OPINIONS

Παρακμή γενικώς...

Παρακμή γενικώς...

Ο Κώστας Καίσαρης σκύβει με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα στο θέμα Σφακιανάκη-Βανδή. Ανακατεύει Κατερίνα Ζαρίφη, Γιώργο Βέλτσο, Λάκη Γαβαλά, Γιώργο Νταλάρα, Σωκράτη Κόκκαλη και Λάκη Λαζόπουλο και βγάζει συμπέρασμα

Το θέμα με το μπάσιμο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, μπορεί να περιμένει. Ούτε ο ίδιος άλλωστε δείχνει να βιάζεται. Πρώτα θα συναντηθεί με τον Αλαφούζο. Θα τα βάλουνε κάτω να δουνε, κι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, μέχρι το τέλος του άλλου μήνα.

Μπορεί, επίσης, να περιμένει το Παρί-Ολυμπιακός την Τετάρτη το βράδυ. Αυτός που δείχνει να βιάζεται για να βγάλει τον ΠΑΟΚ από την ΕΠΟ και την Σουπερλίγκ είναι ο Σαββίδης. Να τον πάει πού όμως; Στο πρωτάθλημα της Ρωσίας;

Αντίθετα, η Δέσποινα Βανδή το΄πε και το΄κανε. Τη κοπάνησε και έφυγε από τη συνεργασία της με τον Νότη Σφακιανάκη. Η σόου μπιζ, όλες αυτές τις μέρες, τρίζει συθέμελα. Δεν της έφταναν τα δικά της τεράστια προβλήματα: Την κρίση στην τηλεόραση και στα νυχτερινά μαγαζιά, που βαράνε μύγες. Πήρε στις πλάτες της και το μείζον εθνικό θέμα της Χρυσής Αυγής.

Από τη μια ο Νότης Σφακιανάκης με τους εξωγήινους, τον Γιώργο Παπαδόπουλο της 21ης Απριλίου και τον Μιχαλολιάκο, κι από την άλλη η Δέσποινα, που με ψηλά το κεφάλι δήλωσε ότι οι γονείς της ήταν μετανάστες. Και καλά έκανε και το διευκρίνισε γιατί κάποιοι είχαν την λανθασμένη εντύπωση ότι έχουν καταγωγή από το Σεντ Μόριτς.

Την ίδια ώρα τα σόσιαλ μίντια, πήραν στην κυριολεξία φωτιά. Όλες οι κυρίες της σόου μπιζ, όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, έτρεξαν να συμπαρασταθούν στην κ. Βανδή. Η Κατερίνα Ζαρίφη. Η Φαίη Σκορδά. Η Ντορέτα Παπαδημητρίου. Η τηλεκριτικός, Αφροδίτη Γραμμέλη. Η Έλενα Ακρίτα. Μια κυρία Χριστίνα Πολίτη, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Και δεν θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός ο Λάκης Γαβαλάς. Πήρε κι αυτός θέση, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, και συνέστησε στον Σφακιανάκη να μη μιλάει., Μόνο να τραγουδάει. Όπως, βέβαια, και ο βαθιά πολιτικοποιημένος Γιώργος Μαζωνάκης.

Κι όπου γάμος και χαρά μέσα κι ο Τατσόπουλος. Μια διαφορετική περίπτωση Αδώνιδος Γεωργιάδη, στο "ψωνισμένος με την δημοσιότητα". Στην αριστερή βερσιόν. Τοποθετήθηκε κι αυτός επί του θέματος.

Ψευτοεξυπνάδες και ψευτομαγκιές

Παρακμή. Μιλάμε για την απόλυτη παρακμή. Σε μια χώρα που δεν υπάρχει πολιτική, δεν υπάρχουν πολιτικοί, εύλογο είναι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ο Νότης Σφακιανάκης και η Δέσποινα Βανδή. Κάτι κλόουν σαν τον Αδωνι Γεωργιάδη κυβερνάνε τη χώρα. Κι η αξιωματική αντιπολίτευση με τη χώρα να έχει διαλυθεί και να μη μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Να μη μπορεί να μαζέψει πενήντα χιλιάδες κόσμο στο Σύνταγμα.

Τι βγήκε, δηλαδή, από τις ομιλίες των δυο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, στην συζήτηση για την πρόταση μομφής; Με ψευτοεξυπνάδες μίλαγε ο Τσίπρας, με ψευτομαγκιές απαντούσε ο Σαμαράς. Η χώρα έχει κατορθώσει κι ακόμη παριστάνουν τους Υπουργούς, ανεπάγγελτοι σαν τον Χρυσοχοΐδη και τον Κωστή Χατζηδάκη.

Μοιραία, λοιπόν, ο πολιτικός λόγος πέρασε στους καλλιτέχνες. Και την μεγάλη οικογένεια της σόου μπιζ να μετέχει και να κρίνει. Τώρα πλέον δεν είναι της μόδας να είσαι αριστερός, όπως εμφανιζόταν ο Νταλάρας. Σ ήμερα, πολιτικό λόγο αρθρώνει ο Νότης Σφακιανάκης, απαντάει η Δέσποινα Βανδή και σχολιάζουν η Κατερίνα Ζαρίφη με την Φαίη Σκορδά.

Η σαχλαμάρα γίνεται το κέντρο του κόσμου. Ποιος εκφράζει την σοβαρότητα; Ποιος είναι ο αντίθετος πόλος; Αν από τη μια πλευρά είναι ο Νότης και η Δέσποινα, ποιοι είναι από την άλλη; Ο Γιώργος Βέλτσος;

Απουσία πολιτισμού και αισθητικής

Δεν είναι μόνο η οικονομική κατάρρευση που έχει διαλύσει τη χώρα. Ίσως, αν όχι περισσότερο, την έχει διαλύσει η απουσία πολιτισμού. Αισθητικής. Στην δεκαετία του 60, όταν οι φασίστες σκότωναν τον Λαμπράκη, βγήκαν οι Λαμπράκηδες. Υπήρχε ένα κίνημα αντίστασης. Σήμερα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

Αν από την μια υπάρχει το σάπιο πολιτικό σύστημα, ποια είναι τα πρότυπα της άλλης πλευράς; Τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ, που βρήκαν στέγη στον Σύριζα και ευελπιστούν να ξαναβρούν τις θέσεις τους στην εξουσία;

Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν οι Σφακιανάκηδες. Με τις Δέσποινες να αποκτούν, έστω και σε αυτή την ηλικία, πολιτικό λόγο, προκειμένου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Παρακμή. Κάπου υπάρχει, όμως και του στραβού το δίκιο. Όχι σε αυτά που λέει ο Σφακιανάκης. Κοσμοθεωρία, δηλαδή, και πολιτική ανάλυση δευτέρας δημοτικού. Του στραβού το δίκιο έχει να κάνει με την στάση ζωής του. Ποτέ δεν έγινε μέρος του συστήματος, ποτέ δεν επιδίωξε φιλίες και σχέσεις με τους πλούσιους και τους ισχυρούς. Αν σε αυτά που λέει χάνει εκατό μηδέν, στη στάση ζωής του κερδίζει κατά κράτος.

Δεν είναι Νταλάρας, δηλαδή, να το παίζει αριστερός και να φωνάζει σπίτι του για φαγητό τον Κ όκκαλη, τον Ψυχάρη και τον Πάγκαλο. Κι όταν βγαίνει έξω, η παρέα του να είναι ο Β.Βαρδινογιάννης και ο Λαλιώτης. Δεν είναι Λαζόπουλος να κατακεραυνώνει το σύστημα, αλλά παρέες του να είναι επιπέδου, Μαριάνας Λάτση. Κι αν υπήρχαν πιο πλούσιοι, θα ήταν με αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ