OPINIONS

Μποτία, Αφελάι κλπ

Μποτία, Αφελάι κλπ
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Καίσαρης αφήνει στην άκρη το 4-0 του "Βιθέντε Καλντερόν" και βλέπει μπροστά: Ποιοι από τους ποδοσφαιριστές, που είναι βασικοί σήμερα στον Ολυμπιακό, καλούνται να δώσουν απαντήσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η νίκη της Ατλέτικο επί του Ολυμπιακού στο "Βιθέντε Καλντερόν" ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το φυσιολογικό. Για αυτό άλλωστε κι ο άσος στο Στοίχημα έδινε 1.30. Αυτό που ενόχλησε ήταν η εμφάνιση. Η κακή απόδοση του Ολυμπιακού.

Η συνολική καθίζηση σαν ομάδα. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όπως όμως μια εξαιρετική εμφάνιση δεν αρκεί για να σώσεις τη χρονιά (εκτός αν πρόκειται για τελικό) μια κακή εμφάνιση δεν φέρνει την καταστροφή.

Η σεζόν, άλλωστε, έχει πολύ δρόμο για τον Ολυμπιακό. Κι εντός κι εκτός συνόρων όντας μέσα σε όλους τους στόχους του. Η προοπτική να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ είναι 100/100 δικιά του υπόθεση. Ακόμα είναι Νοέμβρης μήνας. Οι ομάδες κρίνονται από τη συνολική εικόνα τους κι όχι από μεμονωμένα παιχνίδια.

Είτε αυτά είναι οι εντυπωσιακές νίκες επί της Ατλέτικο και της Γιουβέντους, είτε από το ναυάγιο της Τετάρτης στο "Βιθέντε Καλντερόν". Κρίνοντας, λοιπόν, συνολικά μέχρι τώρα τον Ολυμπιακό κάποια θεματάκια προκύπτουν. Τα οποία στη διάρκεια της σεζόν θα ξεκαθαρίσουν.

Είτε δηλαδή θα υπάρξει πρόοδος και θα λυθούν, είτε θα μείνουν ως έχουν. Μιλώντας, πάντα, με βάση της απαιτήσεις να σταθεί ο Ολυμπιακός σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Ο Μποτία την Τετάρτη το βράδυ, έκανε ατομικό ρεκόρ στα λάθη. Θα κριθεί στο τέλος της σεζόν. (Αν και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του μένει μετεξεταστέος). Ο Αμπιντάλ γεννηθείς το 1979, σε δύο μήνες θα πατάει στα 36. Θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν να παίζει ποδόσφαιρο; Το ενδεχόμενο, λοιπόν, το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός να πάει για δύο σέντερ μπακ είναι πιθανό. (Το ρεπορτάζ, πάντως, λέει ότι μετά το 0-4 οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν για σέντερ-μπακ άμεσα).

- Στην επίθεση ο Μήτρογλου (που είναι δανεικός) δεν λέει να συνέλθει. Ένα χρόνο συμβόλαιο με οψιόν έχει ο Αφελάι, που μέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει καθόλου στην Ευρώπη. Αν εξαιρεθεί το γκολ επί της Ατλέτικο στο Καραϊσκάκης, όταν τον έβγαλε τετ-α-τετ ο Μήτρογλου. Το πρόβλημα στα άκρα είναι δεδομένο και αφορά περισσότερο τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αφού ούτε ο Ντουρμάζ, ούτε ο Ντοσεβί έχουν δώσει λύσεις

Ήδη ο Ολυμπιακός ψάχνει για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, στοχεύοντας μάλιστα στην επιστροφή του Κάμπελ. Ο χρόνος θα δείξει αν το καλοκαίρι θα πάει συνολικά για τρεις περιφερειακούς.

- Ο Τσόρι στα 33 που είναι σήμερα, ένα θέμα με τις δυνάμεις το έχει. Να βγάλει, δηλαδή, 90 λεπτά σε ένταση ή δύο συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια Σάββατο-Τρίτη. Θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός θα πάει σε μια καλύτερη λύση, ποδοσφαιριστή με μεγαλύτερη φρεσκάδα;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά θα δοθούν στο γήπεδο. Από την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν ακόμη έξι μήνες μέχρι τον Μάιο, όταν θα γίνει ο απολογισμός. Και σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα και σε ότι έχει να κάνει με τον κάθε ποδοσφαιριστή ατομικά. Ακόμα δεν έχει τρέξει το 1/3 της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι άλλαξε άρδην. Από την ενδεκάδα που ξεκίνησε την Τετάρτη, μόνο ο Μανιάτης κι ο Μήτρογλου (που είναι δανεικός) έπαιζαν πέρυσι. Έτσι ή αλλιώς όλες οι ομάδες κάνουν μεταγραφές κάθε καλοκαίρι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο σήμερα. Μποτία, Αφελάι κτλ έχουν έξι μήνες μπροστά τους . Μέχρι το τέλος της σεζόν, δηλαδή, θα ξέρουμε αν ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάσει σε έξι μεταγραφές ενδεκάδας.

(Μπομπ Μπρόζμαν, μπλουζ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ