OPINIONS

Ντροπή για το ιταλικό ποδόσφαιρο

Ντροπή για το ιταλικό ποδόσφαιρο

Σαρρής-Γκιρτζίκης, Καραγκούνης-Μαρκαριάν, Τατουάζ-Μύκονος. Ο Κώστας Καίσαρης βάζει όλους και όλα στο μίξερ και βγάζει το δικό του συμπέρασμα σχετικά με την Εθνική ομάδα.

Οργή και αγανάκτηση για τη θλιβερή εικόνα της Εθνικής ομάδας στη δεύτερη ήττα από τα Φερόε. Με τους Έλληνες αθλητικογράφους να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων στήνοντας κρεμάλες για τους υπεύθυνους αυτής της εθνικής τραγωδίας. Της δεύτερης μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά πολύ πιο οδυνηρής από τη διχοτόμιση της Κύπρου:

  • Η Εθνική ομάδα είναι το κορυφαίο θύμα της εγκληματικής οργάνωσης.
  • Σαρρής-Γκιρτζίκης και σία να δικασθούν από έκτακτο στρατοδικείο, να καταδικασθούν δις εις θάνατον και να εκτελεσθούν στο Γουδί.
  • Να απολυθούν πάραυτα ο Γιώργος Καραγκούνης, που το μόνο που ήξερε να κάνει σαν ποδοσφαιριστής ήταν βουτιές κι ο παππούς ο Σέρτζιο Μαρκαριάν.
  • Να απαγορευθεί η είσοδος στη Μύκονο σε όλους τους διεθνείς ποδοσφαιριστές. όπως και στη Σαντορίνη. Για διακοπές θα έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν στο Αγκίστρι, στα Κουφονήσια και στην Ικαρία. Την ιδιαιτέρα πατρίδα της οικογένειας Ξηρού και του Τζούλιου Συνοδινού. Ο περιοριστικός αυτός όρος θα επιβληθεί από τον Ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη.
  • Στους ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Μπάρμπα, Αμαραντίδη, Ιωάννου και Μάνο έχει απαγορεύσει την είσοδο από τη χώρα. Σε Χριστοδουλόπουλο, Κονέ και λοιπούς να απαγορεύσει την είσοδο στη Μύκονο. Ποιο είναι το μεγαλύτερο αδίκημα, άλλωστε; Το όβερ στο Ολυμπιακός-Βέροια ή ο εθνικός διασυρμός στα Νησιά Φερόε;
  • Πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Άρης Γάτας ετοιμάζεται να καταγγείλει τους ποδοσφαιριστές των Φερόε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για τους απαράδεκτους και αντιαθλητικούς πανηγυρισμούς τους, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να καταθέσει και η ταπεινότητα μου την άποψη της. Να βάλει το δικό της λιθαράκι σ' αυτή την εποικοδομητική κριτική. Και για αυτό άφησα να περάσει η Κυριακή. Για να είμαι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμος. Να μην γράφω κάτω από το βάρος της έντονης συναισθηματικής φόρτισης, για την εθνική αυτή τραγωδία. Άλλα με καθαρό, όσο αυτό είναι δυνατόν, μυαλό. "Έχει πολλά προβλήματα το ελληνικό ποδόσφαιρο", δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο Σέρτζιο Μαρκαριάν. Με όλο το σεβασμό στον σοφό γέροντα, που έχει περάσει μια ζωή μέσα στα γήπεδα, θα διαφωνήσω.

Δεν είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει προβλήματα. Όπως θα διαφωνήσω με τη συντριπτική πλειονότητα των εκλεκτών συναδέλφων μου. Προβλήματα έχει το ιταλικό ποδόσφαιρο. Και πολύ πιο σοβαρά μάλιστα από το ελληνικό. Ντροπή η ήττα από τα Φερόε είναι για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Έχουμε και λέμε: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης. Οι έξι από τους έντεκα που ξεκίνησε ο Σέρτζιο παίζουν στο Καμπιονάτο. Και θα ήταν επτά αν ήθελε και γούσταρε να συνεχίζει να παίζει στην Εθνική ο Χολέμπας. Και μην ξεχνάμε τους Ταχτσίδη-Μόρα, που ανήκουν στην Εθνική.

Η μισή και παραπάνω ομάδα παίζει στο Καμπιονάτο. Οι Ιταλοί που πηγαίνουν στο γήπεδο και έβλεπαν τον Πλατινί, βλέπουν τώρα τον Κονέ. Αντί για τον Φαν Μπάστεν, τον Χριστοδουλόπουλο. Αντί για Κακά και Σεφτσένκο, τον Φετφατζίδη και τον Ταχτσίδη. Αντί για Γκούλιτ και Νέντβεντ, Μανωλά και Χολέμπας. Αντί για τον Καφού, τον Τοροσίδη. Στα γήπεδα που έπαιζαν ο Ματέους κι ο Μπατιστούτα παίζουν τώρα ο Καρνέζης και ο υιός του Δώνη. Αν λοιπόν είναι μια φορά ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η δεύτερη ήττα από τα Φερόε για το ιταλικό είναι δέκα.

Να σοβαρευτούμε, λοιπόν και να το κλείνουμε. Ότι πράγματι έγιναν λάθη στην μετά-Σάντος εποχή, έγιναν. Εγκληματικά. Που συνιστούν το αδίκημα της εσχάτης ποδοσφαιρικής προδοσίας. Να μην αγνοούμε όμως και το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Όπως έχω ξαναγράψει, άλλωστε, το να αποδοκιμάζεις καλλιτέχνη ή αθλητή είναι λάθος. Τόσο μπορεί τόσο αποδίδει. Διαβάζοντας ωστόσο τα ονόματα των μεσοεπιθετικών διεθνών, σε παραπέμπουν σε κάτι ανάμεσα σε Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης. Σ' αυτό που είχε πει ο Κοπέρνικος, όταν παρατηρούσε το σύμπαν: "αυτή τη στάνη έχουμε, αυτό το τυρί βγάζει".

(Οι 17 Hippies, είναι συγκρότημα 13ων Γερμανών μουσικών. Εδώ στο Σαρακίνα Ρούμπα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ