OPINIONS

Εδώ ο κόσμος καίγεται

Εδώ ο κόσμος καίγεται

Ο Κώστας Καίσαρης ξεκινάει από τον Θαλή τον Μιλήσιο και τον Πυθαγόρα κάνει μια στάση στον Αρχιμήδη και καταλήγει στους πράκτορες Τζέιμς Μποντ και ΘουΒου για να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα "ποιοι βάζουν τις φωτιές".

Ο Θαλής ο Μιλήσιος ήταν που είχε πει ο "κόσμος καίγεται και το νιμού χτενίζεται". Για να προσθέσει ο Πυθαγόρας που τον άκουγε: "και ενίοτε μάλιστα κάνει και πολύ καλή χωρίστρα". Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο ακόμα και οι αρχαίοι Έλληνες, που με τόσο αγώνα και κόπο πουλάει τα συγγράμματα τους, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Η Ευρώπη που όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το ελληνικό δράμα, έμεινε άφωνη. Η παρέμβαση της Ρένας Δούρου σχετικά με τις φωτιές που πλήττουν εδώ και 24 ώρες τη χώρα προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον πλανήτη:

"Αυτό που βλέπω μοιάζει με υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας".

Παγκόσμιο ρεκόρ λαϊκισμού. Η αναβίωση του Αυριανισμού της δεκαετίας του '80: "Τούρκοι βάζουν τις φωτιές". Στον σημερινό Σύριζα άλλωστε έχει κορυφαία θέση το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, που είχε σαν αυθεντικά εκφραστή τον Αυριανισμό. Αν υπάρχει ένας άλλωστε στον χώρο των ΜΜΕ που στέκεται απέναντι στους Ολιγάρχες και στηρίζει την αριστερή Κυβέρνηση-Τσίπρα, είναι ο Γιώργος Κουρής: Σύριζα, εκατό-μηδέν. Ας προσπαθήσουμε όμως από τη δικιά μας ταπεινή πλευρά να το πάμε ένα βήμαρα παραπέρα: ποιοι είναι αυτοί που κατά την υπερήφανη Περιφερειάρχισσα Αττικής Ρένα Δούρου, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια; Ποιοι είναι αυτοί που έβαλαν τις φωτιές;

- Γερμανοί μυστικοί πράκτορες κατ' εντολή της Μέρκελ και του Σόιμπλε;

- Οι Νεφελίμ;

- Αυτοί που ανατίναξαν το φούρνο του Κωνσταντινέα;

- Η Άντζελα Δημητρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας (γιατί το "Φωτιά στα Σαββατόβραδα" δεν έγινε χρυσός δίσκος);

- Αυτοί (που κατά τους υπερήφανους Ανεξάρτητους Έλληνες) μας ψεκάζουν; Είναι προφανές: πρώτα έβαλαν τις φωτιές και ύστερα νόθευσαν τις δεξαμενές των καναντέρ με αποβλακωτικές ουσίες.

- Ο Τσακ Νόρις;

- Ο μυστικός πράκτωρ Τζέιμς Μποντ γνωστός και ως 007;

- Η "εγκληματική οργάνωση" για να σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια του Σταύρου Κοντονή για κάθαρση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

- Οι Ολιγάρχες που πρόσφατε απείλησε ότι έρχεται η σειρά τους ο Αλέξιος Τσίπρας;

- Ο Κόμης Μοντεχρίστος;

- Οικοπεδοφάγοι;

- Ο Κώστας Τσάκωνας μόλις πληροφορήθηκε την υπουργοποίηση του Παύλου Χαϊκάλη;

- Ο φαλακρός πράκτωρ ΘουΒου που φέρει τον αριθμό 000;

- Ο εθνικός σταρ Ανδρέας Ευαγγελόπουλος; Σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί ενώ έκανε αγώνα για το Όχι στο δημοψήφισμα, ο Τσίπρας υπέγραψε αυτή την συμφωνία.

- Ο Νίκος Αλέφαντος, γιατί είχε πληροφορίες ότι το εξοχικό του Δούρου είναι στο Σοφικό Κορινθίας;

- Η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση με τον τίτλο "Κορίτσια ο Μπάρκουλης" που ανέλαβε μάλιστα και την ευθύνη;

Αν ο Καρλ Μαρξ είχε πει "το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα" ο σημερινός στοχαστής θα σημείωνε: η σαχλαμάρα, η γελοιότητα δεν έχουν κόμμα. Το καραγκιοζιλίκι βρίσκεται παντού. Και στη Δεξιά και στην Αριστερά. Για τον λαϊκισμό δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Για κάθε Σοφία Βούλτεψη υπάρχει το αντίπαλο δέος της Ρένας Δούρου. Η Ραχήλ Μακρή δεν είναι μόνη της. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι η εξαίρεση.

Οι γυναίκες του Σύριζα είναι στην πρωτοπορία του αγώνα. Του μεταξύ τους αγώνα (μέσα σε αθλητικά πλαίσια). Ποια θα είναι αυτή που θα κλέψει πέντε λεπτά δημοσιότητας; Η ρελάνς της Ρένας Δούρου ήταν εντυπωσιακή. Μ΄ένα ξαφνικό ντεμαράζ έκανε τις άλλες δύο να τρώνε τη σκόνη της. Αν ο Αρχιμήδης πετάχτηκε ξεβράκωτος από τη μπανιέρα κι άρχισε να τρέχει με την τσαπού να πηγαίνει πέρα-δώθε, φωνάζοντας "εύρηκα", έτσι θα μείνει στην ιστορία και η Ρένα Δούρου για την "υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας".

Σ' αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες (από κάθε πλευρά) στιγμές όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Συντεταγμένοι κάτω από το κάλεσμα της Ρένας Δούρου. Όχι στην υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας. Κάτω από τα χέρια από τον Αλέξιο Τσίπρα. Κάτω τα χέρια από την συμφωνία. Κάτω τα χέρια από το Μνημόνιο Νο3. Κάτω τα χέρια από τις αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ. Κάτω τα χέρια από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Κάτω τα χέρια από τις περικοπές στις συντάξεις. Κάτω τα χέρια από την εθνική προσπάθεια για το πρώτο αριστερό Μνημόνιο.

Ο Θαλής ο Μιλήσιος ύστερα από δύο χιλιάδες και πλέον χρόνια επιβεβαιώνεται εκατό-μηδέν. Πάντα όταν ο κόσμος θα καίγεται ένα νιμού θα χτενίζεται. Και ενίοτε όπως πρόσθεσε ο Πυθαγόρας θα κάνει και πολύ καλή χωρίστρα.

(Το καλτ στα λαϊκά τραγούδια έχει προηγηθεί από το καλτ στην πολιτική. Στο τραγούδι της ημέρας, Γιώργος Αιγύπτιος και Good night αγάπη μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ