OPINIONS

Φτώχεια καταραμένη

Φτώχεια καταραμένη
INTIME SPORTS

Φτάνουν η ΑΕΚ και ο Ηρακλής, για να δώσουν ενδιαφέρον στο ψευτοπρωτάθλημα της Super League; Ο Κώστας Καίσαρης, έχει αρνητική άποψη κι εξηγεί το γιατί.

Σα να βλέπω μπροστά μου τα πρωτοσέλιδα: ΣΙΦΟΥΝΑΣ ο Ολυμπιακός... ΦΩΤΙΑ και λάβρα ο Παναθηναϊκός.....ΑΕΡΑΣ ο ΠΑΟΚ, σκόρπισε.....ΑΣΤΡΑΨΕ και βρόντηξε η ΑΕΚαρα... Όπως βέβαια και για τους προπονηταράδες: Για την αρμάδα του Σίλβα για τους καμικάζι του Γιάννη Αναστασίου, για τα παλικάρια του Τούντορ και τον Κολοσσό Δέλλα, που δικαιώνει αυτούς που τον πίστεψαν και τον στήριξαν. Να τα κάνουμε πενηνταράκια:

Η κυριαρχη άποψη που επικρατεί για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε, χθες Σάββατο, είναι ότι θα πρόκειται για το πλέον ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων. Επειδή κατ' αρχήν επέστρεψαν ΑΕΚ- Ηρακλής και κατά δεύτερο λόγο, επειδή οι ομάδες μειώθηκαν, από 18 σε 16. Αν αυτά όντως είναι θετικά, υπάρχει ταυτόχρονα μια ιδιαίτερα αρνητική παράμετρος: Ότι η οικονομική κρίση, έκανε τους φτωχούς στο ποδόσφαιρο , ακόμα φτωχότερους.

Η ψαλίδα, ανάμεσα σε μεγάλους και μικρούς άνοιξε και κατά πολύ μάλιστα. Οι μικροί έγιναν μικρότεροι. Μέχρι πέρυσι, ομάδες σαν τον Παναιτωλικό, τα Γιάννενα, την Καλλονή , έβαζαν δύσκολα στους αποκαλούμενους μεγάλους. Ακόμα κι ο Πανιώνιος , κι ο Πανθρακικός. Ο ΟΦΗ που τελικά κατέρρευσε και αποχώρησε από το πρωτάθλημα, είχε κάνει διπλό στη Λεωφόρο και κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ.Εκπλήξεις, που σ' αυτό το πρωτάθλημα, δεν θα είναι εύκολο να κάνουν την εμφάνιση τους. Έχουμε και λέμε:

- Ο Παναιτωλικός, που πέρυσι είχε μια ιδιαίτερα αξιοπρεπή παρουσία κι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έχασε ότι καλύτερο είχε στο ρόστερ του: Μαλεζά, Γοδόι, Μαρτίνες και Άλβες,

- Ο Λεοζίνιο που έφυγε από την Καλλονή, ήταν σε ο,τι έχει να κάνει με την επιθετική της ανάπτυξη , η μισή ομάδα. Δεν ήταν ο μόνος ομως. Αποχώρησαν ακόμα, οι Πετροπουλος, Γιορεντε, Ναβάρο και Χουανμα.

- Πως θα μπορέσει να επιβιώσει ο Πανιώνιος, χωρίς, Κολοβό,Φούντα και τα γκολ του Γιαννου;Απώλεια θεωρείται και ο Ιμπαγάσα.

- Αποδυναμωμένος και ο Πανθρακικός. Βασικά στελέχη, όπως οι Κάσες, Εμπόου, Βιγιαφάνες και Μπαϊκαρά , αποτελούν, παρελθόν. Χωρίς να έχουν αντικατασταθεί επάξια, αφού η ομάδα της Κομοτηνής, δεν πήρε άδεια και οι μεταγραφές της, ήταν περιορισμένες.

- Χωρίς άδεια και ο ΠΑΣ Γιάννενα, που έχασε Κοροβέση και Χαρίση.

- Απώλειες και για τον Πλατάνια, που δεν θα έχει, Τόρες, Αγκιλέρα, Τετέ και Ζαραδούκα.

Έξι συνολικά ομάδες, που έχουν αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι και δεν δείχνουν να έχουν δυνατότητες, για να κοντράρουν τους αποκαλούμενους μεγάλους. Η Ξάνθη ειναι σαφώς σε καλύτερο επίπεδο,αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Κλέιτον, ενώ έδωσε στον Ολυμπιακό τον Γουτα. Μοναδική εξαίρεση, η Βέροια,που έχει ενισχυθεί. Για του λόγου το αληθές είδαμε την εικόνα, Πανθρακικού, Καλλονής και Πλατάνια στη πρεμιέρα: Ούτε ένας, δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε από την Κομοτηνή για πλάκα. Ο Ηρακλής , με σκόρερ τον Περονε, που παίζει περπατώντας, πέρασε από την Καλλονή. Ο Πλατανιάς στο 0-3 από την ΑΕΚ, δεν κατέβηκε ποτέ, να παίξει στο ΟΑΚΑ. Για ποδόσφαιρο, βέβαια, πρόκειται. Κάποια στιγμή κάποιες εκπλήξεις θα γίνουν. Αυτές όμως θα είναι πολύ λιγότερες σε σχέση , με πέρυσι. Κι ειδικότερα σε ο,τι έχει να κάνει με Παναθηναϊκό - ΠΑΟΚ, που είχαν χάσει πολλούς βαθμούς , από τους αποκαλούμενους μικρούς. Με τους ρεπόρτερς να βάζουν κάτω τα κιτάπια τους και να γράφουν για εντυπωσιακά σερί και για μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών, στα ανάλογα παιχνίδια, σε σχέση , με πέρυσι. Με βάση αυτά τα δεδομένα, Παναθηναικος - ΠΑΟΚ, θα πρέπει να είναι εφέτος "πιο κοντά" στον Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα, ο ανταγωνισμός, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου και ΑΕΚ για την τετράδα των πλέι -οφς θα είναι σε υψηλά βαθμολογικά επίπεδα, κι όχι σε χαμηλά, όπως τη περυσινή σεζόν.

Συμπέρασμα: ΑΕΚ και Ηρακλής,"γεμίζουν" κάπως το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα, όμως, που θα είναι ακόμα ποιο "άδειο" σε ανταγωνισμό, με τους μικρούς, να έχουν μικρύνει ακόμα περισσότερο, σε σχέση με τους μεγάλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ