2) με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο Καραϊσκάκης. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και τους άλλους της κορυφής που έχουν χάσει πολλούς βαθμούς, στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός στα εφτά δύσκολα έχει χάσει πέντε βαθμούς. Αντίθετα, στα 18, θεωρητικά εύκολα, έχει χάσει 12 πόντους.

Η πλασματική (επαναλαμβάνουμε) βαθμολογία δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει αυτή τη σεζόν ο Ολυμπιακός. Την ανικανότητά του να παίρνει αποτελέσματα όταν έχει απέναντί του στις καλές ομάδες του πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα βγαίνει και η αδυναμία του Παναθηναϊκού στη διάρκεια και τη συνέπεια, που πρέπει να διακρίνει όσους κάνουν πρωταθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός είναι μακράν η νο 1 ομάδα στα δύσκολα, έχει πετάξει πολλούς βαθμούς στα θεωρητικά εύκολα ματς. Και γι αυτό ακριβώς, έτσι ή αλλιώς, ο Ολυμπιακός ήταν το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Όταν στα εννιά μας που απομένουν το πλέον δύσκολο είναι αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκης. Κι όλα τα άλλα με αντιπάλους που είτε εύκολα, είτε δύσκολα κερδίζει μέσα-έξω.

(Ο Ζωρζ Πιλαλί λέει ότι ο καλός King στην κιθάρα δεν είναι ο ΒΒ King, αλλά ο Albert King. Εδώ στο the sky is crying)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ