OPINIONS

ΙΕΚ Ρηγίλης

ΙΕΚ Ρηγίλης
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Καίσαρης αναφέρεται στο "ελληνικό θαύμα" με αφορμή την περίπτωση Ανδριανού. Από κλητήρας στον 9.84, στο Μαξίμου, βουλευτής και υφυπουργός...

ΟΠΟΙΟΣ νομίζει ότι η περίπτωση του Μιχάλη ή Μισέλ Λιάπη είναι μοναδική ή σπάνια, είναι βαθιά νυχτωμένος. Και δε μιλάμε για ό,τι έχει να κάνει με την τέχνη του παραχαράκτου στις πινακίδες τζιπ μεγάλου κυβισμού. Λέμε για την τέχνη της επιβίωσης μέσω των κομματικών μηχανισμών. Ποιες σπουδές, ποια πτυχία, ποιος ιδιωτικός τομέας; Το καλύτερο διαβατήριο για την επιτυχία το εξασφαλίζουν ακόμα και σήμερα, σε συνθήκες χρεωκοπίας, τα κομματικά ΙΕΚ.

Αν είσαι απόφοιτος της Ρηγίλης, ή της Χαριλάου Τρικούπη δεν χάνεσαι με τίποτα. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Γιάννης Ανδριανός, που εδώ και έξι μήνες υποδύεται τον υφυπουργό Αθλητισμού Ποιος είναι ο ρόλος και οι αρμοδιότητές του; Μια ματιά μέσω γκουγκλ, τα λέει όλα: Σχολιάζει την επικαιρότητα. Δίνει συγχαρητήρια στους αθλητές του πινγκ-πονγκ και σε κολυμβητές που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις του. Εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Φίλιππα Συρίγου και τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας. Πάει σε κηδείες, όπως του Γιώργου Αμερικάνου.

Για το αν πηγαίνει και σε γάμους, με την ιδιότητα του Υφ.Αθλητισμού δεν υπάρχει σχετική αναφορά. Απευθύνει χαιρετισμούς σε αθλητικές εκδηλώσεις παγκόσμιους βεληνεκούς. Όπως στην τελετή λήξης του Σπάρταθλου και αρέσκεται να φωτογραφίζεται με αθλητές. Ο Ιωαννίδης τουλάχιστον, είχε τον Άρη. Να του βγάλει κανένα φράγκο από τον ΟΠΑΠ, να εξασφαλίσει κανένα δανεικό από τον Μαρινάκη και να τον βάλει στο άρθρο 99. Στην Αργολίδα που εκλέγεται ο Ανδριανός, δεν έχει ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Ανδριανός ξεκίνησε την σταδιοδρομία του σαν κλητήρας στον 9.84, μέσω Έβερτ. Ουδέν το μεμπτόν. Δεν είναι δυνατόν, άλλωστε, να είναι όλοι, όσοι φτάνουν ψηλά, πορφυρογέννητοι. Άλλωστε και η ταπεινότητά μου, έχει θητεύσει κλητήρας, το 1974 στον Ριζοσπάστη. Στο βιογραφικό του υφυπουργού αναφέρεται ότι έχει διατελέσει αρθρογράφος-αναλυτής στην εφημερίδα "Απογευματινή". Αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα. Στον Παναθηναϊκό έχει παίξει ο Δομάζος, έχει παίξει και Ενακαρίρε.

Να τους τα τρίψουμε στα μούτρα

Επί του προκειμένου το ρεπορτάζ λέει ότι στην μισθολογική κατάσταση, Ανδριανός υπήρχε. Αναζητούνται, όμως, τα άρθρα του. Όχι πολλά, έστω δύο-τρία. Κάποιοι κακοήθεις, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένα. Επειδή, όμως, η εμπάθεια περισσεύει σε αυτόν τον τόπο, παρακαλείται όποιος από τους φίλους, ή τους ψηφοφόρους του Ανδριανού έχει στο αρχείο του κάποια άρθρα του από την "Απογευματινή" να μας τα στείλει για τους τα τρίψουμε στα μούτρα.

Ο Ανδριανός, άλλωστε, δεν είναι κανένας τυχαίος. Μπήκε στο Μαξίμου με απολυτήριο Λυκείου κι έφυγε με διδακτορικό! Με τους κακοήθεις στο διαδίκτυο να αφήνουν υπαινιγμούς και να στάζουν χολή και δηλητήριο. Ο εν λόγω Ανδριανός, λοιπόν, δεν αρκέστηκε όλα αυτά τα χρόνια στις κομματικές δραστηριότητες του. Από γραφείο Τύπου του Έβερτ το 1994, μέχρι γραφείο Τύπου του Κώστα Καραμανλή.

Ταυτόχρονα, διάβαζε και σπούδαζε. Όπως ο Βασιλάκης Καΐλας στις ελληνικές ταινίες. Στον λουστράκο. Το πρωί γυάλιζε παπούτσια και το βράδυ, πήγαινε νυχτερινό γυμνάσιο. Έτσι κι ο Ανδριανός, 15 χρόνια δούλευε σκληρά στη Νέα Δημοκρατία, αλλά τις ελεύθερες ώρες του δεν κωλοβάραγε. Διάβαζε. Θα μου πείτε τώρα, πως γίνεται κάποιος να είναι καθηγητής κι όταν ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής να μιλάει (να συλλαβίζει δηλαδή) σαν τον Ανατολάκη; Κι εδώ υπάρχει απάντηση: Αυτό που έχει σημασία είναι το τι λες και όχι πως το λες. Τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή τον καταλάβαινε κανένας;

Μ' αυτά και μ ' αυτά, λοιπόν, ο Ανδριανός προόδευσε. Και βουλευτής έγινε και υφυπουργός. Έχει δωρεάν γραγείο, έχει δωρεάν τηλέφωνα, έχει συμβούλους που τους πληρώνει το Δημόσιο, έχει αστυνομία να τον φυλάει, έχει οδηγό να τον πηγαίνει και να τον φέρνει. Θα μου πείτε τώρα, υπάρχει αθλητισμός στην Ελλάδα για να υπάρχει υφυπουργός Αθλητισμού;

Ο αδικοχαμένος Κώστας Κόλλιας

"Περιεχόμενο μηδέν", όπως τραγούδαγε, ο αδικοχαμένος Κώστας Κόλλιας, αλλά από υπουργούς να φάνε και οι κότες. Και σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει, ο τελευταίος που θα πάρει λεφτά θα είναι ο αθλητισμός. Πρόσφατα, μάλιστα, γράψανε στο χιόνι την τελευταία δόση της επιχορήγησης του 2013, για τις ομοσπονδίες.

Κάτι λεφτά, που είχε βρει την τελευταία στιγμή ο Ιωαννίδης. Ενώ λοιπόν, πριν είκοσι μέρες είχαν ειδοποιηθεί οι ομοσπονδίες να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, για την τελευταία δόση, τα λεφτά έκαναν φτερά. Χωρίς κανείς να ξέρει το γιατί, και χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει απάντηση.

Ο Ανδριανός, ωστόσο, είναι απτόητος. Πιστός στο καθήκον του, που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός της χώρας. Να υποδύεται τον υφ.Αθλητισμού. Όπως ακριβώς ένας ηθοποιός υποδύεται τον Άμλετ. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, είναι τέχνη. Το να είσαι πολιτικός και να παίζεις ρόλο, είναι κάτι άλλο. Κι αυτόν το ρόλο, μάλιστα, ο Ανδριανός δεν τον παίζει μόνος του.

Τις προάλλες, δέχτηκε στο Γραφείο του τον Γ.Αγγελόπουλο και συζήτησαν, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "θέματα που αφορούν τον αθλητισμό". Τι άλλο να συζητήσουν δηλαδή; Για τη χελώνα καρέτα-καρέτα, ή για τις βλαβερές συνέπειες του ντι-ντι-ντι, που ακόμη και σήμερα ανιχνεύονται; Κι όποιος βρει μια σχετική αρμοδιότητα που έχει ο υφ.Αθλητισμού στο μπάσκετ και στην οργάνωση του πρωταθλήματος, εγώ να γίνω Χότζας σε τζαμί. Ο Γ.Αγγελόπουλος, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε ισονομία. Λες και επρόκειτο για Ιμάμη.

Τέλος πάντων. Το ότι ο Γ.Ανδριανός εργάζεται σκληρά αποτυπώνεται και επιβεβαιώνεται στην σελίδα του στο facebook. Όπου εύχεται στις Ελληνίδες και στους Έλληνες και όχι μόνο στους ψηφοφόρους του στην Αργολίδα, χρόνια πολλά. Άπαξ και το εύχεται ο Ανδριανός, το νέο έτος θα είναι πράγματι αίσιο και ευτυχές. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ