Κ. ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Περί υποκρισίας...

Περί υποκρισίας...

Ο Κώστας Καίσαρης αποκρυπτογραφεί την συνέντευξη του Ντέμη Νικολαΐδη: Τις γέφυρες που χτίζει για επιστροφή στην ΑΕΚ.

Το ψέμα κάποιες φορές δικαιολογείται. Είσαι σε δύσκολη θέση. Κάτι πρέπει να βρεις, κάτι πρέπει να κάνεις, να ξεφύγει. Κι εκεί είναι που λες ένα ψέμα, μικρό η μεγάλο. Η υποκρισία είναι πολύ χειρότερη, ο υποκριτής δεν έχει καμία δικαιολογία. Ο υποκριτής κάνει ότι κάνει εν ψυχρώ. Με μοναδικό στόχο να πλαστογραφήσει τη πραγματικότητα. Σαν τον παραχαράκτη. Να σου εμφανίσει κάτι ψεύτικο σαν αληθινό για να σου κλέψει την εμπιστοσύνη. Βγαίνει πχ ο Ντέμης Νικολαΐδης και λέει ανυπομονώ να αρχίσει το πρωτάθλημα για να πάρω το γιο μου και να πάμε στο γήπεδο.

Και τα λέει αυτά ποιος; Αυτός που δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο, που δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε οι φίλοι του, νυν και τέως. Κάθονται δηλαδή όλοι μαζί στο σπίτι. Η τηλεόραση δείχνει ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ντέμης νευριάζει και την κλείνει. Επειδή τους αποπροσανατολίζει από τη συζήτηση. Θα μου πείτε τώρα είναι δυνατόν να είσαι ποδοσφαιριστής και να μην σου αρέσει το ποδόσφαιρο; Έχω προσωπικό παράδειγμα τον Γιώργο Δεληκάρη. Του έχω πάρει συνέντευξη πριν 35 χρόνια. Και μου το είπε μόνος του. “Εγώ όταν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, θα χαθώ, δεν πρόκειται να ξαναπατήσω το πόδι μου σε γήπεδο, ούτε απέξω δεν θα ξαναπεράσω”.

Δεν ήταν δηλαδή ότι τον πίκραναν πρόσωπα ή καταστάσεις ήταν επιλογή του Πάρη Γεωργακόπουλου. Το ότι του έκοψε τη μπάλα ο Βαρδινογιάννης ήταν μύθος. Δεν το αγάπαγε το ποδόσφαιρο, γι' αυτό και το σταμάτησε. Και γι αυτό δεν ξαναπήγε στο γήπεδο σαν θεατής. Ξεφύγαμε όμως. Το θέμα μας είναι η υποκρισία του Ντέμη. Ότι δήθεν περιμένει πώς και πώς να πάρει το γιο του να πάνε στο γήπεδο. Τόσα χρόνια δηλαδή γιατί δεν πήγαινε; Επειδή ο γιος του ήταν μικρός; Είναι προφανές ότι ο Ντέμης για δικούς του λόγους θέλει να το παίξει Αεκτζής και γι αυτό στη συνέντευξη που έδωσε, είπε και ψέματα: ότι δήθεν σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα τριάντα του. Θυσίασε ένα χρόνο συμβόλαιο για να αναλάβει την ΑΕΚ.

Ψέματα όταν ο ίδιος δηλαδή σε άλλη συνέντευξή του έχει πει, ότι έκανε ειδικές ενέσεις για να παίξει με την Εθνική στο Γιούρο 2004. Με τον γιατρό να του επισημαίνει τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχει να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Έτσι αλλιώς δηλαδή ήταν αδύνατο να συνεχίσει την καριέρα του σε υψηλό επίπεδο. Αφορμής δοθήσης, να θυμίσουμε τα ντεσού της μεταγραφής του στην Ατλέτικο. Το καλοκαίρι του 2003 ο Ντέμης έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Λεφτά όμως δεν έχει να παίρνει. Είναι πληρωμένος. Και καλοπληρωμένος μάλιστα. Έχει εξοφληθεί από τον Μάκη Ψωμιάδη. Κι ενώ οφείλει να παίξει ένα χρόνο ακόμα μπάλα στην ΑΕΚ χωρίς να δικαιούται ούτε μια δραχμή αφού όπως είπαμε, έχει εξοφληθεί, βρίσκει την άκρη μ έναν άλλον επιφανή Αεκτζή. Τον Πετροστάθη που ήταν στο κουμάντο. Κι αντί να πουλήσει η ΑΕΚ τον Ντέμη στην Ατλέτικο, τον αφήνει ελεύθερο. Κι ο δήθεν ΑΕΚτζης, Ντέμης, κάνει όλα τα λεφτά του συμβολαίου του παντελόνι.

Ο Αεκτζής, Ντέμης, δηλαδή τη σεζόν 2003\04 πληρώθηκε δυο φορές Και από την ΑΕΚ και από την Ατλέτικο. Κι έτσι επιστρέψαμε εκεί που είχαμε ξεκινήσει: στην υποκρισία. Άλλο να είσαι κι αλλιώς να εμφανίζεσαι. Οι συνεντεύξεις βέβαια δεν δίνονται τυχαία. Κι ούτε είναι η πρώτη φορά που ο Ντέμης δείχνει ότι ψάχνεται για να ξαναχωθεί στην ΑΕΚ. Αυτό καταλαβαίνεις, όταν διαβάζεις ότι είπε “ποτέ μη λες ποτέ”. Αυτό θέλει να πει ο ίδιος, όταν βγαίνει και ζητάει εμμέσως πλην σαφώς συγγνώμη από την Ορίτζιναλ Όταν όλοι ξέρουν ποια είναι η γνώμη του για τον Μελισσανίδη και τον βλέπουν να ψάχνει αφορμές για να στηρίξει τη νέα αυτή προσπάθεια Κι είναι δικαίωμά του.

Αν, λοιπόν, ο Δ. Μελισσανίδης χρειαστεί αύριο κάποιον πρόεδρο μεγαλύτερου ειδικού βάρους από τον καρδιολόγο, Ε. Ασλανίδη, ο Ντέμης Νικολαΐδης έστω και με έμμεσο τρόπο δηλώνει “παρών”.

(Στο τραγούδι της ημέρας: The Shadows - FBI εν έτη 1961)

 
SHARE

Ο Κώστας Καίσαρης, είναι όσο χρονών φαίνεται. Δεν έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ, ούτε από κάποιο άλλο πανεπιστήμιο. Δεν έχει προηγούμενα με τα ψάρια, ή, τα πουλιά, για να δικαιολογεί το χόμπι του ψαρά, ή , του κυνηγού. Δεν του αρέσει ο Γιώργος Νταλάρας. Δεν θεωρείται καλός συνάδελφος. Δεν ξέρει να οδηγεί. Δεν έχει πει, ποτέ, ότι τα δύο πράγματα που μισεί είναι το ψέμα και η υποκρισία. Δεν θέλει να τον καλούν στο τηλέφωνο και να τον ενοχλούν με το πρόσχημα, "τι κάνεις;". Δεν του αρέσει το σούσι. Δεν πιστεύει ότι οι Σκοπιανοί, έχουν προσωπικά μαζί του. Ούτε, ότι οι Πέρσες το κρατάνε, που χάσανε στη μάχη του Μαραθώνα και κάποια στιγμή θα μας ξαναεπιτεθούν. Δεν βάφει τα μαλλιά του. Δεν θεωρεί ότι το καθημερινό γράψιμο, είναι πνευματική εργασία.

BEST OF NETWORK

Η Lorena Medina είναι η γυμνή θεά της διπλανής πόρτας

Τώρα το μόνο που μένει είναι να εντοπίσουμε αυτή την πόρτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24