OPINIONS

Οι πιγκουίνοι και ο Σύριζα

Οι πιγκουίνοι και ο Σύριζα

Η οχιά ο Σόιμπλε, ο ακροβάτης πρωθυπουργός, η σπηλιά του Κύκλωπα και η Ιθάκη. Ο Κώστας Καίσαρς μεταφέρει μια 100/100 σουρεαλιστική προσέγγιση της εσωκομματικής κρίσης στον Σύριζα.

Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Τα συντροφικά μαχαιρώματα; Η διάλυση του Συριζα στα έξ ως συνετέθη. Ο Αλεκος ο Φλαμπουραρης αναφερόμενος στη Κωνσταντοπουλου να επικαλείται τον Φρόιντ. Στο ίδιο μοτίβο ο Γιώργος Κουρης, που στηρίζει τον Τσίπρα και τον Συριζα με τον ίδιο τρόπο που στήριζε τον Αντρέα και το ΠΑΣΟΚ: " Μάνα και πατέρα δεν έχει η Ζωή να την πάνε για εξετάσεις; Άντρα δεν έχει να τη μαζέψει;"

Ότι δηλαδή, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα και κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλα καλά κι όλα ωραία με το τρίτο Μνημόνιο, που είναι μάλιστα και αριστερό. Στο γιατρό πρέπει να τη πάνε τη Ζωή οι δικοί της για να γίνει καλά. Η, να της δώσουνε, τίποτα χάπια, τέλος πάντων, να νταγκλάρει και να ηρεμήσει. Για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά ότι σ' αυτή τη πουτάνα τη χώρα, δεν αλλάζει τίποτα. Το ίδιο έργο με διαφορετικούς πρωταγωνιστές να παίζουν τους ίδιους ρόλους.

Επί της ουσίας μια από τα ίδια: Όπως θυσιάστηκαν για το καλό της πατρίδας Γιωργάκης, Βενιζέλος και Σαμαράς, έτσι θυσιάζεται κι ο Τσιπρας. Με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα: Για το καλό της πατρίδας. Κι όπως το Μνημόνιο διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και διέσπασε τη Νέα Δημοκρατία, έτσι διαλύει τώρα τον Συριζα. Θέμα χρόνου είναι να ακούσουμε τη συντρόφισσα Ραχήλ να αποκαλεί Τσίπρα, Παππα, Σκουρλέτη και λοιπούς της ηγετικής ομάδας, γερμανοτσολιάδες.

Κι όμως. Υπήρχε λύση. Λύση επαναστατική. Πρωτότυπη. Που αν είχε εισακουσθεί ο Σύριζα θα ήταν σήμερα ενωμένος και δυνατός: Στο στόμα θα φιλιόντουσαν Τσίπρας-Λαφαζάνης. Θα μίλαγε ο Βαρουφάκης για τον Δραγασάκη και το στόμα του θα έσταζε μέλι. Ας κλείσουμε όμως τα μάτια, κι ας ταξιδέψουμε σ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι μέσα στο χρόνο:

Με τους πιγκουίνους της αντάρτικης. Την Οχιά τον Σόιμπλε. Τον ακροβάτη πρωθυπουργό. Τη σπηλιά του Κύκλωπα. Την Ιθάκη και προγιαγιά Πολυξένη. Μια υψηλής ποιότητας Μαρξιστική ανάλυση της πολιτικής κατάστασης. Μια ρηξικέλευθη πρόταση ενωτικής δράσης. Για να βγει ο Σύριζα από τη κρίση (των ναι και των όχι των ψηφοφοριών στη Βουλή) και το αδιέξοδο. Μια πρωτότυπη αλλά συνάμα επαναστατική πρόταση της συντρόφισσας Χρύσας Κουλουφάκου που είχε δημοσιευθεί στην Αυγή αλλά δυστυχώς κανείς δεν της είχε δώσει σημασία. Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχε εισακουσθεί η πρόταση της. Η εισαγωγή της Χρύσας σχετικά με τη ζωή των αυτοκρατορικών πιγκουίνων κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Ανταρκτική ήταν συγκλονιστική:

"Στις σκληρότερες συνθήκες στη ζωή επιβιώνουν ως είδος και ως άτομα ,το καθένα με τις ιδιαιτερότητες του. Σχηματίζοντας μια σφιχτή ομάδα μέσα στην οποία αλλάζουν συνεχώς θέση μεταξύ τους. Ώστε κανείς να μην μένει συνεχώς στις παρυφές του κοπαδιού εκτεθειμένος στο κρύο και κανείς στο κέντρο προστατευόμενος Κανείς δεν είναι προστατευόμενος συνεχώς κανείς δεν κρυώνει συνεχεία χωρίς καταφύγιο".

Κρατάμε τους πιγκουίνους γιατί θα μας χρειαστούν στη συνέχεια και ακολουθούμε τη κ.Χρυσα στο ταξίδι της στο χρόνο: "Στην αρχαία Αθήνα στη δημοκρατία του Κλεισθένη τα αξιώματα απονέμονταν με κλήρο. Έτσι ο διαφθορέας δεν μπορούσε να βάλει στόχο ποιον θα διαφθείρει. Ούτε να διαφθαρεί ο ίδιος από το μεθύσι της εξουσίας. Σύντροφοι η Οχιά ο Σόιμπλε δεν μας δάγκωσε στο πόδι. Μας δάγκωσε κατάστηθα. 'Άρα η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ανάλογη. Αντίδοτο και αντισώματα χρειαζόμαστε για το φαρμάκι που μας τυφλώνει να μην βλέπουμε τα πρόσωπα των συντρόφων μας, αλλά μάσκες με διάφορους τίτλους. Άρνηση υπεράσπιση υποταγή".

Ακολούθως η συντρόφισσα Χρύσα μπαίνει στο ζουμί:

"Στη πραγματικότητα αυτό που διαθέτει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι 162 ΟΧΙ. Τα "ναι" ανήκουν στους ήδη γνωστούς μας που φώναζαν εδώ και έξι μήνες "φέρτε συμφωνία" Ποιος νόμος όμως ορίζει ότι θα πρέπει συνεχώς τα ίδια στόματα να εκφέρουν συνεχώς τα "ναι" και τα "όχι"; Σύντροφοι έρχονται μπροστά μας εκβιαστικές ψηφοφορίες σε βάθος τουλάχιστον δυο μηνών. Προτείνω πριν από κάθε ολομέλεια: Συγκαλέστε κοινοβουλευτική ομάδα και βάλτε κλήρο σύντροφοι βουλευτές. Βάλτε τόσα διπλωμένα χαρτάκια όσοι είσθε. Δηλαδή 149 αν είστε μόνοι σας, 162 με τους ΑΝΕΛ. Τα 151 θα γράφουν μέσα ναι. Για τα υπόλοιπα όχι τραβήξτε κλήρο.

Ο καθένας που θα τραβάει θα δείχνει δημόσια στην ομάδα τη τράβηξε. Κάποιο ευτυχείς θα κληρωθούν να μείνουν στο όχι. Οι υπόλοιποι θα σηκώνουν αναγκαστικά το σταυρό του "ναι". Στην επόμενη ψηφοφορία οι ευτυχείς του όχι θα είναι διαφορετικά πρόσωπα, ενώ η ομάδα συνολικά θα παραμείνει σταθερή στη στήριξη της κυβέρνησης. Δίχτυ ασφάλειας στον ακροβάτη πρωθυπουργό. Με αυτό τον τρόπο η υπερηφάνεια του όχι θα ανήκει σε όλους. Το βάρος του ναι επίσης σε όλους αφού κανείς δεν θα το σηκώνει μόνιμα και να του μένει στίγμα Θα εξακολουθούμε να καλύπτουμε τον αντιμνημονιακό χώρο και δεν τον αφήνουμε βορά στη Χρυσή Αυγή.

Γλιτώνουμε τη ντροπή να φέρνουμε νομοσχέδια τέρατα προσπαθώντας να μαντρώσουμε τους βουλευτές. Επιτρέψτε μου ακόμα να θυμίσω πως τα καλύτερα δείγματα του είδους δεν είναι τα καθαρόαιμα. Τα μπάσταρδα ημίαιμα είναι αυτά που κουβαλάνε το κύμα της εξέλιξης και αλλάζουν το κόσμο. Σκεφτείτε τη πιθανότητα οι κληρώσεις αυτές να γίνονται δημόσια. Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση το πατιρτντί του αλληλοσπαραγμού που άρχισε μεταξύ μας από μειονέκτημα να γυρίσει σε πλεονέκτημα. Να γίνει μέτρο αλληλεγγύης.

Σύντροφοι σ αυτή την απαίσια θέση που βρεθήκαμε τα ναι και τα όχι είναι σκαλοπάτια για να πατήσουμε. Να σφυρηλατήσουμε την ενότητα μας. Σύντροφοι, τα ναι και τα όχι δεν είναι στασίδια ν αρπάξει από ένα ο καθένας και να κλωσσάμε πομφολύγες. Αν η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά η άλλη μισή είναι η διαβολιά.

Σας απευθύνω θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς μέσα από τη σπηλιά του Κύκλωπα. Όπου αυτή την ώρα βρισκόμαστε κλεισμένοι, ενώ σαλπάρουμε ακολουθώντας τον καπετάνιο μας και τα πρωτοπαλίκαρα του για να φέρουμε το λαό μας στην Ιθάκη. Και θα τον φέρουμε σύντροφοι. Οι λαοί της Ευρώπης είναι μαζί μας".

Όποιος νομίζει ότι η επιστολή αυτή στάλθηκε από την κομματική οργάνωση Σύριζα Δρομοκαϊτείου έχει βαθιά μεσάνυχτα. Η συντρόφισσα Χρύσα ανήκει στην οργάνωση Σύριζα Ψυχικού. Κι εκφράζει κατά 100/100 την μεγάλη αριστερή παράταξη. Γι' αυτό και η Αυγή τη δημοσίευσε σε περίοπτη θέση. Εκφράζει τον απόλυτο αμοραλισμό. Δεν προκαλεί τον γέλωτα η επιστολή. Προκαλεί την αηδία. Ότι ψηφίζουμε με κλήρο και δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη. Κατά πως το έλεγε δηλαδή ο ακαδημαϊκός της διαιτησίας Ζαν Σπάθας: "Ο Σύριζα και οι Αν.Ελ να κερδάνε κι όλοι οι άλλοι να πάνε με γ@$θούνε".

Δεν την άκουσαν, όμως και πάνε σε εκλογές.

(Στο τραγούδι της ημέρας ο Μανος Χατζηδάκης παίζει Νινο Ρότα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ