OPINIONS

Ο Αντώνης στον Σάββα

Ο Αντώνης στον Σάββα

Ο Κώστας Καίσαρης, αποκαλύπτει το κόλπο γκρόσο του Αντώνη Σαμαρά. Την ρελάνς στον Τσίπρα μετά την επίσκεψη του αρχηγού του Σύριζα, στον Άγιον Όρος. Ολόκληρος ο συγκλονιστικός διάλογος με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ώρα ήταν 3:35 μετά τα μεσάνυχτα. Το τηλέφωνο πάνω στο κομοδίνο, δίπλα από του κρεβάτι του Άδωνι Γεωργιάδη, άρχισε, να χτυπάει. Εκπαιδευμένος, από τον καιρό που πήγαινε στα λυκόπουλα, ο Άδωνις ξύπνησε με την μία. Γυρίζει το βλέμμα και τι βλέπει, μέσα στο σκοτάδι, να αναβοσβύνει στην οθόνη, του: Αντώνης, Αντώνης, Αντώνης, Αντώνης....

Πετάχτηκε ορθός αδιαφορόντας αν θα ξυπνήσει την Μπουμπούκα, που ελαφρώς ροχάλιζε, στάθηκε σε στάση προσοχής, πάτησε το ον και αναφώνησε:

- Πρωθυπουργέ μου στας διαταγάς σας.

- Άδωνι παιδί μου, συγνώμη για το προκεχωρημένο της ώρας, αλλά έκρινα σκόπιμο, ότι όφειλα να σε ενημερώσω.

- Μα τι είναι αυτά που λες Πρωθυπουργέ μου; Εγώ κι εσύ είμαστε δαυλοί αναμμένοι στον βωμό της πατρίδας. Δεν σβήνουμε ποτέ. Σας ακούω.

- Άκου παιδί μου Άδωνι. Αυτό το τσογλάνι ο Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει ιερό και όσιο. Στην Πολιτική υπάρχουν κανόνες. Υπάρχει φερ-πλέι. Που πας ρε κωλόπαιδο και μπαίνεις στα δικά μου χωράφια; Ακόμα και οι συμμορίες. Οι μπράβοι της νύχτας Άδωνι έχουν αρχές. Έχουνε κανόνες. Έχουνε χωρίσει τις περιοχές, που κάνει κουμάντο ο καθ ένας. Εσύ πουλάς προστασία στη παραλιακή, εγώ Χαϊδάρι-Περιστέρι-Αιγάλεω. Εσύ ρε Τσιπράκο είσαι για τα Εξάρχεια.Με ποιο δικαίωμα πας και πατάς το πόδι σου, στα ιερά χώματα, του Άγιου Όρους; Ντροπή και αίσχος. Βγήκα εγω όσο ήμουνα αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης στους δρόμους να φωνάζω, "αμερικανοί φονιάδες των λαών". Εσύ με ποιο δικαίωμα πας να μου πάρεις τους δικούς μου πελάτες;

- Εγώ Πρωθυπουργέ το έλεγα από ανέκαθεν. Το καλύτερο σαπούνι βγαίνει από κομμούνι. Δεν θέλουνε λύπηση οι αντίχριστοι. Φωτιά και τσεκούρι.

- Ναι παιδί μου Άδωνι, αλλά όπως καταλαβαίνεις τα περιθώρια έχουν στενέψει. Ξέρεις κι εσύ πολύ καλά, ότι οι δημοσκοπήσεις είναι του κώλου. Αυτοί οι αναθεματισμένοι του Σύριζα, έχουν πάρει κεφάλι για τα καλά. Αν αρχίσουνε τώρα, να ψαρεύουνε και ψήφους από τους Χριστιανούς, τη πουτσίσαμε. Κάτι πρέπει να κάνουμε.

- Ό,τι πεις εσύ Πρωθυπουργέ μου.

- Θέλω να σου πω επίσης, ότι αυτοί οι τραγοπαπάδες στον Άγιον Όρος, θέλουνε ξύρισμα. Από κι ως που ρε ανοίγεται τις πύλες της εκκλησίας σε έναν άθεο; Tόσο πολύ του συμφέροντος είσαστε; Εσείς υποτίθεται ότι εγκαταλείψατε τα εγκόσμια για να αφοσιωθείτε στο Κύριο. Είναι δυνατόν να κάνετε πολιτική μέσω της Ορθοδοξίας; Επειδή φοβόσαστε ότι αύριο σαν Πρωθυπουργός ο Τσίπρας, θα βάλει χέρι στην ακίνητη και κινητή περιούσια της εκκλησίας, του κάνετε τεμενάδες; Aλλού τρώγατε και πίνατε τόσα χρόνια κι αλλού πάτε και το δίνετει τώρα.

- Έχεις δίκιο Πρωθυπουργέ μου. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και το Άγιον Όρος στους δεξιούς.

- Άδωνι παιδί μου, το σκέφτηκα καλά. Κάτι πρέπει να κάνω. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι. Πρέπει να κάνουμε κι εμείς μια κίνηση αντιπερισπασμού. Να τους διεμβολίσουμε για να αλιεύσουμε ψηφοφόρους από τη δικιά τους δεξαμενή. Θα του σκάσω ένα χουνέρι αυτουνού του Αλεξάκου, που χαζογελάει και παριστάνει το καλό παιδί, που θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

- Λέγε Πρωθυπουργέ μου, είμαι όλος αυτιά.

- Κοίταξε να δεις. Αυτό το τσογλάνι, βγήκε και πήρε το μέρος των ένστολων. Αμέσως μετά πήγε στο Άγιον Όρος. Αν τώρα το Δεκαπενταύγουστο πάει και στην Τήνο και προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα, τη κάτσαμε τη βάρκα. Αν μας πάρει αστυνομικούς, στρατιωτικούς, πυροσβέστες, παπάδες, θεοσεβούμενους και θεούσες , η διαφορά στις εκλογές θα πάει σε διψήφιο αριθμό. Δεν θα γίνω εγώ ο Νο2 Ράλλης της παράταξης. Θα τους γ@#σω τα πρέκια.

- Και καλά θα του κάνεις Πρωθυπουργέ μου.

- Άκου Άδωνι. Μετά από αυτή την χοντρομαλακία που έκανε ο Μπαλτάκος, άλλον σαν κι εσένα δεν έχω. Φίλος είναι αυτός ο Λαζαρίδης, αλλά δεν είναι αίμα μας. Δεν προέρχεται από τη δεξιά παράταξη. Άσε που είναι και λίγο οκνός. Όσο να κουνήσει το ένα πόδι βρωμάει το άλλο. Δεν έχει το δικό σου νεύρο. Ο Φαήλος έχει ένα μπούγιο αλλά δεν τα δίνει όλα ο Θεός. Υστερεί σε πολιτική σκέψη. Ο Βορίδης είναι ξύπνιος, αλλά πάνω απ΄όλα δεν βάζει το κόμμα όπως εσύ. Βάζει την πάρτη του.

- Σ' ευχαριστώ πολύ Πρωθυπουργέ μου.

- Άκου λοιπόν καλά Άδωνι. Και το λέω πρώτα σε σένα και γιατί σε εκτιμώ αλλά και γιατί δεν θέλω να το μάθεις από κανέναν άλλον και να σου έρθει καμιά βουή.

- Είμαι όλος αυτιά πρωθυπουργέ μου.

- Άκου. Αύριο πρωϊ-πρωϊ θα πάρω μαζύ και τον Βορίδη που είναι αρμόδιος Υπουργός Υγείας και θα επισκεφθούμε τις φυλακές Κορυδαλλού. Όχι την πτέρυγα VIP που είναι οι Τσοχατζόπουλοι και σία. Θα πάμε να δούμε στο κελί του, τον Σάββα Ξηρό. Να τον ρωτήσουμε πως είναι η υγεία του και τι άλλα προβλήματα έχει . Φεύγοντας θα κάνω μια βαρυσήμαντη δήλωση: H δημοκρατία δεν εκδικείται. Η δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη. Όλοι έχουν δικαιώματα, Ακόμα και οι τρομοκράτες. Ακόμα και οι δολοφόνοι. Εμείς πολεμάμε τις ιδέες της 17ης Νοέμβρη και των πάσης φύσεως τρομοκρατών. Εμείς σαν γνήσιοι Έλληνες αγαπάμε όλους τους ανθρώπους.

Μακριά από εμάς η εκδίκηση. Ο νόμος είναι νόμος, οι ποινές που επεβλήθηκαν θα εκτιθούν στο σύνολο τους , αλλά πάνω απ΄ολα είμεθα άνθρωποι. Ό,τι ιατρική φροντίδα χρειάζεται ο Σάββας Ξηρός, θα την έχει. Εμείς σαν καλοί χριστιανοί, ξέρουμε να συγχωρούμε. Θα βγάλω και μια φωτογραφία με τον Σάββα Ξηρό και ο Τσιπράκος θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Μονοκούκι Νέα Δημοκρατία θα ψηφίζουν τα Εξάρχεια.

Να σου πω και κάτι άλλο μεταξύ μας. Όπως παλιά ο Ανδρέα Παπανδρέου, έβαζε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρκο Βαφειάδη και τον Μανώλη Γλέζο, κι ο Μητσοτάκης, έκανε Υπουργό τον Μίκη Θεοδωράκη, το ίδιο θα κάνω κι εγώ: Θα βάλω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έναν ανανήψαντα αναρχικό. Για να κάνω πράξη την εθνική συμφιλίωση. Όλο και κάποιος θα βρεθεί. Ποια είναι η γνώμη σου; Ή μήπως να πάω στον Μαζιώτη και να ζητήσω τον καλύτερο νευροχειρουργό της Ευρώπης για το χέρι του;

-.......................

O Αδωνις είχε λιποθυμήσει, η Ευγενία έπαιρνε το 166 και μονολογούσε: "Ποιος μαλάκας ήταν αυτός που τάραξε τον μπουμπούκο μου στις πέντε το πρωϊ;".

(Το παραπάνω κείμενο είναι εξ ολοκλήρου προϊόν φαντασίας. Με εξαίρεση τη φράση "θα σου έρθει καμιά βουή" που χρησιμοποιούν κατά κόρο οι Καλαματιανοί. Από τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας και μετά).

(Ο Γιώργος Ζαμπέτας στον "απόγονο")

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ