OPINIONS

Οι παιχταράδες της Βουλής

Οι παιχταράδες της Βουλής

Φτουράει ο Εσιέν μπροστά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Ποιος είναι καλύτερος; Ο Μπουονανότε ή ο Πάνος Καμμένος; Εχει να ζηλέψει τίποτα από τον Μέσι ο Τσίπρας; Ο Κώστας Καίσαρης έχει τις απαντήσεις.

ΠΟΙΟΣ Μπουονανότε, ποιος Καμπιάσο και ποιος Εσιέν; Οι μεγάλοι παιχταράδες ειναι στη Βουλή. Παγκοσμίου κλάσης και ακτινοβολίας. Τι μας πούνε τα παιχνίδια για τα πλέι-οφς του Γιουρόπα Λιγκ; Γκαμπάλα-Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε-Ατρόμητος και ΠΑΟΚ-Μπρόντμπι.Της πλάκας. Τα μεγάλα ντέρμπι,τα συγκλονιστικά ματς, γίνονται στη Βουλή. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Τι να μας πούνε το Τσάμπιονς Λιγκ και το Μουντιάλ, μπροστά στις μάχες των αρχηγών κάθε φοράει που έχει ψηφοφορία για το Μνημόνιο; Μιλάμε για παιχνιδάρες. Με τη μπάλα πάνω κάτω. Γκολ, σουτ, φάσεις, συνδυάσμους που σου κόβουνε την ανάσα.

ΒΛΕΠΕΙΣ έναν Πάνο Καμμένο να τον πιεις στον ποτήρι. Μπορεί να έχει κάποια παραπάνω κιλά, αλλά της μιλάει της μπάλας. Γκολ κατ ευθείαν από κόρνερ έβαλε προχθές. Τύφλα να 'χει ο Χατζηπαναγης: "Αυτή η συμφωνία αποτελεί το τέλος της εποχής των Μνημονίων." Και μην τολμήσει κανείς να εκφράσει αμφιβολίες και επιφυλάξεις, από που προκύπτει αυτό. Για να το λέει αυτό ένας πατριώτης, ένας εθνικόφρονας, ένας Χριστιανός, έτσι είναι. Αυτό το Αριστερό Μνημόνιο είναι το τελευταίο. Όπως το τράμ το τελευταίο του Αλέκου Σακελάριου: Εσούρωσα κι αργήσαμε.....

ΕΧΕΙ τη μπάλα στα πόδια του ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης, αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, με τα γαλανόλευκα χρώματα και είναι σαν τον Μαραντόνα στο ματς με την Αγγλία στο Μουντιάλ της Αργεντινής. Ξεκινάει κάτω από τη σέντρα, ντριμπλάρει όσους βρίσκει μπροστά του, μπαίνει στη περιοχή, πλασάρει και σκοράρει: "Εμείς θα σταματήσουμε τη πλήρη διάλυση της χώρας". Κι έχει και τους παιχταράδες για το κάνει αυτό. Δεν μιλάει αέρα πατέρα. Εχει μια Σοφία Βούλτεψη. Εχει έναν Μάκη Γιακουμάτο, έχει έναν Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη, που έχουν δώσει εξετάσεις κι έχουν περάσει με άριστα.

Η ΦΩΦΗ μπορεί να είναι γυναίκα, αλλά έχει κάτι πόδια που σκοτώνουν. Με σουτ από 35 μέτρα έξω απο τη περιοχή στέλνει τη μπάλα κατ' ευθείαν στο παραθυράκι: "Το μνημόνιο ειναι καταστροφή και φέρει την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου. "Και τα λεει και συλλαβιστά και με στόμφο μάλιστα. Τα έχει διαβάσει πέντε κι έξι φορές, τα έχει μάθει απέξω και ποτέ δεν κάνει λάθος. Οσο για το μνημόνιο, έχει απόλυτο δίκιο. Τα δύο προηγούμενα που ψήφισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ευεργετικά και επωφελή. Καταστροφικό ειναι το αριστερό μνημόνιο.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Θεοδωράκης αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι η μεγάλη ελπίδα. Ότι το μέλλον του ανήκει. Απλός, ουσιαστικός, δίνει τη μπάλα με τη μία. Παίζει για την ομάδα και όχι για τη πάρτη του: "Ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν τα ψέμματα σας." Πράγματι. Τόσα χρόνια απέναντι στην εξουσία και στη διαπλοκή, σαν μαχόμενος δημοσιογράφος ο Σταύρος εχει μάθει να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας. Ένα αθώο παιδί, ένας αυτοδημιούργητος, σαν τον Βασιλάκη Καΐλα, στις ελληνικές ταινίες, βλέπει τη βρωμιά και τη σαπίλα της πολιτικής κι εχει φρίξει.

ΜΙΛΑΜΕ οτι το καλύτερο πρωτάθλημα είναι αυτό που παίζεται στη Βουλή. Τι να μας πούνε η Πρέμιερσιπ, η Μπουντεσλίγκα και η Πριμέρα Ντιβιζιόν. Δέκα σαν τον Μέσι θέλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και δέκα σαν τον Ρονάλντο ο Λαφαζάνης. Ή μήπως υστερεί σε τίποτα ο Τσίπρας; Τίποτα δεν του λείπει: Ντρίμπλα, πάσα, σουτ, ευστοχία, όλα τα έχει. Για παιχταρά μιλάμε. Και για αυτό, ενώ κάνει ακριβώς τα ίδια με τους προηγούμενους και φέρνει ακόμα χειρότερα μνημόνια, ο κόσμος τον αγαπάει. Ίσως επειδή είναι ομορφόπαιδο. Έχει κι αυτό τη σημασία του. Άλλο είναι να σε πηδάει για είκοσι και πλέον χρόνια, ο Βενιζέλος που είναι στην κατηγορία των 100+ κιλών και άλλο ο Αλέξης που είναι μπάνικος.

Σκίζει σε φωτογένεια το παλικάρι. Και είναι απορίας άξιον πώς δεν τον έχουν ανακαλύψει ακόμα οι διαφημιστικές εταιρίες. Τι παραπάνω έχουνε δηλαδή Μέσι και Ρονάλντο που διαφημίζουνε σαμπουάν, πατατάκια,τσιπς και λοιπά προϊόντα; Και για να μην ξεχνιόμαστε όλα αυτά δωρεάν. Τσάμπα. Από το ελεύθερο και δημοκρατικό κανάλι της Βουλής. Αλλά και από τα λοιπά κανάλια που μεταδίδουν επιλεγμένα στιγμιότυπα με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από το πρωτάθλημα της Βουλής. Ενώ για το Τσάμπιονς Λιγκ και το ψευτοπρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ πρέπει κάθε μήνα να πληρώνεις το συνδρομητικό. Και πέρα βέβαια από τις φίρμες και τους σταρς, το πρωτάθλημα της Βουλής έχει και πάγκο. Μάτια έβγαλε προχθές η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ήταν καρφωμένοι στη μπλούζα που φόραγε. Και γαμώ τα σέντερ φορ στην ομάδα του Λαφαζάνη.

(Στο τραγούδι της ημέρας Σπύρος Ζαγοραίος και γιατί με λες αλήτη.Απο το καλτ της πολιτικής στο καλτ λαϊκό τραγούδι.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ