OPINIONS

Δώδεκα λόγοι για να ψηφίσεις Λεβέντη

Δώδεκα λόγοι για να ψηφίσεις Λεβέντη

Ο Κώστας Καίσαρης δεν διστάζει. Αντίθετα το βροντοφωνάζει: ήρθε η ώρα του Βασίλη Λεβέντη. Τέρμα στους ιμιτασιόν γραφικούς. Γέμισε η Βουλή από δαύτους. Ήρθε η ώρα για να δικαιωθεί ο ορίτζιναλ.

Πράγματι. Αν υπάρχει ένας λόγος για να γίνουν αυτές οι εκλογές είναι για να μπει στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης. Ο μεγάλος αρχηγός. Ήρθε η ώρα, όπως τόνισε ο ίδιος ο αρχηγός, αυτά τα 25 χρόνια του σκληρού και του τίμιου αγώνα να βρουν δικαίωση. Δεν υπάρχουν πλέον άλλοθι για το ελληνικό λαό. Όλους τους δοκίμασε κι όλοι τον πρόδωσαν. Κι όλους πλέον τους ξέρει. Σαν κάλπικες δεκάρες. Όλοι τον κορόιδεψαν. Όλοι του είπαν ψέμματα. όλοι τον εξαπάτησαν. Όλοι του έταξαν λαγούς με πετραχήλια κι όλοι από την επόμενη ημέρα των εκλογών άρχισαν να του πίνουν το αίμα. Κι όχι με καλαμάκι, αλλά με το μπουρί της σόμπας.

Κι ο Βασίλης Λεβέντης όλα αυτά τα 25 πέτρινα χρόνια να υπομένει στωικά. Να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις λοιδορίες. Να στρέφει το άλλο μάγουλο για να του ρίξουν ένα ακόμα χαστούκι. Όπως είχε πει ο Κύριος. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Η καταστροφή της πατρίδας. Δεν έχασε ο Βασίλης Λεβέντης που για ένα τέταρτο του αιώνα έμεινε έξω από τη Βουλή. Για να μπαίνει μέσα ο κάθε λαδιάρης. Η μούργα, όπως λέει και επαναλαμβάνει, ο μεγάλος αρχηγός. Η Ελλάδα έχασε. Και μαζί της ο ελληνικός λαός. Ο Βασίλης Λεβέντης πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα: ότι λέει πάντα την αλήθεια. Ποτέ δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια. Σ' ένα λαό που έχει σαν καθημερινή τροφή το κουτόχορτο, δεν είπε ποτέ ψέμματα.

Ήρθε, όμως,η ώρα όπως είχε πει ο ποιητής να παρουν τα όνειρα εκδίκηση. Το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα ήρθε στις προηγούμενες εκλογές. Παρά τον αποκλεισμό από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, παρά το σαμποτάζ και τον βρώμικο πόλεμο, η υπερήφανη Ένωση Κεντρώων έφτασε το 1,79. Οι 110.826 ψήφοι ήταν η αρχή. Ο ελληνικός λαός άρχισε να ξυπνάει. Και τώρα που έφαγε τη χλαπάτσα και από τον Τσίπρα ξέρει. Ξέρει ότι δεν έχει το δικαίωμα να κάνει άλλη μια φορά λάθος. Να ξαναπιστέψει τους παγαπόντιδες. Ξέρει ότι η μοναδική αληθινή φωνή σ' αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα είναι του Βασίλη Λεβέντη.

Χρωστάει αυτή την σωστή πολιτική επιλογή στα παιδιά του. Σ' αυτούς που σε όλα αυτά τα σκληρά χρόνια του Μνημονίου αυτοκτόνησαν. Σ' αυτούς που μετανάστευσαν σε ξένους τόπους. Στα εκατομμύρια των ανέργων. Κι επεδή όπως έχει πει ο Ροβεσπιέρος, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ιδού δώδεκα απλούστατες ερωτήσεις σχετικά με τον Βασίλη Λεβέντη. Σκέψου πριν απαντήσεις, σκέψου όταν έρθει η ώρα της κάλπης:

- Αν είχε κυβερνήσει 25 χρόνια θα είχε καταφέρει να κάνει τόσο κακό όσο ο Βενιζέλος;

- Αν είχε γίνει πρωθυπουργός θα ήταν τόσο τεμπέλης και άχρηστος όσο ο Κώστας Καραμανλής;

- Θα ήταν τόσο μουρόχαβλος όσο ο Γιωργάκης Παπανδρέου;

- Θα είχε πει τόσα ψέμματα όσο ο Αντώνης Σαμαράς;

- Ή όσα ο Αλέξης Τσίπρας;

- Παριστάνει τον βαρύμαγκα σαν τον Μεϊμαράκη;

- Μπορεί να φτάσει στο ελάχιστο τη σαχλαμάρα του Πάνου Καμμένου;

- Αν τον βάλεις δίπλα στη Φώφη Γεννηματά, ποιος θα είναι τα Ιμαλάια και ποια η λόφος του Φιλοπάππου;

- Έχει υποδυθεί ποτέ τον ψευτοπατριώτη όπως ο Καρατζαφέρης, ή τον ψευτοεπαναστάτη όπως ο Λαφαζάνης;

- Είναι τάτσι-μίτσι-κότσι με τη διαπλοκή όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης;

- Είναι πολιτικός γυρολόγος και διασπαστής κομμάτων σαν τον Σαμαρά, τον Αβραμόπουλο, τη Ντόρα, τον Λοβέρδο, τον Καμμένο, τον Λαφαζάνη και τόσους άλλους;

- Έχει στο κόμμα του τύπους σαν τον Γιακουμάτο, τον Κουρουμπλή, τον Ψαριανό και τον Παύλο Χαϊκάλη;

Σκέψου πριν απαντήσεις. Σκέψου πριν ψηφίσεις. Ο Βασίλης Λεβέντης δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός. Είναι Έλληνας και δημοκράτης. Πέρα όμως από την πλάκα να θέσουμε μια σοβαρή ερώτηση: Αν ο Βασίλης Λεβέντης είναι γραφικός. ποιοι είναι οι σοβαροί που στέλνει κάθε φορά ο ελληνικός λαός στη Βουλη; Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που χρησιμοποιεί την ίδια βαφή μαλλιών Νο1 με τον Πασχάλη; Και που τον έχει κεράσει λάιβ τις πίτσες; Αν είναι καλτ ο Βασίλης Λεβέντης, ο Γιάνης Βαρουφάκης τι είναι; Όταν οι λακαμάδες οι Έλληνες έχουν στείλει τόσο και τόσα σούργελα στη Βουλή, δεν έχουν αδικήσει σφόδρα τον Βασίλη Λεβέντη;

( Απο το καλτ της πολιτικής στο καλτ του λαϊκού τραγουδιού: Στράτος Διονυσία - Πόλυ Πάνου: στης αγάπης μου το δίσκο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ