OPINIONS

Ένας ο Καποδίστριας κι ένας ο Κοντονής

Ένας ο Καποδίστριας κι ένας ο Κοντονής

Συγκλονισμένος ο Κώστας Καίσαρης από το γεγονός του υποβιβασμού της Κέρκυρας αποδίδει τα εύσημα στον Σταύρο Κοντονή για τη χειρονομία της πράξεώς του.

Ο Σταύρος Κοντονής μπορεί να είναι υπερήφανος. Η εξυγίανση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι γεγονός. Αυτό το ανήμερο θεριό που ακούει στο όνομα Κέρκυρα έχει σωριαστεί στο έδαφος. Πνέει τα λοίσθια. Ο επιθανάτιος ρόγχος ακούγεται σε όλα τα Βαλκάνια. Η εποχή που διαφέντευαν το ελληνικό ποδόσφαιρο οι κοτζαμπασιδες και οι ολιγάρχες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η κυβέρνηση της αριστεράς πίστη και ακλόνητη στις αρχές της δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος. Η Επιτροπή της Ειρήνης Μαρουπα έβαλε τα στήθια της μπροστά.

Άνοιξε το δρόμο, στην Επιτροπή Εφέσεων της αμαρτωλής ΕΠΟ, να πάρει αυτή την κοσμοϊστορική απόφαση για υποβιβασμό της Κέρκυρας. Μια νέα ημέρα έχει ξημερώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο. Για πρώτη φορά θριάμβευσε η νομιμότητα. Οι διαπλεκόμενοι μεγαλοπαράγοντες τύπου-Λυμπαντζη, τα μεγάλα ψάρια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σπαρταράνε στα δυχτια. Αντίθετα προβιβάζονται και παίρνουν τη θέση τους στη Σουπερλιγκ έντιμοι παράγοντες σαν τον Γιάννη Κομπότη. Άσπιλοι και αμόλυντοι. Φτωχόπαιδα που βγάζουν το ψωμί τους τίμια και καθαρά. Με τον ιδρώτα του προσώπου τους. Αν ακούσει ο Κομποτης "οβερ δυομιση" θα έχει την εντύπωση ότι έχουνε βάλει στη πλάστιγγα τίποτα τόνους μπαμπάκι. Που εκεί στη Λειβαδιά ξέρουνε να ζυγίζουνε και με το παραπάνω. Τι θα ήταν άλλωστε το ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς τον Κομπότη με το νερομπιστολο; Με την απόφαση υποβιβασμού της Κέρκυρας αποκαταστάθηκε η τάξη. Ο κάθε κατεργάρης θα είναι στο πάγκο του. Θα τολμήσει να κάνει τίποτε τέτοιες μαγκιές ο Πλατανιάς; Θα τολμήσει να κουνηθεί η Καλλονή; Θα τολμήσει να κάνει τα δικά του ο Ζαμάνης στον Πανιώνιο;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γυρίσει σελίδα οριστικά και αμετάκλητα. Αν οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ είχανε εξαφανίσει κάτι ομαδιτσες σαν τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Καβάλα, η κυβέρνηση της Αριστεράς έβαλε τον πήχη ψηλά. Πολυ ψηλά. Χτύπησε στη καρδιά της διαφθοράς και της ανομίας. Ποιος θα περίμενε οτι θα ήταν δυνατόν να υποβιβαστεί ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος σαν την Κέρκυρα; Ο Ιβαν Σαββιδης με το που έσκασε η είδηση έπεσε σε βαθιά περισυλλογή: "Λες ν αρχίσουνε να σκαλίζουνε τι γίνεται στη Βέροια με Βρύζα και Γου Χού"; Ο Δημήτρης Μελισσανιδης τρέμει σαν το ψάρι; " Ρε μπάς και ρίξανε τη Κέρκυρα για να κάνουνε την αρχή και στη συνέχεια φάνε και την ΑΕΚ;"

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναστατωμένος έστειλε φιρμάνι σε δικηγόρους και λογιστές να τακτοποιήσουνε τα πάντα σχετικά με την Παναθηναϊκή Συμμαχία. "Με τον Κοντονή δεν είναι να παίζεις. Αυτός είναι ικανός για όλα". Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχασε τον ύπνο του: "Αφού ο Κοντονής έριξε τη Κέρκυρα πάει να πει ότι είναι αποφασισμένος για όλα".

Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη και ζήτησε από όλους τους συνεργάτες του να είναι σε διαρκή επιφυλακή. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν ήταν δυνατόν να χτυπάει τους μπατίρηδες και τους φουκαράδες. Ομάδες των οκτακοσίων εισιτηρίων. Ομαδούλες που δεν έχουνε στον ήλιο μοίρα. Όσοι νομίζουνε οτι με τα λεφτά τους θα κάνουνε οτι γουστάρουνε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βαθιά γελασμένοι. Τώρα πλέον υπάρχει κράτος. Τωρα πλέον υπάρχει Υπουργός που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Τη Παρασκευή το βράδυ, Παναγίτσα μου, ο Σταύρος Κοντονής δεν έκλεισε μάτι. Ήξερε οτι το όνομα του είχε γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ένας ήταν ο Καποδίστριας, που έφερε στην Ελλάδα την πατάτα. Άλλος ένας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που επανέφερε το 1974 τη Δημοκρατια. Κι άλλος ένας, ο Σταύρος Κοντονής που με τον υποβιβασμό της Κέρκυρας ξαναδίνει πίσω στα εκατομμύρια Ελλήνων φιλάθλων τις χαμένες Κυριακές τους.

Η πατρις τον ευγνωμονεί. ΓΙΑ να σοβαρευτούμε. Για το ίδιο περίπου θέμα σχετικά με τον Δ. Μελισσανιδη και την ΠΑΕ ΑΕΚ, επίσης δεν τρέχει κάστανο. Ούτε για την Επιτροπή της Μαρουπα, ούτε για τον ακάματο Σταύρο Κοντονή. Τη Κέρκυρα που τη βρήκαμε μποσικια τη βάλαμε κάτω και τη κοπανίσαμε σαν χταπόδι. Κι ούτε καν Κέρκυρα δεν ειναι. Κασσιοπη είναι το κανονικό όνομα της.

(Στο τραγούδι της ημέρας Μπαμπης Μαρκακης-Ρούλα Καλακη και bye bye my Darling. Απο το καλτ της πολιτικής στο καλτ της μουσικής.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ