OPINIONS

Ουρές στα ATM της Deutsche Bank

Ουρές στα ATM της Deutsche Bank

Σόιμπλε, Αλέφαντος, Φρανς Μπεκενμπάουερ, Μπάμπης Τεννές, Γιώργος Νταλάρας, Mercedes και Σαρακάκης. Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει τη δήλωση - Τσίπρα για πύρρειο νίκη των δανειστών.

Νενικήκαμεν. Μία που το είπε ο Φειδιππίδης κι άλλη μία που το είπε ο Αλέξιος Τσίπρας. Μία που κερδίσαμε τους Πέρσες στη μάχη του Μαραθώνα κι άλλη μία που κερδίσαμε τους Γερμανούς και λοιπούς βάρβαρους υστέρα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια. Κι αν ο Φειδιππίδης είπε το νενικήκαμεν και τίναξε τα πέταλα, ο Αλέξιος Τσίπρας ζει και βασιλεύει.

Για οποίον, λοιπόν, κοιμάται τον ύπνο του δίκαιου κι έχει βαθιά μεσάνυχτα, ο πρωθυπουργός της χώρας φρόντισε να του ανοίξει τα μάτια. Οι Έλληνες μπορούν να είναι υπερήφανοι. Το ότι οι θεσμοί στην πρόσφατη συμφωνία μάς πήραν και τα σώβρακα, είναι ένας μύθος, μία αισχρή ανθελληνική συκοφαντία. Σε αυτή τη σκληρή και αδυσώπητη διαπραγμάτευση, η πτωχή άλλα τίμια Ελλάς θριάμβευσε, οι Γερμανοί και τα τσιράκια τους υπέστησαν πανωλεθρία.

Ακόμα χειρότερη κι απ αυτή του Αδόλφου Χίτλερ στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μία που τους κατέβασε τη σημαία ο Μανώλης Γλέζος από την Ακρόπολη κι άλλη μία που τους κατέβασε τα παντελόνια ο Αλέξιος Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να μείνει άλλο σιωπηλός. Μίλησε "στο Κόκκινο" και είπε όλη την αλήθεια: "Η συμφωνία ήταν μία πύρρειος νίκη των δανειστών. Και μία ηθική νίκη της κυβέρνησης της αριστεράς".

Πράγματι:

- η γερμανική οικονομία τρίζει συθέμελα

- το capital control συνεχίζεται στις γερμανικές τράπεζες. Ουρές στα ΑΤΜ

-από την 1η Ιουλίου μειώνονται αναδρομικά οι συντάξεις των Γερμανών

- αυξάνεται ΦΠΑ σε Βαυαρία και Βόρειο Ρηνανία Βεστφαλία

- το γερμανικό σύστημα υγείας καταρρέει.

- τεράστιες οι έλλειψής ιατρών και νοσηλευτών

- η Μαριάννα Βαρδινογιάννη διαπραγματεύεται για την ίδρυση οικολογικής μονάδας παίδων στο Μονάχο

- ραγδαία η άνοδος της ανεργίας στη Γερμανία. Διακεκριμένοι επιστήμονες μεταναστεύουν ομαδικά στην Ελλάδα για να δουλέψουν γκαρσόνια στη Ψαρού.

-η Μπάγερν Μονάχου ζήτησε άτοκο δάνειο από την Παναθηναϊκή συμμαχία

- ο Σόιμπλε κάνει έρανο για να αντικαταστήσει το αναπηρικό καροτσάκι

-ο κύριος Μπάμπης, ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τίθενται επικεφαλής τηλεμαραθωνίου στον ΣΚΑΪ. Οι προσφορές θα διατεθούν για την ενίσχυση των άστεγων σε Μονάχο, Βερολίνο και τις άλλες γερμανικές μεγαλουπόλεις

-η Mercedes ζήτησε τεχνογνωσία από τον Σαρακάκη.

-ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε γνωστό ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα διαθέτει κάθε Σαββατοκύριακο τρεις χιλιάδες μερίδες φαγητού, οι οποίες θα μεταφέρονται με Ντακότα στο Μονάχο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

-επιβάλλεται έξτρα φόρος δέκα λεπτών σε όλες τις συναλλαγές στη Μύκονο. τα έσοδα θα διατίθενται για την ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας σε μορφή χαμηλότοκου δάνειου.

-η Deutsche Bank αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και παρακαλάει την Εθνική Τράπεζα για να σπάσει ομόλογά της

-ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συλλαλητήριο συμπαράστασης στον σκληρά δοκιμαζόμενο γερμανικό λαό στην άνω πλατεία συντάγματος. Κεντρικός ομιλητής ο Μανώλης Γλέζος, κεντρικό σύνθημα: " ούτε ένας Γερμανός δεν θα μείνει νηστικός".

-ο Φρανς Μπεκενμπάουερ επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Νίκο Αλέφαντο και του ζήτησε να αναλάβει τεχνικός διευθυντής στην εθνική Γερμανίας. Επειδή δεν μπορούσαν να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις του, στράφηκαν στον Μπάμπη Τεννέ

-ο Γιώργος Νταλάρας, δείχνοντας αλτρουισμό και μεγαλείο ψυχής, διοργανώνει συναυλία στο ΟΑΚΑ. Τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του γερμανικού λάου που έχει χτυπηθεί από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Πράγματι. Η νίκη των δανειστών ήταν πύρρειος. Ακόμα μετράνε τις ανοιχτές τους πληγές. η οικονομία των χωρών τους είναι υπό κατάρρευση. Το Δ.Ν.Τ. είναι προ της πύλης του Βρανδεβούργου. Η Ελλάς είναι η μεγάλη (ηθική) νικήτρια της συμφωνίας. Το θράσος ποτέ δεν έλειψε από τους Έλληνες πολίτικους. Ανεξαρτήτως ιδεολογίας που δήθεν πρεσβεύουν.

Όταν ο Τσίπρας δηλαδή δεν μπορεί να ψήσει για το ωφέλιμων της συμφωνίας Λαφαζάνηδες - Στρατούληδες, τη Ζωή και την Ραχήλ δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραμυθιάσει κάποια εκατομμύρια Ελλήνων. Καμία σημασία ότι δεν μπορεί να πείσει τους βουλευτές του. Οι ψηφοφόροι είναι σαφώς πίο εύκολοι στο να πιαστούνε κορόιδα.

Στο τραγούδι της ημέρας Μάρκος Βαμβακάρης και Μέσ' Στον Οντά Ενός Πασά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ