OPINIONS

Παλτά στις ντουλάπες

Παλτά στις ντουλάπες

Από τον Αφελάι στον Μπούι κι από τον Τάτο στον Μπαντιμπαγκά. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τα παλτά του περασμένου καλοκαιριού.

Καθώς πάμε ολοταχώς για την Πρωτομαγιά τα παλτά έχουν καταχωνιαστεί στις ντουλάπες. Και με τη συνοδεία της απαραίτητης ναφθαλίνης, για να μην τα φάει ο σκόρος. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν τα κατά πως αποκαλούνται στην αργκό ποδοσφαιρικά παλτά.

Μεταγραφές που δεν έβγαλαν τα λεφτά τους. Που σε καμιά περίπτωση η σχέση κόστους και απόδοσης, δεν ήταν συμφέρουσα. Τέσσερις στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, ότι ήταν να δούμε από ομάδες και ειδικότερα από ποδοσφαιριστές το έχουμε δει. Ότι είχαν και δεν είχαν από ποιότητα αλλά και από προβλήματα τα έχουν βγάλει στο χορτάρι. Εντυπώσεις και συμπεράσματα είναι δεδομένα. Δεν θα αλλάξουν στα λίγα παιχνίδια που απομένουν. Σε ότι έχει να κάνει λοιπόν με τα παλτά, έχουμε και λέμε:

Ολυμπιακός

Ιμπραήμ Αφελάι: Έχοντας φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε σαν το μεγάλο μπαμ του καλοκαιριού. Σαν τον παιχταρά που μπορεί να ντριμπλάρει σε τηλεφωνικό θάλαμο. Τζίφος. Ένα παιχνίδι καλό δεν έχεις να θυμάσαι. Ούτε μια φορά δεν είχε ενενήντα λεπτά γεμάτα. Μόνο κάποιες ελάχιστες μεμονωμένες προσπάθειες, αφού κατά κανόνα κρυβόταν. Το γεγονός ότι του έφαγε τη θέση ο Ντοσεβί, τα λέει όλα.

Έρικ Αμπιντάλ: Ακόμα μεγαλύτερο όνομα. Ήταν εμφανές, όμως, ότι δεν μπορούσε να τελειώσει την καριέρα του με αγωνιστική αξιοπρέπεια. Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Τα κατάλαβε και σταμάτησε στη μέση της σεζόν.

Αλμπέρτο Μποτία: Όπως και με τον Χάρα σε σχέση με τον Μπενίτες, αν δεν δεις τα χειρότερα (δηλαδή τον Σαντάνα) δεν εκτιμάς τα καλύτερα. Σε καμιά περίπτωση δεν έδειξε ότι είναι ο στόπερ, που θα καλύψει το κενό του Μανωλά. Τεράστιο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, όταν τον βρει ο αντίπαλος κατά μέτωπο με τη μπάλα στα πόδια. Πέρασε έναν τραυματισμό επανήλθε (ελλείψει άλλου) σαν βασικός, αλλά ο Ολυμπιακός ψάχνει για στόπερ.

Τζίμι Ντουρμάζ: Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε τα δύο περίπου εκατομμύρια κόστος αγοράς του και στις 700.000 (καθαρά) που είναι το ετήσιο συμβόλαιο του.

Χόρχε Μπενίτες: Οι ερυθρόλευκοι ρεπόρτερ γκρίνιαζαν επειδή ο Περέιρα τον αγνοούσε και στο ματς με τον Πανθρακικό δικαιώθηκαν. Είναι όμως ασφαλές κριτήριο τέτοια παιχνίδια; Ακόμη καλύτερο ματς είχε κάνει ο Μπενίτες στο εκτός έδρας με την Καλλονή, που η άμυνα της ήταν σαν αεροδιάδρομος. Στα δύσκολα όμως, είτε για τη Σούπερλιγκ είτε για το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν απών. Η αδυναμίες του είναι εμφανείς: στην τεχνική κατάρτιση, στο ένας με έναν. Ενώ δεν έχει καθαρή θέση. Πάντα, όμως, οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τη Λατινική Αμερική θέλουν χρόνο προσαρμογής και μια δεύτερη ευκαιρία.

Παναθηναϊκός

Ουασίμ Μπούι: Δανεικός από τη Γιουβέντους έχοντας παίξει ποδόσφαιρο μέχρι τώρα, μόνο μια σεζόν στη Β' Ιταλίας με 17 συμμετοχές με τη Μπρέσια. Ολλανδός που αποκτήθηκε με συστάσεις από τον Γιάννη Αναστασίου, αλλά δεν ακούμπησε.

Χρήστος Μπούρμπος: Προερχόταν από καλή σεζόν με τον ΟΦΗ. Δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να πάρει περισσότερα παιχνίδια σαν δεξί μπακ ο Τριανταφυλλόπουλος και να εκτίθεται. Στην αρχή υπήρχε το ελαφρυντικό, ότι δεν είχε ενσωματωθεί έγκαιρα στην προετοιμασία. Στην συνέχεια έπαιξε δεξί μπακ, μέχρι και ο Ζέκα.

Κι αν στις μεταγραφές το ρίσκο είναι δεδομένο, ακόμη μεγαλύτερο ήταν το λάθος στον Παναθηναϊκό σε παίκτες που κράτησαν, έχοντας την εντύπωση μάλιστα ότι θα αποτελέσουν στηρίγματα. Και δεν λέμε τόσο για τον Μπαϊράμι, όσο για τον Μέντες. Σε όσα ματς χρησιμοποιήθηκε οι "πράσινοι" τα έχασαν από χέρι.

ΠΑΟΚ

Εγιάλ Γκολάσα: Λίγα πράγματα. Σε μια σεζόν που χρειάστηκε να παίξουν όλα τα χαφ και δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες και η προσφορά του ήταν ελάχιστη.

Ατρόμητος

Ανδρέας Τάτος: Επέστρεψε για να πάρει φανέλα βασικού. Ήταν εμφανές ότι η καριέρα του έχει πάρει την κάτω βόλτα. Τον Ιανουάριο έφυγε για τη Βέροια.

Θανάσης Παπάζογλου: Προερχόταν από εντυπωσιακή σεζόν με τον ΟΦΗ και για αυτό ενδιαφέρθηκε και τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. Προτιμήθηκε όμως σαν τρίτη επιλογή φορ ο Διαμαντάκος κι έτσι δόθηκε στον Ατρόμητο με ανταλλαγή (Καραμάνος). Για να καλύψει το κενό του Δ. Παπαδόπουλου. Δεν τα κατάφερε. Με μόλις τρία γκολ μέχρι τώρα κι έχοντας πλέον χάσει τη θέση του, αφού οι δύο που παίζουν μπροστά είναι οι ταχείς Ναπολεόνι και Μαρσελίνιο.

Αστέρας Τρίπολης

Ζίγκι Μπαντιμπανγκά: Δύσκολα πέφτουν έξω στις μεταγραφές στην Τρίπολη. Με τον Βέλγο (που έδωσαν μάλιστα λεφτά στον Εργοτέλη για να τον αγοράσουν) την πάτησαν. Δεν μπόρεσε να κερδίσει θέση βασικού και κα;θώς έβγαλε και τραυματισμούς, πέρασε απαρατήρητος. Αίσθηση έκανε μόνο στη φωτογραφία με το ναργιλέ και τα ντουμάνια.

Καλλονή

Ανρί Καμαρά: Η καριέρα του Σενεγαλέζου είναι τεράστια. Έχει φτάσει όμως πλέον στα 38. Με μόλις ένα γκολ η παρουσία του ήταν κατά πολύ κατώτερη του αναμενομένου. Τελικά αποδείχτηκε ότι στον Παναιτωλικό που δεν ανανέωσαν το συμβόλαιο του είχαν δίκιο.

(Boban Voz: το μεγαλύτερο δοξάρι των Βαλκανίων)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ