Κ. ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Μικρή ομάδα η ΑΕΚ

Μικρή ομάδα η ΑΕΚ

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την ΑΕΚ. Για την ΑΕΚ που αποδέχθηκε τα λαμόγια και τους απατεώνες και ενοχλήθηκε από τον Δίπλαρο.

ΟΡΓΗ και αγανάκτηση στον υπερήφανο κόσμο της ΑΕΚ. Ντροπή και αίσχος σ αυτό το τσογλάνι τον Δίπλαρο, που τόλμησε να πιάσει στο στόμα του τη βασίλισσα της Ευρώπης. Μια είναι η Ρεάλ κι άλλη μια η ΑΕΚ. Τρίτη "βασίλισσα" στην Ευρώπη δεν υπάρχει. Κι ας έχει πάρει δύο -όλα κι όλα- πρωταθλήματα τα τελευταία 45 χρόνια. Να φύγει λοιπόν ο Δίπλαρος. Να ξεκουμπιστεί. Δεν δικαιούται να ξαναφορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο. Η απόλυτη υποκρισία σε συνδυασμό με το απόλυτο καραγκιοζιλίκι. Ενα παιδί 18 χρονών ήταν που έθιξε τα ιερά και τα όσια της ΑΕΚ;

Κι ειδικότερα τους νταβατζήδες της εξέδρας. Τη διπλή χρεωκοπία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ τη κατάπιανε αμάσητη. Ο Δίπλαρος τους ενόχλησε. Η καταστροφή και η διάλυση στο μπάσκετ ήταν αποκλειστικά δίκια τους υπόθεση. Και στο ποδόσφαιρο όμως είχανε σημαντική συμβολή. Μπουκάρανε μέσα, στο ματς με τον Πανθρακικό, για να σιγουρέψουν τον υποβιβασμό στο 100/000.

ΤΟ θέμα μας όμως είναι το μπάσκετ. Ας ρίξουμε λοιπόν μια μάτια στην πρόσφατη ιστορία της ΑΕΚ, που από "βασίλισσα" είχε ξεπέσει στη Β Εθνική:

- Η Ορίτζιναλ ήτανε που κατάφερε να διώξει τον Φιλίππου το 2006 από το μπάσκετ της ΑΕΚ.

- Αποτέλεσμα: Η ΑΕΚ έκτοτε δεν τερματίζει πάνω από την 7η θέση.

- Η Ορίτζιναλ ήταν που είχε εμφανίσει σαν σωτήρα για το μπάσκετ της ΑΕΚ τον Δρόσο. Αυτόν που είχε κατηγορηθεί για οικονομικά αδικήματα σχετικά με το Στοίχημα στη Μάλτα.

- Από το 2006 που έχει ουσιαστικά το μπάσκετ στα χέρια της η Ορίτζιναλ, η ΚΑΕ δεν δημοσιεύει ισολογισμούς.

- Αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ χρεοκοπεί, διαλύεται, και υποβιβάζεται στην Β Εθνική.

ΕΔΩ θα πρέπει να πούμε ότι η Ορίτζιναλ με το μπάσκετ κατέχει τα πρωτεία σε σχέση με το ποδόσφαιρο της ΑΕΚ. Οι Χατζηχρήστοι έριξαν πρώτοι το μπάσκετ στην ερασιτεχνική κατηγορία. Για να ακολουθήσουν οι Δημητρέλοι (αφού είχαν προηγηθεί οι Ντέμηδες, οι Θανόπουλοι και οι Αδαμίδηδες) στο ποδόσφαιρο, ένα χρόνο μετά. Τίποτα από όλα αυτά δεν ενόχλησε τον υπερήφανο κόσμο της ΑΕΚ. Τον Δρόσο τον είδαν σαν σωτήρα και τον αγκάλιασαν.

Με το ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ να βγάζει σχετική ανακοίνωση. Με την οποία ευχαριστούσε έναν "δικό μας" άνθρωπο. Τον Δ. Δρόσο. Ελπίζοντας ότι "και άλλοι επιφανείς παράγοντες της ΑΕΚ θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ανθρώπους με την ποιότητα, το ήθος και τη δυναμική του Δ. Δρόσου να τους κρατήσουμε στη μεγάλη κιτρινόμαυρη οικογένεια και να τους αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα γίνεται". Την ευχαριστήρια ανακοίνωση, είχαν υπογράψει στις 15 Ιουλίου 2008 όλα τα μέλη του τότε ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Χατζηχρήστο. Στο τότε ΔΣ και ο νυν γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, χωρίς να διαχωρίσει στο παραμικρό τη θέση του σχετικά με την "ποιότητα και το ήθος" του Δρόσου.

Το διαρκές έγκλημα από το 2006 μέχρι το 2012 εις βάρος της ΑΕΚ πέρασε στο ντούκου. Κανένας δεν ενοχλήθηκε. Κανένας δε αισθάνθηκε την ανάγκη να καταθέσει μια μηνυτήρια αναφορά. Κανείς δεν έστειλε αυτά τα λαμόγια στον εισαγγελέα. Από κανέναν δεν ζητήθηκαν ευθύνες.

Κανένας δεν πλήρωσε. Δηλαδή στη πρόσφατη ιστορία των τελευταίων 35 χρόνων της ΑΕΚ, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ο μοναδικός κακός, ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης. Κι όλοι οι άλλοι, άσπιλοι και αμόλυντοι; Και ποιος φταίει για τις τρεις (δυο στο ποδόσφαιρο και μια στο μπάσκετ) χρεοκοπίες; 0 Κανένας που τύφλωσε τον Κύκλωπα; Δεν ενόχλησαν οι απατεώνες στην ΑΕΚ. Δεν ενόχλησαν αυτοί που χρησιμοποίησαν την ΑΕΚ σαν σκαλοπάτι για να κονομήσουν. Και δεν ήταν ένας και δυο. Ήταν πολλοί.

 Ενόχλησε ο Δίπλαρος, επειδή του ξέφυγε και είπε αυτό που αισθανόταν. Αυτό που είχε μέσα του. Ότι,"βλέπω την ΑΕΚ σαν σκαλοπάτι στη καριέρα μου, για να πάω η στον Παναθηναϊκό η στον Ολυμπιακό". Που είναι το παράδοξο όμως;

Δίπλαρος: "Σκαλοπάτι μου η ΑΕΚ για Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό"  

Ότι ο Δίπλαρος ξέρει, ότι στην ΑΕΚ ούτε πρωτάθλημα πρόκειται να πάρει, ούτε πολλά λεφτά θα βγάλει σαν επαγγελματίας; Είναι βαρύ όταν το ακούς αυτό σαν οπαδός αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μικραίνει μια μεγάλη ομάδα όταν μένει χωρίς τίτλους. Δεν μικραίνει επειδή πέφτει μια η και δυο κατηγορίες. Μια ομάδα μικραίνει όταν χάνει τις αξίες της και τις αρχές της. Δεν μίκρυνε την ΑΕΚ ο Δίπλαρος. Η ΑΕΚ και η κάθε ΑΕΚ μικραίνει όταν μικραίνει σε νοοτροπία. Όταν μικραίνει σε ηθική. Μικραίνει όταν αποδέχεται τα λαμόγια και τις λαμογιές. Μικραίνει η ΑΕΚ επειδή δεν ενοχλήθηκε από τους απατεώνες που ξέσκισαν τις σάρκες κι έκλεψαν μέχρι και τα ιμάτια της κι ενοχλήθηκε από τον Δίπλαρο. Όταν δεν "καταδικάζεις" τους προηγούμενους απατεώνες να είσαι σίγουρος και να προετοιμάζεσαι για τους επόμενους. Όταν φέρνεις και αποδέχεσαι τον Δρόσο και ενοχλείσαι από τον Δίπλαρο, είσαι μικρή ομάδα.

Σημείωση: ο Δημήτρης Δρόσος έστειλε εξώδικη επιστολή στο Sport24.gr μέσω του εκπροσώπου του απαντώντας στην αρθρογραφία. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

(Στο τραγούδι της ημέρας, ο Μανώλης Μητσιάς, σ ένα από τα χιλιάδες του Κώστα Βιρβου. Σου χω έτοιμη συγνώμη. Μουσική Θόδωρου Δερβενιώτη)

 
SHARE

Ο Κώστας Καίσαρης, είναι όσο χρονών φαίνεται. Δεν έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ, ούτε από κάποιο άλλο πανεπιστήμιο. Δεν έχει προηγούμενα με τα ψάρια, ή, τα πουλιά, για να δικαιολογεί το χόμπι του ψαρά, ή , του κυνηγού. Δεν του αρέσει ο Γιώργος Νταλάρας. Δεν θεωρείται καλός συνάδελφος. Δεν ξέρει να οδηγεί. Δεν έχει πει, ποτέ, ότι τα δύο πράγματα που μισεί είναι το ψέμα και η υποκρισία. Δεν θέλει να τον καλούν στο τηλέφωνο και να τον ενοχλούν με το πρόσχημα, "τι κάνεις;". Δεν του αρέσει το σούσι. Δεν πιστεύει ότι οι Σκοπιανοί, έχουν προσωπικά μαζί του. Ούτε, ότι οι Πέρσες το κρατάνε, που χάσανε στη μάχη του Μαραθώνα και κάποια στιγμή θα μας ξαναεπιτεθούν. Δεν βάφει τα μαλλιά του. Δεν θεωρεί ότι το καθημερινό γράψιμο, είναι πνευματική εργασία.

BEST OF NETWORK

Άγκυρα: Αγνοούν τα βίντεο, ζητούν και τα ρέστα

Ανακοίνωση κατά του Νίκου Κοτζιά εξέδωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΕΞ μετά το επεισόδιο στα Ίμια. "Ανεύθυνη η στάση του, ξεπερνά τα όρια" λένε οι Τούρκοι αγνοώντας τα ντοκουμέντα

Σκάνδαλο: Επιτέλους στέλνουμε καλό τραγούδι στη Eurovision

Όνειρο Γιάννα το τραγούδι σου, όνειρο.

Έχεις μούσια και πας γυμναστήριο; Τότε είσαι... gay, σύμφωνα με εφημερίδα στη Μαλαισία

Έναν... οδηγό αναγνώρισης ομοφυλοφίλων δημοσίευσε μαλαισιανή εφημερίδα προκαλώντας την οργή ακτιβιστών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι Ελληνίδες βασίλισσες του καρναβαλιού που έχουν αφήσει εποχή

Γιατί ο Άλκης Στέας ζει, αυτός μας οδηγεί. Εδώ οι καλύτεροι και πιο σέξι λόγοι για να κατεβείτε στις καρναβαλικές παρελάσεις στην Πάτρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24