OPINIONS

Μέχρι κι ο Πάπας

Μέχρι κι ο Πάπας

Ο Κώστας Καίσαρης βγάζει από το κάδρο Κουτρουμπή-Πέτριτς και γράφει για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού και τις ευθύνες Αναστασίου.

Ντροπή. Νο1 για τον Πέτριτς, που φάτσα με τα δίχτυα έστελνε τη μπάλα άουτ. Ο κόουτς Αναστασίου δεν ονομάτισε, αλλά αυτόν εννοούσε πρώτο και καλύτερο, όταν είπε "ντροπή μας που δεν σκοράραμε". Ντροπή Νο2, λέω εγώ, για τον Τριτσώνη, που δεν απέβαλε τον γκολκήπερ των γηπεδούχων. Ντροπή Νο3 για το λάθος του Κουτρουμπή στη φάση που έγινε το 1-0 της Καλλονής και για αυτό το λόγο άλλωστε αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Μια, δύο, τρεις ντροπές και καθαρίσαμε: φταίει ο Τριτσώνης που δεν άφησε τους αντιπάλους (ως όφειλε) με δέκα από το 9ο λεπτό. Φταίει ο Κουτρουμπής που έκανε το τσαφ στο γκολ του Λεοζίνιο, φταίει ο Πέτριτς που έχανε τα άχαστα. Όλα τα άλλα, δηλαδή, στη Μυτιλήνη ήταν ΟΚ;

Αφού αρχίσαμε να μετράμε έχουμε κι άλλη μια περίπτωση του "μια, δύο, τρεις". Μια με τη Λιβαδειά, δύο με τον Πανιώνιο, τρεις με την Καλλονή, με τον Παναθηναϊκό να τρώει πρώτος γκολ. Την πρώτη ρέφαρε, τη δεύτερη το γύρισε, την τρίτη μύρισε τον κρίνο. Το "μια, δύο, τρεις" ισχύει και για τη βοήθεια που περίμενε να πάρει ο Παναθηναϊκός από τους καινούργιους και τους "καινούργιους" ποδοσφαιριστές: Μεταγραφή ο Μπούι, δεν υπήρχε στο γήπεδο στα 45 λεπτά που έπαιξε. "Μεταγραφή" ο Μπαϊραμί, μια από τα ίδια στο δεύτερο 45λεπτο. "Μεταγραφή" ο Πέτριτς που πέρυσι το δεύτερο γύρο πήγαινε από "τράβηγμα", σε "τσίμπημα", σούταρε λες και φόραγε δύο αριστερά παπούτσια.

Πέρα από τις ντροπές, όμως, στην Καλλονή έγινε ένα παιχνίδι 96 λεπτών. Σε ότι έχει να κάνει με το επίπεδο και το θέαμα, ταμάμ για ντέρμπι Β' Εθνικής. Με πάθος, με εννιά κίτρινες, με κόκκινη και τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να πέφτουν κάτω για να κερδίσουν ανάσες και χρόνο. Άντε λοιπόν κι έβαζε το ένα από αυτά που έχασε ο Πέτριτς, τι θα άλλαζε; Στον Παναθηναϊκό θα ήταν ικανοποιημένοι ότι η ομάδα έδειξε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χαρακτήρα; Ότι δεν τα παράτησε; Σοβαροί να είμαστε.

Ο Παναθηναϊκός σ' αυτά τα τρία μέχρι τώρα ματς του πρωταθλήματος δεν βλέπεται. Εύκολα το τρώει πίσω, δύσκολα το βάζει μπροστά. Δεν είναι μόνο τα ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών, που πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός βγάζει μέχρι τώρα εικόνα κακής ομάδας. Αυτό έλειπε, δηλαδή, να μην έχει ευκαιρίες απέναντι στην Καλλονή. Όποιος θέλει να κλείσει τα μάτια και να βλέπει μόνο την "ντροπή" από τις χαμένες ευκαιρίες του Πέτριτς, είναι εύκολο να το κάνει.

Στον Παναθηναϊκό, μάλιστα, έχουν ιδιαίτερη ικανότητα κάθε φορά ύστερα από γκέλα, η ευθύνη να πέφτει αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αυτή τη φορά δεν τους στοχοποίησε ο προπονητής. Στοχοποιήθηκαν από μόνοι τους, όταν μετά το ματς πήραν το λόγο στα αποδυτήρια οι έμπειροι: "Δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή. Χάνουμε τον έλεγχο, εκνευριζόμαστε και δεν έχουμε συγκέντρωση στο παιχνίδι. Πάλι κάναμε λάθος και φάγαμε ένα εύκολο γκολ. Πάλι χάσαμε ευκαιρίες. Αδικούμε τους εαυτούς μας". Με την απαραίτητη γαρνιτούρα ότι ο Κουτρουμπής και ο Πέτριτς ήταν σε "άσχημη ψυχολογική κατάσταση".

Όλα αυτά δεν τα λέει ο Γιάννης Αναστασίου, που στηρίζει τους ποδοσφαιριστές του σαν στοργικός πατέρας. Τα Τα είπανε οι παίκτες του Παναθηναϊκού μόνοι τους. Κατά συνέπεια πάντα όταν κερδίζει ο Παναθηναϊκός είναι η δουλειά του Αναστασίου που βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Πάντα όταν χάνει ο Παναθηναϊκός είναι τα ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών που κρίνουν το παιχνίδι. Η κακή απόδοση σε ατομικό επίπεδο που ενίοτε όπως στην περίπτωση της Καλλονής συνιστά ντροπή. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του, τα ζόρια του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι καθόλου εύκολο το Πέμπτη-Κυριακή.

Ο ίδιος ο Αναστασίου για να στηρίξει την πολιτικής της διοίκησης είπε ότι δεν ήθελε άλλες μεταγραφές. Του αρκούν, δηλαδή, ο Μπούρμπος, ο Μπούι κι ο Μπερίσα; Αν είναι έτσι ΟΚ. Συνεχίζει να θεωρεί καινούργια μεταγραφή τον Μπαϊραμί; Πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να τα βγάλει πέρα μ' αυτό το ρόστερ; Ξαναλέμε ότι ακόμα είναι νωρίς. Πολύ νωρίς. Η σεζόν δεν έχει καλά-καλά αρχίσει. Το ποδόσφαιρο που παίζει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλό. Δεν έφταιγε μόνο η ατυχία για τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ. Δεν φταίνε τα ατομικά λάθη, που με αντιπάλους Λεβαδειακό και Καλλονή έχασε πέντε πόντους. Είναι ένα ζήτημα η απουσία του Μπεργκ. Συμβαίνουν αυτά όμως στο ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο που δεν έχεις κανένα περιθώριο να κοιτάς πίσω. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την Πέμπτη το ματς με τη Ντιναμό και την Κυριακή στον Πλατανιά.

Στο χέρι του είναι να ρεφάρει και σε αποτελέσματα και σε εντυπώσεις. Αρκεί να μη σκύβουν το κεφάλι τους σαν τη στρουθοκάμηλο για να κρυφτούν. Όπως ο Αναστασίου πήρε τα εύσημα για την εντυπωσιακή πράγματι πορεία πέρυσι του Παναθηναϊκού, έτσι πρέπει να πάρει και τις ευθύνες που του αναλογούν για την εικόνα που βγάζει μέχρι τώρα η ομάδα του. Το ίδιο και για τις επιλογές των ποδοσφαιριστών. Πόσο έχει προσφέρει, δηλαδή, ο Μπεργκ και πόσο έχει προσφέρει ο Πέτριτς; Πόσο έχει προσφέρει ο Μέντες, πόσο ο Μπαϊραμί; Το σωστό, δηλαδή, να λέγεται και το λάθος όχι; Μέχρι κι ο Πάπας κάνει πότε-πότε κανένα λάθος. Ο Αναστασίου ποτέ;

("Χωρίς τον ξενοδόχο λογαριάζαμε" με την Καίτη Ντάλη. Όταν η δεύτερη εκτέλεση, είναι καλύτερη από την πρώτη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ