OPINIONS

Ο πύργος του Άιφελ στην Κέρκυρα

Ο πύργος του Άιφελ στην Κέρκυρα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη νέα υπερδύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τη νέα Κέρκυρα που μετά το διπλό κανόνι που έριξε ανοίγει τα φτερά της για να πετάξει στην Ευρώπη.

Όποιος νομίζει ότι τα έχει δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο κοιμάται με τα τσαρούχια. Και πληρώνει και ξενοδοχείο. Τις προάλλες ήταν εδώ στο Sport24.gr που λέγαμε για τις πιστολιές στη μπάλα. Για τις ομάδες δηλαδή που πέφτουν μόνες τους στη Γ' Εθνική για να μην πληρώσουν κανέναν. Την ΑΕΚ, τη Λάρισα, τον Πανσερραϊκό, την Κέρκυρα. Και το κράτος όπως και οι ποδοσφαιρικοί φορείς να βυζαίνουν το δάχτυλο.

Ουδείς να ασχολείται και ουδείς να ενδιαφέρεται. Χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ να γράφονται στο χιόνι. Κι ο Χρήστος Καλαντζής, που είχε την ατυχία να μπλέξει με την Κέρκυρα κι έχασε τα λεφτά του, να βγάζει το άχτι του στο facebook μιλώντας για "τον μεγαλύτερο απατεώνα που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο". Αν, όμως, ΑΕΚ, Λάρισα και Πανσερραϊκός έριξαν όπως είπαμε πιστολιά στην Κέρκυρα έπεσε βόμβα ναπάλμ. Η πιστολιά ήταν και γεμάτη και διπλή. Να τα κάνουμε, λοιπόν, πενηνταράκια.

Η Κέρκυρα, η γνωστή ομάδα του νησιού, έπεσε στη Β' Εθνική. Η Κασσιώπη, η μικρή ομάδα του νομού, ανέβηκε στη Β' Εθνική. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι δύο αυτές ομάδες ενώθηκαν σε σάρκα μία για να δημιουργήσουν μία νέα Κέρκυρα, η οποία θα πάει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ελεύθερη βαρών. Όσοι είχαν λαμβάνειν λεφτά από την προηγούμενη Κέρκυρα, Εφορία, ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπάλληλοι, προμηθευτές, τα έγραψαν στο χιόνι. Και θα πα΄νε να πληρωθούνε όταν βρέξει. Όπως αντίστοιχα θα εξοφληθούν όσοι έχουν λαμβάνειν από την ΑΕΚ, τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό.

Τα γράψανε στο χιόνι

Δεν είναι όμως μόνο η Κέρκυρα που έριξε κανόνι. Πιστολιά επίσης έριξε και η Κασσιώπη. Δεκαεπτά συνολικά ποδοσφαιριστές της κατέθεσαν προσφυγή για λεφτά που τους οφείλονται από την περσινή περίοδο! Όταν ηομάδα έπαιζε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κι όταν χρωστάνε σε 17 ποδοσφαιριστές είναι προφανές ότι δεν έχει πληρωθεί ούτε αυτός που ασπρίζει τις γραμμές του γηπέδου. Από πού να πληρωθούνε όμως; Από ποιον να πάρουν τα λεφτά τους; Από τον κανέναν; Με τη συγχώνευση που έγινε τα περσινά οφειλόμενα τα γράψανε στο χιόνι. Ιδού λοιπόν η διπλή πιστολιά που λέγαμε.

Και πιο είναι το πιο ωραίο απ' όλα; Ο πρόεδρος της νέας Κέρκυρας και πρώην πρόεδρος της Κασσιώπης έδωσε βαρυσήμαντη πρωτοσέλιδη συνέντευξη. Σεμνός χωρίς φανφαρονισμούς και αμετροέπεια έθεσε τους στόχους της ομάδας: "Στα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια να βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Όπως έγινε με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο".

Και γκρινιάζει μάλιστα και διαμαρτύρεται ότι ο τελευταίος δρόμος που φτιάχτηκε στην Κασσιώπη από ΜΟΜΑ. Κρίμα, δηλαδή που το νησί δεν έπεσε στα χέρια νυκοκοιραίων. Όπως οι εξαιρετικοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες κκ. Λιμπάντζης της πρώην Κέρκυρας και Χ. Κουτσούρης της Κασσιώπης. Και "απειλεί" ο Κουτσούρης, μάλιστα, ότι θα φτιάξει γήπεδο 10.000 θέσεων. Και γιατί, όμως, μόνο γήπεδο; Μπορεί να φτιάξει ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ. Μέχρι και της πυραμίδας του Χέοπα. Όταν δεν πληρώνεις, φτιάχνεις ό,τι θέλεις.

Να τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση

Η ΕΠΟ, λοιπόν, σαν ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή οφείλει να τους τιμήσει σε ειδική εκδήλωση. Σαν τους παράγοντες της χρονιάς. Το δαιμόνιο και η εφευρετικότητα τους δεν έχουν κανένα προηγούμενο.

Οι πιστολιές που πέφτουν μέχρι τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μεμονωμένες. Ο καθείς για την πάρτη του. Δύο μαζί να ρίξουν κανόνι και να μην πληρώσουν κανέναν γίνεται για πρώτη φορά. Νέοι δρόμοι και νέοι ορίζοντες ανοίγονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χωρίς να πληρώνει κανέναν η νέα Κέρκυρα είναι η μοναδική ομάδα, που μπορεί εν ευθέτω να απειλήσει τον Ολυμπιακό και να πάρει τα πρωτεία από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ